The Rotary Foundation – Rotarysäätiöseminaari Helsingissä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? Sven Rosendahl Päivämäärä Kristinestads-Kristiinankaupungin RK Suomen Rotary © 2008.
Advertisements

MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? Esittäjä Päivämäärä Suomen Rotary © 2011.
- Doing good in the world
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Rotarysäätiön uusi apurahamalli PETS Turku Pentti Aspila Rotarysäätiö.
ROTARYSÄÄTIÖ (TRF) ROTARYSÄÄTIÖ MIHIN LAHJOITUKSEMME MENEVÄT JA MITEN KLUBI VOI HYÖDYNTÄÄ ROTARYSÄÄTIÖTÄ? Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15.
Virpi Honkala, ARRFC Z15, DRFC D 1400
LOF 2010 Rotaryn yleiesitys 1 Rotary tänään  jäseniä 1.23 milj./ klubissa  mukana 200 maassa ja maant. alueella  palvelee, auttaa, kehittää jäsenistöään.
Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
ROTARY PEACE FELLOWSHIP APURAHAT MAHDOLLISTAVAT OPISKELUN YHDESSÄ KUUDESTA KANSAINVÄLISESTÄ ROTARYKESKUKSESTA APURAHOJEN KOKONAISMÄÄRÄ
AJANKOHTAISIA ASIOITA
Rotarysäätiö Rotarysäätiö perustettu v Toimii yksinomaan humanitaarisia avustus- ja koulutustarkoituksia varten. Säätiö on toimintansa aikana parantanut.
RIP JOHN KENNY Grangemouth RC D1020, Skotlanti lakimies, tiedekunnan dekaani partiolainen, nuorkauppakamarilainen vaimo: June.
MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? MITÄ ROTARYVUONNA ?
Hamina-Vehkalahden Rotaryklubi ry Perustettu Kunniajäsentä + 46 Aktiivijäsentä.
Global Grant Koulutusapuraha.. TRF’n ja piiri 1420 vaatimukset. Tämä apuraha on tarkoitettu ulkomailla tapahtuvaan akateemiseen jatkokoulutukseen ensisijaisesti.
DSG-apuraha ja esimerkkejä projekteista Piiri 1410 DRFCC Matti Urho Syysseminaari Hämeenkyrö.
Pietari Brahen rotaryklubi ROTARYSÄÄTIÖ Pekka Heikkinen Rotarytietous Pietari Brahen rotaryklubi säätiöasiamies.
Humanitaarisen Global Grant hankkeen hakuprosessi piirissä 1420.
Ammattikoulutusryhmän GG-hakuprosessi. TRF:n ja piirin 1420 vaatimukset Tämä apuraha on tarkoitettu ulkomailla tapahtuville koulutushankkeille, joiden.
Miten tuemme Rotarysäätiötä PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Global Grant -apuraha ulkomailla tapahtuvaa akateemista jatkokoulutusta varten Global Grant Scholarship- apuraha.
Rotarytietoutta esitelmä Lahden Rotaryklubi ROTARYJÄRJESTÖ: Perustettu v Chicagossa Perustaja mm. Paul Harris Rotary tuli Eurooppaan v.
Piiriapurahojen tarkoitus
1 Slide 1 TRF Future Vision Plan The Rotary Foundation Säätiö Tulevaisuutta varten.
Miten kartutamme Rotarysäätiötä - ja miksi? ARRFC Tauno Lovén Suomen Rotarysäätiöseminaari
Rotarysäätiön tulevaisuussuunnitelma TAMPERE Tervetuloa Matti Wall, RRFC Zone
1L-OF/2011 Rotaryn yleisesittely RIPE Sakuji Tanaka, Japan Ron D. Burton, USA RIP Kalyan Banerjee, India.
Suomen Rotary1. Virpi Honkala, ARRFC Z15.
Lapsi- keskeinen yhteisökehitys Itä-Timorilla Lapsen oikeudet; oikeusperustainen ohjelmatyö – seminaari Elina Salonen, Plan Suomi Säätiö.
Terveys 2000 –seurantatutkimus: fyysisen aktiivisuuden ja kunnon osatutkimus.
Piirin 1390 rotarysäätiökomitean pj Niko Niemi Rotarysäätiö.
Rotarypiirin 1420 piiriapurahojen (Designated District Grants, DDG) hakeminen ja raportointi.
Suomen rotarysäätiöseminaari , Tampere Kaapo Pulkkinen, PDG D 1430.
2015 EREY campaign in District 1430 – results and challenges Helena Piispa-Perälä, PAG D1430.
2/2009 Nordplus Info /2009 Nordplus Korkeakoulutus - Päämäärät Edistää korkeakoulujen verkottumista, kokemusten, hyvien käytänteiden.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
Piirin 1410 Syyskokous Huittinen Pentti Aspila
Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Rotaryn jäsentilanne – Yleiskatsaus ja piiri 1410
PolioPlus: Pidämme kiinni lupauksestamme hävittää polio
Rotarysäätiö Syyskokous Säkylä Pentti Aspila.
Rotarysäätiö tänään ja huomenna D
Future Vision Rotarysäätiö siirtyy toteuttamaan uutta strategiaansa (FV) Te olette se kuvernöörikunta, joka aloittaa tämän vision käyttöönoton!
Sääntövaltuuskunnanpäätöksiä
Rotary International Suomen Rotary © / KOK
Maailmanlaajuinen jäsentyöryhmä
Toimikauden suunnittelu
OMA ROTARYSÄÄTIÖMME The Rotary Foundation
Unicef Viivi, Oskari, Melina.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
POLIOKATSAUS Piirikokous Juha Risteli, PDG Oulun Tullin Rk.
Suomen Lahja Maailman Lapsille Miljoonahankkeen tulos
ROTARYSÄÄTIÖ – TEEMME HYVÄÄ YHDESSÄ
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Kansainväliset stipendit ja niiden hakuajat
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
Minttu Lampinen, RK Tammer Nova DRFCC 1390
Rotarysäätiö – meidän Säätiömme
Suomen Lahja Maailman Lapsille Miljoonahankkeen tulos
Rekrytointitarpeiden ennakointi (ART)
ERI TAPOJA TUKEA SÄÄTIÖTÄ
PIIRIN 1420 ROTARYSÄÄTIÖSEMINAARI
Opintopsykologi Katja Hietanen
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Strateginen suunnitelma:
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Kampanja lionien palvelun voimaannuttamiseksi
Esityksen transkriptio:

The Rotary Foundation – Rotarysäätiöseminaari Helsingissä 22.11.2018 Helena Piispa-Perälä ARRFC Zone 15 Tähän muistiinpanoja

Rotaryn presidentti Arch Klumph Vuosisata hyvän tekemistä Rotaryn presidentti Arch Klumph Aloite Atlantan konventiossa 1917 Ensimmäinen lahjoitus säätiölle 26,50 USD Säätiön ensimmäinen avustus v.1929 500 USD .

Rotarysäätiön toiminta Säätiön tavoitteena on että projektien tuloksena on aikaisempaa enemmän sekä maailmalaajuista että paikallista vaikuttavuutta Piirit ja klubit kokevat palveluprojektit omikseen Projektien vaikuttavuus, mittavuus ja läpinäkyvyys paranevat Rotaryn näkyvyys parenee Säätiö myös johtaa maailmanlaajuisesti Rotaryn projekteja kuten Polio ja rauhan edistäminen

Rotarysäätiön lahjoitusten käyttö Association of Fundraising Professionals: Rotary Foundation World´s Outstanding Foundation for 2017 1. Sija 2 muun järjestön kanssa

Rotarysäätiön rahastot Vuosirahasto Rauhanstipendi rahasto Lahjarahasto – Endowment Fund PolioPlus-rahasto Lahjarahaston pää on koskematon, Rauhankoulutus rahaston tuotto käytetään rauhanstipendeihin, Polio-Plus on 100% polion hävittämiseksi .

Vuosina 2019-20 ja 2020-21 yhteensä 20% käyttämättömistä DDF:stä käytettävissä piiriapurahoihin

HYVÄT GLOBAL GRANTIT Etsitään hyvä ulkomainen avainpartneri (piiri) Toteuttajapiiri (+ sen klubit) vastaa asianmukaisesta tarveselvityksestä ja hankeen kestävyydestä (sustainability) ja suunnittelusta Pyydetään muitakin piirejä ja klubeja mukaan rahoittamaan Hyödynnetään Maailmanrahaston tarjoamat kaksinkertaistusmahdollisuudet Piirin avaintoimija DRFC = Rotarysäätiökomitean pj

Rauhantutkimus ja konfliktien sovittelu Sairauksien ehkäisy ja hoito Vesi ja sanitaatio Äitien ja lasten terveys Peruskoulutus sekä luku- ja kirjoitustaito Taloudellinen ja yhteiskunnallinen kehittäminen

Rotaryn maailman rauhan lähettiläs - stipendit Rauhan ja konfliktin stipendi on 2-vuotinen apuraha opiskeluun yhdessä Rotarysäätiön yhteistyöyliopistoista Stipendejä jaetaan vuosittain maailmanlaajuisesti n. 50 Hakemukset Rotarysäätiölle piirien kautta edellisen vuoden heinäkuun alkuun mennessä Stipendi kattaa kahden lukuvuoden maisteritason opinnot valitussa yliopistossa, matkat kotipaikkakunnalta opiskelupaikkakunnalle sekä asumisen ja elinkustannukset yms. Stipendin maksimi suuruus on 60.000 USD

Opiskelupaikat Duke University of North Carolina, Chapel Hill, USA International Christian University, Tokyo, Japan University of Bradford, England University of Queensland, Brisbane, Australia Uppsala University, Ruotsi Chulalongkorn University, Bankok, Thaimaa (3 kk ammatillinen täydennyskoulutusohjelma) 5 ensimmäisessä voi suoritta kaksivuotisen maisteriohjelman ja Thaimaassa 3 kk ammatillisen täydennyskoulutusohjelman. Max. 50 opiskelijaa molempiin vuosittain. Vaatimukset: hyvin suoritettu alempi korkeakoulututkinto, ainakin 3 v. soveltuva työkokemus, sitoutuminen rauhan ja konfliktien ratkaisuun. 6. Vaatimukset samat, vähintään 5 vuoden työkokemus

Lahjarahasto Endowmentfund 1/2 Rahasto karttuu yksittäisten rotareiden tai heidän taustayhteisöidensä tekemien lahjoitusten kautta Rahasto muodostaa Rotarysäätiön pysyvän pääoman Rahaston pääomaan ei kosketa: pääoma nyt yli miljardi dollaria, joista n. 60% sitoumuksia (testamenttilahjoituksia tai vastaavia) Tuotto voidaan ohjata humanitaarisiin ohjelmiin tai maailmanrahaston tukemiin ohjelmiin .

Lahjarahasto 2/2 Lahjoitustyypit esimerkiksi: Käteislahjoitukset, sijoitus- tai muut omaisuuslahjoitukset Eläke-tai vakuutuslahjoitukset Testamenttilahjoitukset Lahjoittaja voi määritellä lahjoituskohteen Rahasto omalle nimelle .

Rotarit ja Polio .

PolioPlus ohjelma V. 1985 350.000 henk. 125 maassa (end) eli 1000 henk. päivässä Vuodesta 1988 (The Polio Eradication Initiative alkoi) yhteistyössä mm. WHO:n, UNICEF:in ja USA:n kansanterveysviraston kanssa Yli 3 miljardia lasta rokotettu End. maita enää 3 Pistettävä rokote keksittiin 1955 ja suun kautta 1961, 1979 rotarit rokottivat Filipiineillä 6 milj. lasta .

Vuodesta 2009 Rotarit ja Bill ja Melinda Gatesín säätiö on tehnyt yhteistyötä

Poliotilanne 13.11.2018 Tilanne 2018 yhteensä 27 tautitapausta Afganistan 19 tautitapausta Pakistan 8 ” Tilanne 2017 yhteensä 15 tautitapausta Afganistan 10 ” Pakistan 5 ” Yhteensä vuonna 2017 22 tautitapausta (Lähde: WHO) Viimeiset 0,1% on osoittautunut vaikeaksi konfliktien, kieltäytymisten ym. takia, saavutettavuus mm. tiestön huono kunto tai puuttuminen .

Polion hävittäminen On arvioitu, että yli 17,4 milj. henkilön sairastuminen on voitu välttää ja että 1,5 milj. lapsen kuolema on ehkäisty Yli 200 maata ja n. 20 miljoonaa vapaaehtoista mukana työssä Yli 2,5 miljardia lasta 122 maassa on saanut immuniteetin .

Suurimmat lahjoitukset 1985 - 2018 Bill ja Melinda Gates Säätiö 3105 milj. USD USA 2903 milj. USD Intia 1321 milj. USD Rotary International 1625 milj. USD Yhteensä yli 15 miljardia USD (Lähde: WHO) .

Bill ja Melinda Gatesin sitoutuminen jatkuu Rotareiden keräystavoite on 50 milj. USD/2018-19 Bill ja Melinda Gates tukee Rotaryn poliokeräystä jatkossakin niin, että jokainen kerätty dollari tuottaa 2 dollaria lisää – yhdestä tulee kolme .

Lahjoitetaan omalle säätiölle Tavoitteeksi saada jokainen rotari ymmärtämään, että on tärkeää tukea Rotarisäätiötä Perinteiset klubien lahjoitukset ovat myös tärkeitä Kannustetaan tekemään myös henkilökohtaisia lahjoituksia (EREY) .

Piirin 1430 EREY – Haaste Ja ad Hoc piiriapuraha .

EREY – Jokainen Rotari Joka Vuosia 1/2 Haastekampanja piirin 1430 rotaryklubeille Vuosirahaston kartuttamiseksi 2013 – 2017 (100 USD) Lahjoitustavat: RI:n kotisivujen (My Rotary) kautta omin tunnuksin (Piirin EREY-tilille) ei enää mahdollista Klubin tilin kautta Lahjoittajille omat PHF-pisteet Ohjeet lahjoitustavoista piirin kotisivuilla .

EREY- Jokainen Rotari Joka Vuosi 2/2 Raportointi Kampanjan eteneminen raportoitiin 31.12. Klubi, jonka jäsenistöstä suurin osa oli hoitanut EREY-haasteen helmikuun loppuun mennessä palkittiin ilmaisella piirikonferenssilla majoituskuluineen yhdelle rotarille avec Kolmelle parhaalle piiri siirrettiin yhden PHF-tunnustuksen 31.12. johdossa oleva klubi sai yhden PHF-tunnustuksen

Piirin 1430 ad Hoc apuraha Rahoitusta täsmätarpeeseen, joka on tullut ilmi rotaryvuoden alettua (1000) Haetaan samoin kuin piiriapuraha Haetaan 15.12.2018 mennessä (piiriapuraha 15.4. mennessä) Käytetään rotaryvuoden 2018 –2019 aikana ennen 30.4.2019 Raportoidaan heti projektin päätyttyä, viimeistään 15.5.2019 .