Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry
Advertisements

Taustaa ja tarkoitus • Suomessa valtavasti palloilulajien harrastajia ja penkkiurheilijoita – Esim. Suomessa jalkapallonkasvu on jatkunut tasaisena viime.
VISIO Maajoukkueet ovat kilpailukykyisiä huippumaiden kanssa ja eri ikäluokkien MM-kisoissa saavutetaan loppuottelupaikka. Kansallinen kilpailutoiminta.
FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
TPV 2017 Strategia Hallitus TPV:n arvot 1.Tavoitteellisuus 2.Päihteettömyys 3.Vastuullisuus Mihin toimintamme perustuu?
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
VALMENNUSJÄRJESTELMÄ
Tikkurilan Palloseura
TAUSTAA – mitä tapahtuu? – lajien kilpailu: miten pidetään harrastajat – olympialaji ja olympiakomitean tuki 2012 Lontoo – perinteet → kasvatus: kurinalaisuus,
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Raision Loimu Juniorit ry strategia
PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN
TPV 2017 Strategia TPV:n arvot 1.Tavoitteellisuus 2.Päihteettömyys 3.Vastuullisuus 4.!loisuus! Mihin toimintamme perustuu?
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Valmennuksen kehittämissuunnitelma Mikrosta mestariksi - omassa tiimissä.
Kangasalan Kisa Eagles
Urheiluakatemiat Korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaaminen 3.6.
Mihin strategiaa tarvitaan?
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
YKSILÖN VALMENTAMINEN - SEMINAARI Scandic Marina Congress Center Yhteistyössä.
Tikkurilan Judokat ry Strategia vuosille Judoa Hyvässä Seurassa (Versio 0.2, )
Copyright ME YHDESSÄ – TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOSPROSESSI.
KJT strategia Johtokunta Open
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
SEURAYHTEISTYÖ VARSINAIS-SUOMESSA JA SEN KEHITTÄMINEN
ESIMERKKI: URHEILUSEURAN STRATEGISTEN PERUSASIOIDEN KONKRETISOINTI
ALUEILTA, Etelä-Pohjanmaa Seinäjoki Hanna Iiskola-Kesonen.
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Heinolan Tanssikerhon oma seura analyysi 2/23/15.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
JOUKKUEJELPPI Harjoittelukulttuurin kehittäminen Mäntyharjun Virkistyksessä.
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
Nummelan Palloseura Hockey ry SWOT - Analyysi
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
SEURASTRATEGIA JÄRVENPÄÄN PALLOSEURA MISSIO, ARVOT, VISIO -> KOHTI VUOTTA 2021
Suomen Tennisliitto Strategia Suomen Tennisliiton missio ”Kehittää ja edistää elinikäistä tenniksen pelaamista seuroissa kaikilla taitotasoilla.”
Suomen Jääkiekkoliitto1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN.
Suomen Tennisliitto Strategia Suomen Tennisliitto - Strategia Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö.
Koripallo Savonlinnassa Tietoa koriksesta ja Basket Savonlinnasta
Suomi-kiekon strategia Savo-Karjalan alueen tiekartta.
Ohtonen Keijo & Hyttinen Hannu-Pekka Taustaa Pohjola-leiriltä valittava ensimmäinen maajoukkue koostuu 40 pelaajasta + 4 maalivahdista Tarkasteltiin.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 Puheenjohtajan ajankohtaiskatsaus Harri Nummela
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
BJR / EKS / EPS C-juniorit Infotilaisuus Matinkylä
Liikunnan ja kulttuurin kilpailutoiminta osana oppilaitoksen toimintaa
Suomen Tennisliitto Strategia
Puheenjohtajapäivät 2014, Kotka
Maailmanlaajuinen johtajakoulutusryhmä
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Suomalaisen yleisurheilun
Kohti maailman huippua. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Valmennustoiminnan strategia – Vastuullisesti huipulle
VAU:n huippu-urheilustrategia
Lions tietoa uusille jäsenille
VAU huippu-urheilustrategia
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Suomen Nyrkkeilyliitto
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
HJK ry Pelaajapolku HJK liigajoukkue Miesten harraste Klubi -04
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
TFT Toimintalinja
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
HJK Ry:n iltapäivätoiminta ja futiskerhot
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2018-2020

Huippu-urheilu Beach volley, lentopallo ja istumalentopallo menestyvät arvokisoissa. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla. Viestintämme tavoittaa kaikki urheilusta kiinnostuneet. Panostamme huippu-urheiluun beach volleyssa, lentopallossa ja istumalentopallossa. Parhaat suomalaispelaajat ja -valmentajat ovat maailman huippusarjoissa. Suomalaisseurat pelaavat Mestarien liigaa.

Seurat työllistävät ihmisiä koko- ja osapäiväisesti. Pelaaminen Beach volley, lentopallo ja istumalentopallo tarjoavat kaikille suomalaisille mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen ja kilpaurheiluun. Lajit tarjoavat myös monipuolisia elämyksiä, hyvinvointia, yhdessä̈ oloa ja mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön elämänkaaren eri vaiheissa. Power Cup on liiton lippulaiva, joka liikuttaa vuosittain yli 7000 nuorta. Valmennuskeskusjärjestelmä on tärkeä linkki juniorityön ja huippu-urheilun välillä. Lentopalloliiton jäsenseuroilla on tärkeä rooli lajin hyvinvoinnin ja yhteenkuuluvaisuuden turvaajana. Seurat työllistävät ihmisiä koko- ja osapäiväisesti. Pelaaminen

Tavoitteet Beach volley ja lentopallo näkyvät, kuuluvat ja kiinnostavat ja niistä löytyy paljon tietoa kiinnostuneille. Fanimme näkyvät ja kuuluvat siellä missä pelataan. Suomi osallistuu säännöllisesti aikuisten arvokisoihin ja menestyy niissä. Arvokisojen isännyyksiä tavoitellaan taloudellisten resurssien puitteissa. Nuorten maajoukkueet ovat tasolla, jolta on realistista saavuttaa arvokisapaikka. Harrastaja- ja pelaajamäärät kasvavat. Palkattujen ja päätoimisten seuratyöntekijöiden määrä kasvaa. Liigaseuroilla on omat tai yhteistyöseurojen kautta tulevat joukkueet kaikissa juniorisarjoissa. Seurat ovat hyvin johdettuja ja niitä vetävät osaavat seurajohtajat. Suomessa on riittävästi paikkoja pelata beach volleyta ja lentopalloa. Huippuseurojemme kotiareenat täyttävät kansainväliset vaatimukset. Katsojille ne ovat miellyttäviä paikkoja seurata lajeja. Liitolla on vahva talous, joka mahdollistaa tarkoituksenmukaisen ja pitkäjänteisen toiminnan. Liiton viestintä ja markkinointi tukevat strategian toteuttamista tehokkaasti.

Strategiset painopisteet 2018-2020 Osa-alue Tavoite Toimenpiteet Pelaaminen Pelaaminen lisääntyy ja kehittyy. Lentopalloliitolle parempi kilpailujärjestelmä, jonka jälkeen kaikki pelaajat mukaan liiton toimintaan (uusia tuotteita). Valmennusjärjestelmän laajentaminen Kuortaneelta koko maahan. Urheiluakatemiatoiminnan kehittäminen. Tapahtumat Tapahtumat keräävät nykyistä suuremman osallistujamäärän ja ovat nykyistä kannattavampia. Tapahtumia markkinoidaan paremmin potentiaalisille osallistujille. Tehokkaampi ja monipuolisempi kumppanimyynti kasvattavat tapahtumien tuloja. Miesten maajoukkue 1. Tokion olympialaiset 2020, jatkopeleihin EM- ja MM-kisoissa. 2. Suomalaiset suurin faniryhmä. 1. Taloudellinen panostus nykyisellään. Lisäpanostusta viestintään. 2. Lentopalloliitto suunnittelee yhdessä matkanjärjestäjien ja faniyhdistyksen kanssa, miten helpotetaan fanien mukaantuloa arvokisoihin ja miten he viihtyvät siellä paremmin. Naisten maajoukkue Pääsy arvokisoihin ja menestyminen Euroopan liigassa. Leirityksen määrää kasvatetaan vähitellen. Rahallinen panostus kasvaa vuosittain. Maajoukkueelle rakennetaan oma henkilöstö. Fanitoimintaa kehitetään miesten maajoukkueen tavoin. Beach volley 1. Lisää valmentajia. 2. Rekisteröidyn pelaamisen kasvattaminen. 3. Huipun tason laajentaminen. 1. Tehokas asiasta kiinnostuneiden etsiminen ja valmentajakoulutus monelle eri tasolle. 2. Liitto tarjoaa seuroille tekniset välineet kisojen järjestämiseen. 3. Rakennetaan kehityssuunnitelma jokaiselle menestystä tavoittelevalle parille ja tuetaan mahdollisuuksien mukaan. 4. Fanitoimintaa kehitetään lentopallomaajoukkueiden tavoin. Talous Voitollinen tilinpäätös 2018-2020 vakaan taloustilanteen saavuttamiseksi. Tiukka kulukuri jatkuu. Lisätuloja yhteistyökumppanuuksista, tapahtumista ja pelaamisen kasvusta.

Taustaksi Lentopalloliitto koostuu jäsenseuroista, maakunta- ja alueorganisaatioista ja liiton toimihenkilöorganisaatiosta. Lentopalloliitto vastaa lajin kehittämisestä ja tukee seuroja niiden työssä. Lentopalloliitto ja sen toiminnassa mukana olevat ihmiset vaalivat kaikessa toiminnassaan lajin parissa reilun pelin periaatteita kuten yhdenvertaisuutta, sosiaalista vastuullisuutta, suvaitsevaisuutta, toiminnan eettisyyttä, väkivallattomuutta ja kansainvälisyyttä. Kaikessa liiton toiminnassa on nollatoleranssi rasismia ja dopingin käyttöä kohtaan. Lentopalloliitto on ympäristöasioissa yksi johtavista toimijoista suomalaisessa urheilumaailmassa. Ympäristöasiat otetaan huomioon lajin kaikessa toiminnassa ja kaikissa tapahtumissa. Ympäristöteema on olennainen ja arvokas osa liiton avaintuotteissa ja avaintapahtumissa. Suomen Lentopalloliitto toimii aktiivisesti ja hyvässä yhteistyössä suomalaisen liikunnan ja urheilun kehittämiseksi ja omalta osaltaan edistää Suomen Olympiakomitean yhteisiä valintoja. Lentopalloliiton kaikki toiminta ja päätöksenteko perustuvat strategiaan, jonka käytännön toteuttamista ohjaa liittohallitus. Hallitus seuraa strategisten tavoitteiden toteutumista, ohjaa toiminnan suunnittelua strategian mukaiseksi ja raportoi edistyksestä liittovaltuustolle. Toimintasuunnitelmassa määritetään vuosittain avainhankkeet, joita seurataan jatkuvasti. Strategiaa tarkastellaan ja päivitetään Lentopalloliiton sääntöjen mukaan joka toinen vuosi pidettävässä liittokokouksessa.