Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

EURAJOEN KUNNAN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "EURAJOEN KUNNAN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA"— Esityksen transkriptio:

1 EURAJOEN KUNNAN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA
TIETOISKU TEKNISELLE LAUTAKUNNALLE

2 HANKKEEN YLEISESITTELY
Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Euran, Eurajoen, Säkylän ja Rauman yhteishanke, johon osallistuvat myös Liikenneturva ja poliisi. Työstä vastaavat Strafica Oy ja Linea Konsultit Oy. Kullekin seudun kunnalle laaditaan oma liikenneturvallisuussuunnitelma, mutta hankkeen ohjausryhmä on seudullinen. Osa nykytilan analyyseista on sekä painopistealueiden määrittely on tehty seudullisena tarkasteluna. Hankkeessa käydään läpi kuntien liikenneturvallisuustilanne niin tapahtuneiden liikenneonnettomuuksien, liikennekäyttäytymisen kuin koetun turvallisuuden näkökulmasta. Toimenpide-ehdotuksia laaditaan fyysiseen liikenneympäristöön, liikennekasvatukseen, viestintään, valvontaan ja liikenneturvallisuustyön organisointia koskien. Toimenpiteet kuntakohtaisia. Liikenneturvallisuussuunnitelmat valmistuvat mennessä. Kaikki nykytilan analyysit löytyvät osoitteesta:  Onnettomuusanalyysit, onnettomuuskustannukset, turvalaitteiden käyttö, asukaskysely, koulukyselyt, kuntatyöntekijäkysely, päättäjäkysely, muu sidosryhmäpalaute jne.

3

4

5

6 SEUDULLISET PÄÄMÄÄRÄT LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESSA
Keskiarvo Enimmäismäärä vuonna 2025 4 KUOLLEET 106 50 LOUKKAANTUNEET 90 40 HENKILÖVAHINKO- ONNETTOMUUDET *Tavoitteet on johdettu valtakunnallisten vuoteen 2020 ulottuvien tavoitteiden sekä seudun onnettomuushistoria ja pitkän aikavälin onnettomuuksien määrän kehitystrendi huomioiden. Henkilövahinko-onnettomuuksien tavoitteessa on oletettu onnettomuuksien vakavuusasteen pysyvän nykytasolla.

7 Kasvatus ja viestintä valvonta Liikenneympäristön parantaminen
Suunnittelukehikko ja painopistealueet Rauman seudun kunnissa Kasvatus ja viestintä valvonta Liikenneympäristön parantaminen Ajonopeudet Suojatiekulttuuri Turvalaitteiden ja -välineiden käyttö Tarkkaamattomuus Ajokunto- ja terveys Ajonopeudet Suojatiejärjestelyt Jalankulku- ja pyörätieyhteydet Liittymäjärjestelyt AVAINHAASTEET Koulumatkojen turvallisuus (päähuomio alakouluissa) Nuorten liikkumisen turvallisuus Työliikenteen turvallisuus Ikäihmisten turvalliset liikkumismahdollisuudet Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen PAINOTUKSET Liikenneturvallisuustyön rakenteet Liikenneturvallisuustyön organisointi Osaaminen liikenneturvallisuustyössä (ml. Laadukas suunnittelu) Päättäjien sitoutuminen Liikenneturvallisuuden tilan seuranta

8 Liikenneturvallisuusryhmän perustaminen
Suunnitelman laadinnan aikana Eurajoen kuntaan perustetaan poikkihallinnollinen liikenneturvallisuusryhmä Liikenneturvallisuusryhmä järjestäytyy marraskuun alussa pidettävässä suunnittelupalaverissa Ryhmän kokoonpanossa pyritään huomioimaan elinikäisen liikenneturvallisuusturvallisuustyön tavoite eli kaikki ikä- ja liikkujaryhmät Ryhmän tehtävänä on edistää ja koordinoida liikenneturvallisuussuunnitelman toteutusta Toiminnan painopiste on liikennekasvatustyössä ja viestinnässä ja liikenneturvallisuuden tilan seurannassa, mutta myös liikenneympäristöön liittyviä turvallisuuskysymyksiä käsitellään.

9 Hankkeen lopputuotteet
Kuntakohtaiset aineistot Liikenneturvallisuustilanne (kuntakortti) Nopeusrajoitukset ja kevyen liikenteen väylät Tie- ja katuverkon luokitus Liikenneympäristön toimenpide- kartat ja -listat Liikennekasvatus- ja viestintätoimenpiteet Lähivuosien toimenpiteet (kuntakortti) Aineiston koonti kuntakohtaisille liikenneturvallisuussivuille Kuntien yhteiset aineistot Nykytilan kalvosarjat Liikenneonnettomuudet Asukaskyselyn tulokset Koulu- ja rehtorikyselyiden tulokset Kuntatyöntekijäkyselyn tulokset Päättäjäkyselyn tulokset Tavoitteet ja seurantamittaristo Nopeusrajoituspolitiikka Esimerkkejä kunnan liikenneturvallisuustyöhön Vaikuttavuuden pohdinta Seudullinen esite ELY-keskuksen julkaisusarjassa

10 Tekniseltä lautakunnalta toivotaan kommentteja tai palautetta…
… erityisesti liikenneympäristöä koskeviin toimenpide-ehdotuksiin (erillinen toimenpidetaulukko ja -kartta) … mutta myös tavoiteasetantaan, painopistealueisiin ja liikenneturvallisuustyöryhmän perustamiseen Kommentteja toivotaan lokakuun loppuun mennessä (suoraan Jussi Eloselle)


Lataa ppt "EURAJOEN KUNNAN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google