Myötätunto ja Jumalan rajat a

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Onneni on olla Herraa lähellä
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
1. Tim 2: 1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 2. luvussa Paavali antaa käytännön ohjeita oikeaan jumalanpalveluksen viettämisen. Kysymyksiä,
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Lapsen KYMMENEN KÄSKYÄ vanhemmille
ROTARY PALVELUJÄRJESTÖ IHMISKUNTA ON ASIAMME. ROTARY PALVELUJÄRJESTÖ auttaa ihmisiä: KÖYHYYS NÄLKÄ LUKUTAIDOTTOMUUS ALKOHOLI HUUMEET YMPÄRISTÖN SAASTUMINEN.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Jesuksen lapsuus.
Tapahtukoon sinun tahtosi
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Markus 16:15.
Neljä evankeliumia Outi Ylinen
Miten meidän tulee toimia?
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
KRISTUS 9lk/UO2.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Päivänavaus Rukous on silta Joskus sisimpäämme kasvaa ilon kukkamaa. Kaikki on niin hyvin, että ihan naurattaa. Silloin tuntuu, että rukouskin.
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Taivaan valtakunta on valo maailmalle. Sanomamme ikuinen soikoon kaikkialle; Heikot nostetaan, väsyneitä kannetaan, köyhyys poistetaan, nääntyneitä ruokitaan.
RAAMATTU JA ETIIKKA Luku 8 – Ydinsisältö. Raamattu ja etiikka Raamattu on –kristillisten kirkkojen pyhä kirja –kulttuurin kirja  vaikuttanut voimakkaasti.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Syyllisyys ja häpeä. Askel 5 syyllisyys ja häpeä Tavoitteet: Ymmärtää syyllisyys ja häpeä ja niiden välinen ero Tutkia kuinka vastaamme näihin tunteisiin.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Sinun kirkkautesi voima Lempeys ja viisaus Tulkoon yllemme Olet kaikkeuden Herra Täydellinen rakkaus Iankaikkinen Kristus kirkkauden toivo San. Sakari.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Reformaatio ja pyhäkoulu
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
10. Kristinusko – ristin tie
Journey koulutus Savonlinnassa
10. Kristinusko – ristin tie
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
Luku 14 – Raamatun tulkinta
Erityisalueet.
A Rocha Suomi, Panu Pihkala
Puheen teksti osoitteessa
Kirkkohistorian merkkihenkilöt
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
Kirkkokuntien eettisiä painotuksia
Tervetuloa JOULUjuhlaan!.
2. Jakso; Kiina.
KRISTINUSKO kpl 8.
ihminen tunnistaa luonnostaan oikean ja väärän (ns. luonnollinen laki)
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
Kristinusko – armo ja sovitus
Raamatun tutkimus ja vaikutus
Filosofian osa-alueet
Kristinuskon oppi.
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
VANHAN TESTAMENTIN SANOMA
RAAMATUN PUNAINEN LANKA
RAAMATUN ETIIKKA.
Raamatun alkukertomukset
Yllä vallan maailman. Yllä kaiken voiman valtavan. Yllä tiedon ja viisaan ihmisen on valta, voima, viisaus Jeesuksen.
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

Myötätunto ja Jumalan rajat a

Myötätunto ja Jumalan rajat

session 3 ohp1 Myötätunto ja Jumalan rajat -rajat ovat Jumalan asettamia -ne ovat meidän parhaaksemme -raamattu näyttää meille oikeat rajat: 10 Käskyä 2 Moos 20, Jeesuksen vuorisaara Matt 5-7, Rakkauden kaksoiskäsky Mark 12: 29-31 -rikkoessamme Jumalan rajoja joudumme kärsimään myös seurauksista

Sääli ilman Jumalan rajoja -vain lyhyt helpotus kipuun Jumalan rajat ilman sääliä - vahingoittavaa käyttää toisen kipua tuomitsemiseen sääli Jumalan rajojen sisällä - tapa jolla Jeesus toimi -tarjoaa toivon ja mahdollisuuden ulospääsyyn

Jeesuksen esimerkki Hän ei hyväksynyt ihmisten pahoja tekoja; kuitenkin hän oli aina sydämessään valmis osoittamaan sääliä ja armoa Jeesus ei tuominnut ihmisiä heidän synneistään vaan pyrki asettamaan heidän elämänsä ennalleen Jumalan kanssa Armo ja totuus yhdessä Jeesus palautti radikaalisti naisten ja lasten arvon

Harjoitus Katsokaa lauseita ja miettikää, miten kohtaisitte asiakkaan..   Myötätuntoisesti ilman Jumalan rajoja Rajojen kanssa ilman myötätuntoa Myötätuntoisesti rajojen sisällä. 1.Olen liian nuori olemaan raskaana. On turvallisempaa minun ikäiselleni tehdä abortti kuin saada vauva 2.Menetän poikaystäväni(tai mieheni) jos pidän tämän lapsen 3.Menetän työpaikkani jos en tee aborttia 4.En halua saattaa lasta, josta en pysty huomehtimaan tähän maailmaan. Haluan odottaa siihen asti kun elämäni on kunnossa ja voi tarjota hänelle parasta. 5.Lapsen saaminen sekoittaisi minut täysin, en vaan pysty siihen

Ristiinnaulitsemisen vuorella avautuivat taivaan virtoja pidättäneet tulvaportit , jotka virtaavat Jumalan armoa ylhäältä, Taivaan rauha ja täydellinen oikeudenmukaisuus ... suutelevat syyllistä maailmaa rakkaudellaan. …