Ketterä ohjelmistokehitys

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Performance testing of TETRA 1. SISÄLTÖ  TETRA standardointi  ICT- yrityksen toteutus  Testaus- prosessi  Motivaatio testaukseen  Vaiheet/ osa-prosessit.
Advertisements

Kuukasjärvi Leena Nieminen Hanna-Mari Vänttilä Marika.
Ketterä kehitys käytännössä – TFS & Meteor
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
KEMIA, seutukunnallinen, vuosiluokkaistettu Tampereen seutu.
Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät sekä yliopettajapäivät Seinäjoella Aija Töytäri-Nyrhinen, TtL Projektipäällikkö.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
EXAM-pilottikäytön kokemuksia TTY:llä Marjut Anderson.
Luokan OneNote - muistikirja Jatko Sisältö 1. Apuohjelma 2. Työpöytäversio ja synkronointi 3. Materiaalin lisääminen muistikirjaan (PDF, Powerpoint,
Miten tietoa voisi kysyä vain kerran? JulkICT/ Yhteinen tiedon hallinta (YTI) -hanke Tietoarkkitehtuuri ja sisältömääritykset
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
JHKA 2.0 tilanne JHKA-työryhmän kokous JulkICT.
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
Tuotteen dokumentointi
Biologian ja maantiedon kenttä- ja harjoituskurssi
Tasavirta-koulutus Lappeenranta 30.9., 1.10., ja
Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan huhtikuu 2015
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
SUSE Linux.
TEKNINENTYÖ Valinnainen 8-9 lk 2h / viikko
Loppuraportti Ryhmä 6.
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
– Ohjelmistojen mallintaminen, kesä 2010
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Ketterä ohjelmistokehitys
Ketterä ohjelmistokehitys
Kielitietoisuus.
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
Ydinpalvelu: käytettävyyden parantaminen
Tietopaketti tuoteomistajalle
Ketterä ohjelmistokehitys
Datan avaamisen ohjeistus
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Opettajan nimi | kurssin numero
PDPP.
Think global act local Tavoitteet projektille yhteistyötaidot
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Eija Käyhkö Siun sote Kuvantamiskeskus
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Haaga-Helia amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
KEIJO KEIJO
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
3.lk vanhempainilta.
Ajanhallinta opiskelussa
12 suositusta pelastustoimen viestinnästä
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Rivakka OTE ! Ketterä verkosto Uusimaa
OY-Oamk-yhteistyön organisointi
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Video 5: Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia
Kotikuntoutus liikunta- ja toimintakyvyn tukena
RAI Espoossa
Ohjelmistoarkkitehtuuri ja kehittäminen
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Esityksen transkriptio:

Ketterä ohjelmistokehitys Ketterä kehitys (agile methods) on ohjelmistokehitysmalli, jossa projektin vaatimuksia voidaan muuttaa kehitysjaksojen (sprintti) välillä halutulla tavalla. Ohjelmistoa kehitetään esim. 1– 4 viikon ajan keskittyen sprinttiin valittuihin toiminallisuuksiin. Sprinttien välissä ohjelmistoa testataan, katselmoidaan ja päätetään jatkotoimintojen priorisoinnista yhdessä asiakkaan kanssa. Myös jo käytössä olevan ohjelmiston kehittämisessä käytetään ketterän kehityksn menetelmiä. Testaajan rooli korostuu kettärässä kehityksessä. Rutiininomaisesti suoritettavat testitapaukset voi automatisoida.

Ketterä ohjelmistokehitys Ketterän kehityksen menetelmiä on useita, yksi yleisimmistä. Agile (Agile modeling). Scrum on ketterässä kehityksessä käytettävä projektihallinnan menetelmä. Scrum on kehitetty ohjelmistoprojektien hallintaan, mutta sitä voidaan soveltaa myös muihin projekteihin. Scrumin kehitysprosessista kuvasivat 1986 Hirotaka Takeuchi ja Ikujiro Nonaka. Yksi monitaitoinen (engl. cross-functional) ryhmä suorittaa kehitysprosessin alusta loppuun vaiheistuksella, joka on vahvasti lomittunut. Engl. sana 'scrum' viittaa rugbyyn. Molemmat scrumit ovat erilaisiin tilanteisiin sopeutuvaisia, nopeita ja itseohjautuvia.

Ketterä ohjelmistokehitys Certified ScrumMaster (CSM) - ”SCRUM-projektipäällikkö” Certified ScrumMaster (CSM) kurssi on kahden päivän oppimistapahtuma, jonka aikana oppilas syventyy Agilen periaatteisiin sekä Scrum-menetelmän konsepteihin ja käytäntöihin. Koulutuksessa painotetaan vuorovaikutteisuutta ja yhteistyökykyä, ja siinä käytetään vuorotellen erilaisia koulutuselementtejä kuten luentoja, keskusteluja, harjoituksia, pelejä, simulaatioita ja videoita. Kurssin jälkeen oppilaat voivat suorittaa Certified ScrumMaster -tentin verkossa ja saavat Certified ScrumMaster -todistuksen. Oppilaat saavat kurssista myös 14 Project Management Institute (PMI) Professional Development Units (PDU) -pistettä jotka voidaan käyttää Project Management Professional (PMP) ja PMI-Agile Certified Practitioner (PMI-ACP) sertifikaatteihin. Certified ScrumMaster -kurssi antaa yksityiskohtaisia tietoja Scrumista ja Scrumin rakenteesta. Kurssin aikana oppilaat ymmärtävät miksi ja miten näin yksinkertaisella prosessilla voi olla niin syvä vaikutus organisaatioon. Oppilaat saavat käytännön kokemusta Scrumin eri työkaluista ja käytännöistä kuten tuotteen backlog, sprint backlog, päivittäiset Scrum-kokoukset, sprintin suunnittelukokous sekä burndown-kaavio.

Team Foundation Server (TFS) TFS (Microsoft Visual Team System) tukee ketterää kehitystä. TFS tukee ohjelmiston lähdekoodin hallintaa (Source safe) ja ohjelmiston version hallintaa. (Build-toiminnolla uusi ohjelmistoversio).