Rakennemallin sisältö teemoittain

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Valtatien 4 Oulu – Kemi yhteysvälin kehittäminen
Advertisements

OSTA LÄHELTÄ – KEHITÄ KUNTAASI
Moniverkkoliityntä asiakkaan näkökulmasta
Ylitornion maankäyttöstrategia Yhdistelmämallit
Miehikkälän kunnan, Länsi-Savo Oy:n, ja Kaakonkulman ideointitilaisuus
POHJOIS-SAVO
Jyväskylän seudun rakennemalli 20X0
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
PERUSTURVA SIVISTYS - tuottaja MAATALOUS - tuottaja TEKNINEN - tuottaja VAPAA-AIKA - tuottaja YMPÄRISTÖ - tuottaja RAK.VALV. - tuottaja JÄRVINET OY -atk.
Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alue •1• Järvi-Pohjanmaan kunnat Alajärvi, Soini ja Vimpeli siirtävät palvelujen tuottamisen kuntien yhteisiin.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
ZEF-kysely yrityksille Maankäyttö, Asuminen, Liikenne
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan liikennejärjestelmä- suunnitelma Aiesopimuksen julkistaminen Johtaja Juha Sammallahti.
Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala Yhdyskuntasuunnittelun teemaryhmä MAL:n yhteensovitus (7 §) Kaavoitus ja maapolitiikka Kiinteistönmuodostus,
KESKI-SUOMEN MAAKUNTAOHJELMA MAAKUNTAOHJELMAN TOTEUTTAMINEN Vahvuuksia voimistaen ja voimavaroja kooten uudella kehittämisotteella Hannu Korhonen.
Verkkohoitaja eHealth 2006 Seinäjoen seudun terveysyhtymä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
Joensuun kylien foorumi Teematyöskentely Joensuun kaupungin asukastoimintastrategia, miten voin vaikuttaa ja osallistua - Aktiivinen vuorovaikutus.
Helsingin seutu 2050, visiotyön jatkon tulokset Laituri, Helsinki Rolf Paqvalin kaupunginjohtaja,
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteiden priorisointi Seutuhallituksen tavoiteseminaari
Metropolialueen kuntajakoselvitys Metropolområdets kommunutredning Millaiseen metropoliin Helsingin valtuusto Matti Vatilo Kuntajakoselvittäjä.
POHJOIS-SAVO
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Logistiikan kehityskuvan skenaariotarkastelu
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
LOPPURAPORTIN ESITTELY- JA KESKUSTELUTILAISUUS Yhdyskuntarakenne ja palvelujen saavutettavuus MALY -ryhmän puheenjohtaja Erkki Kukkonen.
Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman aiesopimuksen julkistaminen Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Ympäristöministeriö / Katri Tulkki / Kauppa yhdyskuntien kehityksessä1 Palvelurakenteen kehittämisen työkaluja.
Seminaarin avaus Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Roos Maankäyttö ja elinkeinorakenneseminaari Yleiskaavallisen ohjelman ja keskustan osayleiskaavan.
Kappale 12.  Matkailu on liikennettä kaukana oleviin kohteisiin. Matka kestoltaan on suhteellisen lyhyt.  Kohde voi olla paikallinen, valtion sisäinen,
Kaupunkiseudun maankäytön tavoitteet Rakennesuunnitelma 2040 Seutufoorumi Kimmo Kurunmäki seutusuunnittelupäällikkö.
Rakennesuunnitelma 2040 Kjk Sh TYÖ- SUUNNI- TELMA TAVOIT- TEET VAIHTO- EHDOT LUONNOS EHDOTUS.
Tampere ja Tampereen kaupunkiseutu vuonna 2030
KAUPPA YHDYSKUNTIEN KEHITYKSESSÄ Yliarkkitehti Katri Tulkki Kuopio.
Nelostieseminaarin loppusanat Eduskunta Samuli Pohjamo Maakuntahallituksen puheenjohtaja.
Rakennesuunnitelma 2040 Valtuustoinfot 8-9/2013 Päivi Nurminen ja Kimmo Kurunmäki.
Seutuyhteistyön ajankohtaiskatsaus, kesä 2008
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi.
ITÄ-SUOMEN ASUMISPÄIVÄ, Kuopio ASUMINEN JA KUNTALIITOKSET Yritysasiamies Mikko Lehto, Kuopio Nilsiän alue.
Väestömuutos Taajamat ovat kasvaneet 16,7 %, yli 73 % pohjois-savolaisista asuu taajamissa nyt Kylät (yli 20 asukkaan tiivistymät) ovat kasvaneet.
 Liikenne on A) henkilöiden B) tavaroiden C) energian D) tiedon kuljettamista.
JÄRVI-POHJANMAAN ALUEIDEN KÄYTÖN SUUNNITELMA Lähtötietoanalyysi
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Miten tästä eteenpäin? Teemme yhdessä Pohjois-Karjalan tulevaisuutta POKETTI-hankkeen loppuseminaari, Joensuu Jarno Turunen Pohjois-Karjalan.
POHJOIS-SAVO
EURAJOEN KUNNAN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA
Helsingin energiarenessanssi
Vesa Kanninen / Aalto-yliopisto Monikeskuksisuus, keskusverkko
Uudet pysäköintiratkaisut osana älykästä liikennejärjestelmää
Sassin kaupunkipuisto
1.6. Matkakeskus 1. Keskustan kehittäminen Kustannukset: Aikataulu:
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen ja liikenneturvallisuustyön käynnistäminen - Raportointi.
Salpakangas – Inspiroiva Järkevä Valinta
TUULIVOIMA Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiïnien pyörivien lapojen välityksellä, joka on peräisin auringon.
VE1 ”Tiivistyvä Kempeleentie”
LIIKENNE.
Sassin kaupunkipuisto
Mitä pohjoisessa pitäisi nyt tehdä?
Symmetrinen kaupunki– mitä se on?
TOPSU ARVIOINTI JA KITEYTYKSET
Yhdyskuntarakenne, liikkuminen ja ympäristö
Insert Firstname Lastname via >Insert >Header & Footer
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Esityksen transkriptio:

Rakennemallin sisältö teemoittain Järvi-Pohjanmaan alueiden käytön suunnitelma 30.12.2011 Rakennemallin sisältö teemoittain

Rakennemallin mitoitus Varsinainen tarkastelu kahden vaihtoehdon välillä, joissa kummassakin pohjana valittu yhdyskuntarakenne (VE 1 + VE 3) Alenevan kehityksen trendi – n. 15 000 asukasta vuonna 2030 Kasvavan kehityksen trendi – n. 18 000 asukasta vuonna 2030 Soini 2391 as. YLÄMALLI 18 000 Vimpeli 3255 as. Alajärvi 10487 as. ALAMALLI 15 000 Asukasluku yhteensä v. 2010 16 133 asukasta

Asuminen Järvi-Pohjanmaata kehitetään kolmen keskuksen verkkona Tiivis keskusta: palvelut ja kehittyvät asuinalueet (mm. Jukkala) Järvi-Pohjanmaata kehitetään kolmen keskuksen verkkona Alajärvi toimii verkon veturina ja kasvun käynnistäjänä Vimpelin ja Soinin keskustoja tiivistetään ja asuinalueita uudistetaan Laadukasta asumista vesistöjä hyödyntäen, tiivistyviä keskustoja ja maaseutuasumista keskustojen palveluja lähellä Uuden asumisen pilottina mm. Kullanmutka Alajärvellä, Lakeaharju Vimpelissä ja Vuorenmaa Soinissa Tiiviit ja kaupunkimaiset keskustat, uutta omakotiasumista kävelymatkan päässä keskustoista Lakeaharjun ja Vuorenmaan matkailukeskuksiin vapaa-ajan asumisen lisäksi laadukasta ”kakkosasumista” ja pysyvää asumista Kehittyviä aktiivikyliä mm: Luoma-Aho, Hautakylä, Laasala, Sääksjärvi, Hoisko, Lakaniemi Vimpeli Alajärven keskustasta merkittävä, tiivis kaupallinen keskusta, jossa laadukasta asumista ja lähivirkistyspalvelut 16 Liikuntapuisto lähellä asumista ja palveluja ALAJÄRVI 68 Soini Tiivis keskusta: palvelut ja uudistuvat asuinalueet, mm. Murtokangas ”Maaseutuasumista” kaupungissa, laadukkaita tontteja järvinäköalalla, asumisen pilottialueena Kullanmutka: ”Rantakorttelit vesistön ääreen

Palvelut ja elinkeinot Uusia työpaikka-alueita Kt 68 varteen ja palveluja Vimpelin keskustaan Luoma-ahon työpaikka-alueen kehittäminen Alajärven keskustaa kehitetään maakunnallisesti merkittävänä palvelujen ja kaupan keskittymänä ja laadukkaan asumisen alueena: Alajärvelle luodaan monipuoliset palvelut ja seudun ”kauppakeskusta” Vimpelin ja Soinin keskustoja kehitetään uuden ja tiivistyvän asumisen sekä palvelujen alueina Lehtimäkeä kehitetään palvelukeskuksena Uusia työpaikka-alueita kaavoitetaan Vt 16 liittymäalueille ja Kt 68 varteen Luoma-aholla ja Vimpelissä Kehittyviä työpaikka-alueita ovat erityisesti Alajärvi (palvelut), Vimpeli, Hoisko, Luoma-aho, Kuninkaanjoen yrityslaakso Tuulivoimasta ja muusta uusiutuvan energian tuotannosta kehitetään Järvi-Pohjanmaan uusi kärkitoimiala Vimpeli Nykyisten työpaikka-alueiden edelleen kehittäminen Alajärven keskustaan uusia palvelutyöpaikkoja 16 ALAJÄRVI Vuorenmaan matkailukeskuksen yhteyteen työpaikkoja 68 Soini Työpaikka-alueiden edelleen kehittäminen Tuulivoiman tuotantoalue ja työpaikat

Liikenne Keskusten välistä päätieverkkoa (Vt 16 ja Kt 68) ja joukkoliikenne- edellytyksiä kehitetään. Liittymäalueina parannetaan (erikoiskaupan sijoittumisalueita) Kevyen liikenteen yhteyksiä kehitetään taajamien läheisyydessä Uusi matkailua palveleva tieyhteys Luoma-aho – Lakeaharju Uusi liittymä Vt 16:lta Alajärventielle Kiertoliittymät Kt 68 varteen Vimpelin kohdalle Vimpeli Uusi liittymä Vt 16:lta Alajärventielle Luoma-Aho – Lakeaharju matkailua palveleva uusi tieyhteys 16 ALAJÄRVI Alajärventien (tie 7120) välityskyvyn ja liikenneturvallisuuden parantaminen KT 68 tieyhteyden parantaminen 68 Soini Kevyen liikenteen yhteyden parantaminen: Alajärven keskusta - Koskenvarrentie

Matkailu ja virkistys Luoma-Aho – Lakeaharju matkailua palveleva uusi tieyhteys Lakeaharjun kehittyvä matkailukeskus Matkailun kehittämisalueet: Lakeaharju ja Vuorenmaa Liikuntapuiston laajentaminen ja edelleen kehittäminen Alajärven keskustassa Alajärven ympäri kiertävä rantareitti keskusta – Kullanmutka – Pekkolanniemi – Isosaari - Pynttärinniemi Soinin ja Vimpelin keskustoihin laadukkaat virkistyspalvelut Kattavat ulkoilu- ja virkistysreitit matkailukeskuksiin ja ranta- alueille Vimpeli 16 Liikuntapuisto lähellä asumista ja palveluja ALAJÄRVI Alajärven ympäri kiertävä rantareitti 68 Soini Vuorenmaan kehittyvä matkailukeskus

Mallin kokonaiskuvaus Järvi-Pohjanmaata kehitetään kolmen keskuksen verkkona Alajärvi toimii verkon veturina ja kasvun käynnistäjänä Vimpelin ja Soinin keskustoja tiivistetään ja asuinalueita uudistetaan Laadukasta asumista vesistöjä hyödyntäen, tiivistyviä keskustoja ja maaseutuasumista keskustojen palveluja lähellä Uuden asumisen pilottina mm. Kullanmutka Alajärvellä, Lakeaharju Vimpelissä ja Vuorenmaa Soinissa Tiiviit ja kaupunkimaiset keskustat, uutta omakotiasumista kävelymatkan päässä keskustoista Lakeaharjun ja Vuorenmaan matkailukeskuksiin vapaa-ajan asumisen lisäksi laadukasta ”kakkosasumista” ja pysyvää asumista Kehittyviä aktiivikyliä mm: Luoma-Aho, Hautakylä, Laasala, Sääksjärvi, Hoisko, Lakaniemi Alajärven keskustaa kehitetään maakunnallisesti merkittävänä palvelujen ja kaupan keskittymänä ja laadukkaan asumisen alueena: Alajärvelle luodaan monipuoliset palvelut ja seudun ”kauppakeskusta” Vimpelin ja Soinin keskustoja kehitetään uuden ja tiivistyvän asumisen sekä palvelujen alueina Lehtimäkeä kehitetään palvelukeskuksena Uusia työpaikka-alueita kaavoitetaan Vt 16 liittymäalueille ja Kt 68 varteen Luoma-aholla ja Vimpelissä Kehittyviä työpaikka-alueita ovat erityisesti Alajärvi (palvelut), Vimpeli, Hoisko, Luoma-aho, Kuninkaanjoen yrityslaakso Tuulivoimasta ja muusta uusiutuvan energian tuotannosta kehitetään Järvi-Pohjanmaan uusi kärkitoimiala Keskusten välistä päätieverkkoa (Vt 16 ja Kt 68) ja joukkoliikenne- edellytyksiä kehitetään. Liittymäalueina parannetaan (erikoiskaupan sijoittumisalueita) Kevyen liikenteen yhteyksiä kehitetään taajamien läheisyydessä Uusi matkailua palveleva tieyhteys Luoma-aho – Lakeaharju Uusi liittymä Vt 16:lta Alajärventielle Matkailun kehittämisalueet: Lakeaharju ja Vuorenmaa Liikuntapuiston laajentaminen ja edelleen kehittäminen Alajärven keskustassa Alajärven ympäri kiertävä rantareitti keskusta – Kullanmutka – Pekkolanniemi – Isosaari - Pynttärinniemi Soinin ja Vimpelin keskustoihin laadukkaat virkistyspalvelut Kattavat ulkoilu- ja virkistysreitit matkailukeskuksiin ja ranta- alueille Vimpeli 16 ALAJÄRVI 68 Soini