Anarkismi Helmi & Jasmin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Luther, regimenttioppi, lähetys
Advertisements

- omat vakiintuneet toimintatavat salilla (riitit) -Kehon äärimmäinen kunnioitus (pyhä) -Alan auktoriteetteihin uskominen (gurut) Bodaus uskonto.
Eurooppa maailman 2. pienin maanosa
Sanaristikko (historia) © Jussa Lehtinen
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
LÄHETYS JA USKONTOJEN KOHTAAMINEN Lähetys, uskonnot ja kohtaaminen - kolme yhteenkuuluvaa sanaa Teesejä ja kysymyksiä Timo Vasko KLK, SLN Suomen Lähetysneuvottelu.
USKONTO JA KULTTUURI.
Miten meidän tulee toimia?
Uskonnot ilmiöinä.
KRISTUS 9lk/UO2.
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
TERVEYSTIET O 8 7. MURROSIÄN MUUTOKSET. Kaikki muuttuu  Pohdi, mitä murrosikä tarkoittaa?  Lue tarina ”Kaikki muuttuu” (OK s. 50) ja listaa vihkoosi.
KONSTANTINOLAINEN KÄÄNNE
Millainen on ihanteellinen yhteiskunta? Kirjan sivut
MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.
Mitä humanismi on? Mitä humanismi tarkoittaa elämänkatsomustiedossa?
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
Uskonnot Japanissa Antti Kiviranta. Jokainen etsii…  Mikä on sun elämäsi tarkoitus?  Mitä varten elät ja olet syntynyt?  Jokainen kaipaa uutta sisältöä.
MODERNISAATIO JA KIRKOT - UUDET AATTEET JA YHTEISKUNNALLISET MUUTOKSET AIHEUTTIVAT HAASTEITA KIRKOILLE 1700-LUVUN LOPULTA LÄHTIEN.
10. Kristinusko – ristin tie
Anselm Cantenburylaisen ontologinen todistus etenee seuravaasti:
Patio 1 1.
Moraali Eräät nohevat 9A.
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
1 JUMALA Luku 1 – Opetusvinkki 1.
6 MORAALIN PAIKKA JA MERKITYS
Kristinusko ja tiede Antiikin Kreikka ja Rooma (n.700 eKr. – 500 jKr.) - apologia: kristinuskon puolustus antiikin filosofeja vastaan filosofian keinoin.
Yhteisöön kuulumisen etiikka
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
Ikuisia kysymyksiä Maailma synty - miten kaikki tapahtui? Luonnontieteet: fysiikan, biologia kemia - miksi kaikki sai alkunsa? Uskontojen maailmansyntymyytit.
Positivismi.
Maailmankatsomuksen perspektiivisyys
Hyvä ja paha - Uskonnoissa hyvä ja paha persoonallisia voimia
Uskonto ja yhteiskunta
Tieteenfilosofia Tieteenfilosofia tutkii tieteen tavoitteita, menetelmiä ja tieteellisen tiedon tutkimista filosofiasta käsin.
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
KESKIAJAN KULTTUURI ( ) Kristinuskon/ kirkon merkitys
Uskonto ilmiönä - uskonnollisuus ihmiselle tyypillistä (lat. homo religiosus = uskonnollinen ihminen)   yliluonnollinen ulottuvuus (transsendenssi) keskeinen.
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
PELASTUS Luku 4 – Opetusvinkki 1.
Eksistentialismi Martin Heidegger.
Islamilainen imperiumi
Yhteiskuntafilosofia
BUDDHALAISUUS Sana buddha tarkoittaa valistunutta. Valaistumisen jälkeen Buddha päätti auttaa muita olentoja saavuttamaan vapautumisen. Buddhalaisia ovat.
Uuspakanuus Luonnonuskonto.
Kysymyksiä fi tunnille
Kristinuskon harjoittaminen ja elämäntavat
Kappale 10 Raamattu Sara ja Ville.
Jeesus liikkeestä valtionuskonnoksi
TIEDE JA KRISTINUSKO UE2 LAJM.
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
ELÄMÄN TARKOITUS (ET).
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Kirjatehtävä uskontojen pelastuskäsityksistä
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Kristinuskon oppi.
Aikakäsitys ja moraali
ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
Reformoidun teologian oppi
Mikä/kuka on kristitty?
Lännen kirkko keskiajalla
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Skolastiikka Skolastiikka oli keskiajalla merkittävä yliopistotiede jossa yhdisteltiin klassista filosofiaa ja teologiaa. Skolastiikalla ei varsinaisesti.
OPETUSVINKKI 2 – Jumalan kuvaaminen Luku 3 – Oppi.
16. Kristillisperäiset uskonnot
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

Anarkismi Helmi & Jasmin

Mitä on anarkismi? Anarkismi on poliittinen ideologia, joka korostaa yksilönvapautta. Se vastustaa valtiovaltaa ja valtion asettamia lakeja ja sääntöjä. Anarkismi vastustaa valtiota sen muodollis- oikeudellisuuden ja byrokraattisuuden takia. Anarkismi tulee latinan sanasta anarchia, joka tarkoittaa johtajattomuutta tai esivallan puutetta.

Tiede & anarkismi Tietoteoreettinen anarkismi on näkemys, jonka mukaan tiedettä ei voi rajata entuudestaan käsittämään vain tietynlaisia totuuksia. Tieteellistä anarkismia vastaan ovat kaikki käsitykset siitä, minkä tiede on nyt todennut totuudeksi. Tämän näkemyksen kehitti itävaltalainen filosofi Paul Feyerabend.

Uskonto & anarkismi Kristityt anarkistit pitävät Jeesusta ensimmäisenä anarkistina. Kristillinen anarkismi on ajatussuunta, jonka mukaan heillä on vain yksi auktoriteetti, Jumala. ’’Valtio ei saa asettaa sääntöjä, koska ihminen vastaa lopulta teoistaan vain Jumalalle’’. Anarkismia löytyy myös muista uskonnoista, mutta kristinuskosta eniten.

Mitä anarkismi tarjoaa? Anarkismi lupaa ihmiselle yksilönvapautta ja oikeuden määrätä omista asioistaan. Se houkuttelee ihmisiä, jotka eivät halua toimia niin kuin valtio käskee. Punamusta lippu, työväenluokkaisen anarkismin symboli.