Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE
Advertisements

Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
Nuorten verkkodemokratiapalvelun esittely.  Nuorisolaki 2006, 8 § ”Nuorille tulee järjestää mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä.
Ajankohtaista aluehallinnosta Pori Varsinais-Suomen ELY Sivistyspalvelut Päivi Almgren.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
HYVÄ-DIILI luonnos /pj HYVÄ DIILI –VERKOSTO Opso-järjestäjien hallitus /Luonnos SUOMEN OPPISOPIMUSKESKUSTEN.
VAPAAEHTOISTOIMINNAN LAATU JA TUKIRAKENNE Valtakunnallinen asiantuntijaseminaari ja neuvottelupäivä Keski-Suomen Museo, OHJELMA 9.30 – Ilmoittautuminen.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Muistiliitto ry Muistiluotsit verkkoja kutomassa VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö TURKU AMK Paneelikeskustelu.
Ryhmien tehtävistä : Etelä-Savon elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Tuija Toivakainen ISO ELO -kokous.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
KAINUUN NUORTEN TIETO- JA NEUVONTAKESKUShanke
ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVIEN OPISKELIJOIDEN YKSILÖLLISTEN OPINTOPOLKUJEN TUKEMINEN YLEISISSÄ AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA Opetus- ja kulttuuriministeriön.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
Friday, September 23, Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu.
SAJO Riika KOULUJEN JA OPPILAITOSTEN TURVALLISUUTTA EDISTÄVÄ VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO.
Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus.
Nuorten tieto- ja neuvontatyön auditointi- ja itsearviointimalli Heta Malinen Lähde: Mervi Ahola.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Nuoren kokonaisvaltainen kohtaaminen ja dialogisuus
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Strategiaperusta ja ohjelmat
Muutamia tärkeitä asioita
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
TESSU OHJAAMOJEN TUKENA
Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Nuorten tieto- ja neuvontatyö – Vaikutuksia ja hyötyjä
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
TESSU – Tehdään yhdessä ohjausta –projekti (ESR) –
Tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattilaisten työhön verkossa
Lapsi-ystävällinen kunta
Kehitysvammaliitto ja FASD
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Cultura Yhdistävä tekijä
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
NUORTEN TIETO- JA NEUVONTAPALVELUT NUORISOTYÖN PERUSPALVELUNA
Ammattikorkeakoulujen yhteiset verkostohankkeet
Osallisuuden ja osallistumisen edistämistä Lahdessa ja nuorisopalveluissa Oulun Kanuunaseminaari
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Esityksen transkriptio:

Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus 11.10.2017

TIETO, NEUVONTA JA OHJAUS ON JOKAISEN NUOREN OIKEUS Koordinaatti on opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämä valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi opetusministeriön toimeksiannosta 2006. Osa Oulun kaupunkiorganisaatiota (sivistys- ja kulttuuripalvelut). Tavoitteet: - Yhdenvertaiset tieto- ja neuvontapalvelut nuorille Suomessa - Nuorten osallistumisen ja kuulemisen kehittäminen - Verkoston toimijoiden osaamisen vahvistaminen - Nuorten tieto- ja neuvontatyön tunnettuuden ja vaikutusten lisääminen - Yhteisöjen ja yhteisöllisyyden kehittäminen Päämäärä: Suomessa asuvilla nuorilla on käytettävissään laadukkaat nuorten tieto- ja neuvontapalvelut.

Koordinaatin tehtävät Asiantuntija- ja tukipalveluilla edistää ja tukea palvelun tarjoajia toteuttamaan sopivimmat ratkaisut nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden tuottamiseksi. Luoda edellytyksiä nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluverkoston yhteisölliselle työmuodon, palveluiden, menetelmien ja välineiden kehittämiselle. Huomioida nuoret palveluiden suunnittelijoina, toteuttajina ja arvioijina Osaamisen vahvistaminen (osaamistarpeet, koulutuksellinen yhteistyö) Sidosryhmäyhteistyö, ammatillinen yhteistyö kansallisesti ja kansainvälisesti, asiantuntijajäsenyydet Palveluiden vaikutusten arviointi ja seuranta Työmuotoa kehittävät hankkeet, monikanavainen viestintä, koulutukset, konsultointi, neuvonta, nuorten tieto- ja neuvontatyön aluekoordinointi Nuorille suunnatut palvelut Nuortenelämä.fi & Nuortenideat.fi

ERYICA, OKM, Koordinaatti, aluekoordinointi, seudulliset palvelut, paikalliset palvelut

Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kattavuus Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden osuus kunnista, OKM:n asettama tavoite 2014: 69 % 2015: 70 % 2016: 75 % 2017: 80 % (Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö toiminta- ja taloussuunnitelma 2016-2019) Vuonna 2017 palveluiden kattavuus on 69 % (Manner-Suomi) Nuorten tieto- ja neuvontapalveluita on 195 kunnassa Lisäksi valtakunnallisia nuorten tieto- ja neuvontapalveluita saatavilla kaikille nuorille Nuorten tieto- ja neuvontapisteitä ja -keskuksia 164 Verkkoperustaisia palveluita 35 AVIt myöntävät avustuksia vuosittain nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden perustamiseksi sekä kehittämiseksi.

Tilaa uutiskirjeitä: www.koordinaatti.fi/uutiskirjeet Ota yhteyttä Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Käyntiosoite: Torikatu 10, 90100 Oulu Postiosoite: PL 17, 90015 Oulun kaupunki kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff, jaana.fedotoff@ouka.fi, p. 044 703 8215 erityisasiantuntija Mika Pietilä, mika.pietila@ouka.fi, p. 044 703 8216 suunnittelija Merja-Maaria Oinas, merja-maaria.oinas@ouka.fi, p. 044 703 8303 suunnittelija Heidi Leppäkari, heidi.leppakari@ouka.fi, p. 044 703 8324 suunnittelija Kristiina Anttila, kristiina.anttila@ouka.fi, p. 050 3450 424 www.koordinaatti.fi | www.nuortenelämä.fi | www.nuortenideat.fi Tilaa uutiskirjeitä: www.koordinaatti.fi/uutiskirjeet