Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rotary International Suomen Rotary © / KOK

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rotary International Suomen Rotary © / KOK"— Esityksen transkriptio:

1 Rotary International Suomen Rotary © 2011 2011 / KOK
Tässä omat muistiinpanot Rotary International on maailman vanhin ja arvovaltaisin palvelujärjestö. Maailmassa on yli 1.2 miljoonaa rotaria yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella. Rotaryklubeja on yli 34000, jotka kuuluvat noin 530 piiriin. Suomessa on yli rotaria. Rotaryklubeja on runsaat 300, jotka kuuluvat kuuteen rotarypiiriin. Virossa on noin 500 rotaria ja 14 rotaryklubia, jotka kuuluvat Etelä-Suomen (1420) rotarypiiriin. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin jäsenmäärät. Suomen Rotary © 2011 2011 / KOK

2 Palvelumieli itsekkyyden edelle
PALVELU ITSEKKYYDEN EDELLE Rotaryn tavoitteena on vaalia palvelemisen ihannetta -  edistämällä tuttavuussuhteiden syntymistä -  vaalimalla liike- ja ammattimoraalia -  innostamalla jokaista rotaria toteuttamaan palvelemisen ihannetta -  edistämällä kansojen välistä yhteisymmärrystä, hyvää tahtoa ja rauhaa

3 Rotarysäätiö DOING GOOD IN THE WORLD Rotarysäätiö
Rotarysäätiö on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tehtävänä on tukea rotareiden pyrkimyksiä edistää maailman yhteisymmärryksen ja rauhan saavuttamista kansainvälisten  ja kansallisten humanitaaristen, koulutuksellisten ja kulttuuriohjelmien avulla. Rotaryvuonna sijoitukset säätiöön olivat yhteensä MUSD mukaan lukien Gates-säätiön sijoitus ja menot olivat MUSD, josta 53 % käytettiin Polion hävittämiseen, 23 % humanitaarisiin projekteihin ja 13 % koulutusprojekteihin. Säätiön kehittämiseen kului 8% ja hallintoon 3%. Rotarysäätiön pääoma on noin 650 MUSD. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin säätiösijoituksista ja varojen käytöstä piirin/paikkakunnan/klubin projekteihin.     

4 POLIO-PLUS RAHASTO (PolioPlus Fund)
Rahaston tarkoitus on hankkia varoja polion lopulliseksi hävittämiseksi maailmasta. Bill ja Melinda Gatesin säätiö on lahjoittanut 355 MUSD edellyttäen, että Rotary hankkii 200 MUSD 2012 kesäkuun loppuun mennessä. (Tammikuussa 2011 hankittuna 160 MUSD). Tämä tarkoittaa 170 USD per maailman jokainen rotari. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin lahjoituksista.

5 END POLIO NOW END POLIO NOW
Rotaryjärjestö tuli mukaan polion vastaiseen taisteluun vuonna Vuonna 1988 WHO:n jäsenvaltiot asettivat tavoitteeksi polion hävittämisen vuoteen 2000 mennessä. Tämä ohjelma on Rotaryn ohjelmista laajin ja TÄRKEIN. Tarkoitus on polion hävittämistoimenpiteiden maailman laajuinen tukeminen polio-endeemisissä maissa (Afganistan, Intia, Nigeria ja Pakistan) mukaan luettuna kansalliset rokotuspäivät. Ohjelmaan kuuluu varsinaisen rokotuksen lisäksi rokotteiden hankinta, sen kuljetukset ja rokotteen käytön opastus. Suomen valtio on myöntänyt Rotarysäätiölle varoja kohdennuttuna Afganistaniin neljälle vuodelle, alkaen vuodesta 2010. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin osallistumisesta ohjelman toteuttamiseen.

6 VUOSIRAHASTO (Annual Fund)
Vuosirahaston tarkoitus on varojen hankinta Rotarysäätiön ohjelmien toimeenpanoa varten. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin lahjoituksista.

7 KANSAINVÄLINEN PALVELU
(Kaksinkertaistavat apurahat / Matching Grants) Painopistealueet ovat: Rauhan ja konfliktien esto/sovittelu Sairauksien estäminen ja hoito Vesi- ja jätehuolto   Äitiyshuolto ja lasten terveydenhuolto   Perusopetus ja luku- ja kirjoitustaito   Taloudellinen ja yhteiskunnallinen kehittäminen Kaksinkertaistavat apurahat / Matching Grants Apurahan tarkoitus on avustaa kansainvälisiä humanitaarisia palveluprojekteja yhteistyössä vähintään kahden maan rotareiden kesken. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin projekteista.

8 Suomen Rotaryn Lääkäripankki (RDBF)
Suomen Rotaryn Lääkäripankin tarkoituksena on toimittaa lääketieteellistä apua kehitysmaihin. Tällä hetkellä on meneillään Ulkoministeriön kehitysaputoimiston tukema kolmen vuoden projekti vapaaehtoisten lääkäri- ja hammaslääkäripalveluiden järjestämiseksi Tansanian Evankelisluterilaisen kirkon omistamissa sairaaloissa. Vuosittain on Tansaniaan voitu lähettää vapaaehtoislääkäriä.

9 YHTEISKUNTAPALVELU Yksinkertaistettu piiriapuraha /
District Simplified Grants Yksinkertaistettu piiriapuraha / District Simplified Grants Apurahan tarkoitus on helpottaa varojen osoittamista piirin päättämiin humanitaarisiin projekteihin. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin projekteista

10 OPINTO-OHJELMAT * Hyvän tahdon lähettiläs (Ambassadorial Scholarships) * Rauhantutkimus ja konfliktien ratkaisu (Rotary World Peace Fellowship) * Rauhan ja konfliktien sovittelu Opinto-ohjelmat Rotarysäätiöllä on erilaisia stipendejä näiden tarkoitusten toteuttamiseksi. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin stipendiaateista

11 OPINTORYHMIEN VAIHTO Group Study Exchange (GSE)
Opintoryhmien vaihto GSE     Tämä tarkoittaa kahden eri maasta olevan rotarypiirin keskeistä opintoryhmien vaihtoa. Ryhmä muodostuu neljästä vuotiaasta sekä ryhmän johtajasta. GSE-ohjelma pyrkii edistämään ryhmään kuuluvien ammatillista osaamista. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin opintoryhmien vaihdosta.

12 PYSYVÄ RAHASTO (Permanent Fund)
Pysyvä rahasto on Rotaryn pääomarahasto. Pääomaan ei kosketa ja vain osa tuotosta käytetään säätiön ohjelmiin. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin lahjoituksista

13 ROTARYSÄÄTIÖN HUOMIONOSOITUKSET
Huomionosoitukset ovat kiitollisuuden osoituksia Rotarysäätiölle annetusta taloudellisesta lahjoituksesta. Tunnetuin tunnustuksista on Paul Harris Fellow (PHF). Tunnustuksen saamiseksi on tehtävä 1000 USD:n lahjoitus joko vuosirahastoon tai PolioPlus-rahastoon. Useissa maissa tätä tunnustusta pidetään osoituksena erityisistä ansioista rotarytoiminnassa. Lahjoituksen voi tehdä yksityinen henkilö, rotaryklubi tai –piiri etc. Paul Harris Fellow

14 UUDET SUKUPOLVET Tämä palveluväylä korostaa panostamista nuorisoon ja nuoriin aikuisiin tarjoamalla heille mahdollisuuksia kehittää itseään ja osaamistaan. Nämä ohjelmat edesauttavat uusien sukupolvien kasvamista esimerkillisiksi yhteiskunnan jäseniksi.

15 NUORISOVAIHTO Vuosivaihto on vuoden mittainen perhe- ja opiskelujakso. Rotaryn nuorisovaihto tarjoaa vuosittain noin 8000 nuorelle mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin. Asukaslukuun suhteutettuna Suomi on vuosivaihdossa rotarymaailman kärkimaita. Vuosittain Suomesta lähtee vuosivaihtoon noin 150 nuorta ja vastaava määrä ulkomaisia vaihto-oppilaita saapuu Suomeen. Kesävaihto on noin kuukauden kestävä perheenjäsenyys ulkomailla. Isäntäperheen nuori asuu puolestaan suomalaisen nuoren perheessä noin neljä viikkoa. Kesävaihtoon osallistuu Suomesta noin 70 nuorta vuosittain. Kansainväliset leirit tarjoavat nuorille parin viikon mittaisia kokemuksia, yleensä jonkin teeman merkeissä ( purjehdus, musiikki, lentopallo, ensiapu tms.). Leireille osallistuminen ei edellytä vastavuoroisuutta. Osan ajasta leiriläiset asuvat perheissä, osan yhteismajoituksessa. Kesäleireille osallistuu Suomesta vuosittain noin 50 nuorta. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin nuorisovaihdosta.

16 INTERACT Interact on14-18-vuotiaille pojille ja tytöille tarkoitettua rotaryhenkistä toimintaa, jonka tarkoituksena on tukea nuorten myönteisiä luonteenominaisuuksia ja henkistä kasvua. Maailmassa on noin interact-klubia, joissa on noin jäsentä. Suomessa ei tällä hetkellä ole interact-toimintaa.

17 ROTARACT Rotaract on vuotiaille miehille ja naisille tarkoitettua rotaryhenkistä toimintaa, jonka tarkoituksena on tukea nuorten myönteisiä luonteenominaisuuksia ja henkistä kasvua. Maailmassa on noin 8000 rotaract-klubia, joissa on noin jäsentä. Suomessa toimii tällä hetkellä viisi rotaract-klubia ja Virossa yksi. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin rotaract-toiminnasta.

18 JOHTAJUUSSEMINAARIT (RYLA)
RYLA tulee sanoista Rotary Youth Leadership Awards. Tämä toiminta on tarkoitettu vuotiaille nuorille. RYLA-seminaarit ovat johtajuuskoulutustilaisuuksia, joissa eri alojen edustajat antavat evästyksiä nuorille kertoen heille johtajuuteen liittyvistä kokemuksistaan ja näkemyksistään. Rotary tarjoaa vuosittain sadoille nuorille aikuisille mahdollisuuden osallistua tällaiseen koulutukseen. Suomessa järjestettiin rotaryvuonna kymmenen RYLA-tilaisuutta, joihin osallistui noin 180 nuorta. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin RYLA-toiminnasta. Rotary Youth Leadership Awards

19 AMMATTIPALVELU Ammattipalvelun keskeiseen aatesisältöön kuuluu pitäytyminen korkeimpiin eettisiin arvoihin kaikilla ammattialoilla sekä omien ammatillisten tietojen tarjoaminen yhteiskunnan tarpeiden ja ongelmien avuksi. Projektikohteina voivat olla esimerkiksi huumeiden käytön ehkäiseminen ja kuntoutusohjelmat työpaikoilla sekä ammatilliset tunnustuspalkinnot. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin ammattipalvelusta.

20 KLUBIPALVELU Klubipalvelun tavoitteena on saada klubin toiminta menestykselliseksi. KLubipalvelu sisältää muun muassa toveruuden ja viihtymisen vahvistamiseksi tarvittavan toiminnan kuten klubikokousten tyylikkäät järjestelyt ja mielenkiintoisen sisällön sekä säännöllisten klubikokousten järjestämisen palvelemaan toiminnan kehittämistä.

21 Inner Wheel Rotaryn liitännäisjärjestö
Inner Wheel on kansainvälinen, rotarien kanssa yhteiseltä ideologiselta pohjalta toimiva ystävyys- ja palvelujärjestö. Järjestön jäsenet ovat rotareiden perhepiiriin kuuluvia naisia. Inner Wheelissä on noin jäsentä sadassa maassa. Suomessa klubeja on 38 ja jäseniä yli Piirejä Suomessa on neljä. Viron kaksi klubia kuuluvat piiriin 142.

22 Tässä yhteydessä esittäjä kertoo tilaisuuteen sopivan loppulauseen.


Lataa ppt "Rotary International Suomen Rotary © / KOK"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google