Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Skolastiikka Skolastiikka oli keskiajalla merkittävä yliopistotiede jossa yhdisteltiin klassista filosofiaa ja teologiaa. Skolastiikalla ei varsinaisesti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Skolastiikka Skolastiikka oli keskiajalla merkittävä yliopistotiede jossa yhdisteltiin klassista filosofiaa ja teologiaa. Skolastiikalla ei varsinaisesti."— Esityksen transkriptio:

1 Skolastiikka Skolastiikka oli keskiajalla merkittävä yliopistotiede jossa yhdisteltiin klassista filosofiaa ja teologiaa. Skolastiikalla ei varsinaisesti tarkoiteta mitään tiettyä filosofista näkemystä tai uskomuksia vaan enemmän menetelmää jota käytetään oppimiseen, tutkimiseen ja ymmärtämiseen.

2 Skolastiikkan pohjana toimi aristotelismi
Skolastiikkan pohjana toimi aristotelismi. Aristotelismin mukaan tieteen piti vain jäsentää, luokitella ja jäsentää todellisuuden jo valmis kokonaisuus.

3 Kristillinen skolastiikka yrittää yhdistää raamatun ja kristinuskon eri tieteisiin. Merkittäviä kristittyjä skolastikkoja Tuomast Akvinolainen, Petrus Lombardus ja Roger Bacon. Kaikki kristilliset skolastikot käyttivät mm. Aristotelesta, Platonia ja tietysti raamattua auktoriteeteinä.

4 Skolastiikkaa vastustivat keskiajalla erityisesti mystikot
Skolastiikkaa vastustivat keskiajalla erityisesti mystikot. Renessanssin aikana skolastiikka syrjäytettiin melkein kokonaan. Skolastiikan vastustus kasvoi uskonpuhdistuksen ja nykyaikaisten luonnontieteiden synnyn myötä.

5 Vaikka skolastiikkaa on käytetty keskiajan teologisten ongelmien ratkaisemisiin, saattaisi sen käyttö olla hyödyllistä myös nykypäivänä muunmuassa kouluissa. (lähde: Norssin uskontoblogi)


Lataa ppt "Skolastiikka Skolastiikka oli keskiajalla merkittävä yliopistotiede jossa yhdisteltiin klassista filosofiaa ja teologiaa. Skolastiikalla ei varsinaisesti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google