Hyvän elämä ja sen eväät

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Advertisements

Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Turvallisuus, identiteetti ja hyvinvointi
Ympäristön vaikutus persoonallisuuteen
Kulttuuri, mieli ja kasvatus
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Mitä ne ovat? Mitkä arvot ovat minulle tärkeitä?
MOTIVAATIO.
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä- tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä,
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Avoin keskustelutilaisuus syömishäiriöiden hoidosta ja kuntoutuksesta
Kunnallisen nuorisotyön toimintasuositukset Laatijana Opetusministeriöstä Nuorisoasiain Neuvottelukunta Suositusten laatimiseen painava syy: nuorisotyölain.
Ihmiskäsitys ihmissuhdetyössä
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Elämänkatsomustiedon ainedidaktiikka, LO-peruskurssin kertausta.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Tietoisuus ja maailmankuva Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin viides luento.
Mitä uskonnolla tarkoitetaan? Uskonnollisia ajatuksia ja kokemuksia muokkaa Uskonto vaikuttaa yhteisö Homo religiosus 1.Ihmisellä lajiominainen kyky uskonnolliseen.
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
Perusopetuksen arvoperusta ja arvokeskustelut
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Elämänkatsomustiedon didaktiikan peruskurssin koontia Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Elämänkatsomustiedon didaktiikan peruskurssin koontia Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Vanhusneuvostojen seminaari Oulu Vanhustyön pastori Markku Palosaari.
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
Onks tietoo? Markus Lammenranta Humanistinen tiedekunta / Markus Lammenranta / Onks tietoo?1.
Etiikka Hyvän ja oikean jäljillä.  S. 42  Onko olemassa jotain,mitä ei saa tehdä koskaan?  Älä tapa, vai saako tappaa? Jos henkeäsi uhataan tai rakkaasi.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Sakari Kainulainen Sakari Kainulainen, Pasilan kirjasto EPÄITSEKKYYDEN MAHDOLLISUUDET Suomalaiset ovat muuttumassa arvomaailmaltaan.
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä-tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä, FT.
YH 1, OPS Aloitustunti.
Propagandan retoriikka ja diskurssit (1)
Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin.
Etiikka MORAALI ETIIKKA (lat. mores, ’tavat’)
NORMATIIVISEN ETIIKAN TEORIAT
Nuoret aikuiset.
”Onko tieto taitoa vai taito tietoa varhaiskasvatuksessa
Yksilön lyhyt historia
Antiikki ja varhainen filosofia
Uskonto ilmiönä - uskonnollisuus ihmiselle tyypillistä (lat. homo religiosus = uskonnollinen ihminen)   yliluonnollinen ulottuvuus (transsendenssi) keskeinen.
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Uskonnon ulottuvuudet
Yksilö vai yhteisö Kirjan sivut
Taidon ja taiteen tulevaisuuden voimaa
Katolinen kirkko.
Filosofian osa-alueet
Eliksiiriä elämään taidon ja taiteen voimalla
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Lähetysopetus rippikoulussa
ajatuksia älykkyydestä ja luovuudesta
Mitä hyve-etiikka on? Normatiivisen etiikan suuntaus, jonka mukaan eettisen toiminnan kannalta ratkaisevia eivät ole yksittäiset teot, vaan hyveiden toteuttaminen.
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
4. Luterilainen kristillisyys
Kirjoittajaprofiilit
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Yhteinen keittiö Osallisuuden arviointi
Tavoitteena aikuisen hyvinvointi
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Lähetysopetus rippikoulussa
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

Hyvän elämä ja sen eväät Ihminen on rajallisen elämän elävä ajatteleva ja yhteisöllinen olento. haluava, tarvitseva, tunteva ja ruumiillinen. Onnellisuus ja hyvä elämä kuuluvat yhteen. Hyvä elämä on Mahdollisuuksien ja kykyjen toteuttamista Vaikuttamista omaan elämään ja yhteisöön Hyvä elämän keskeinen ohjaava arvo on kohtuullisuus Muita arvoja ovat rohkeus, rauhallisuus, kohteliaisuus, oikeudenmukaisuus, totuudellisuus ja seurallisuus. Hyvän elämän elänyt ihminen on todennäköisesti muodostanut itselleen riittävän kattavan tiedollisen maailmankuvan ja on päässyt soveltamaan sitä. Järkevä olento käyttää järkeänsä, jonka käytön valmiuksia on saanut kehittää kasvatuksen vaikutuksesta.

Ihminen ja maailma eivät ole täydellisiä Hyvään elämään tulisi kuulua myös kohtuullinen taloudellinen asema. Voiko köyhyyden ja puutteen keskellä olla onnellinen ja elää hyvää elämää? Hyvän elämän kolme keskeistä asiaa ovat oman rajallisuuden tunnustaminen, järjen käyttö sekä kohtuullisuuden ymmärtäminen Hidas – nopea Itsekkyys – epäitsekkyys Nautinto – kieltäytyminen Hyvään elämään käsittääkseni kuuluu Turvallinen ja terveellinen elinympäristö Kykyjä edistävä kasvatus (koulu, harrastukset ja läheiset) Kokemus itsensä merkityksestä ja ainutkertaisuudesta

Johtopäätökset Tilastojen perusteella voisi olettaa että Suomessa on hyvän elämän edellytykset olemassa. Hyvän elämän edistämiseen on olemassa muutama tuhat palkkaa saavia nuorisotyön ihmistä. Niin? Kykyjä edistävän kasvatuksen saaminen ja oman itsen merkityksen kokemaa – saako hän niitä? Saako nuori kokemuksen kohtuullisuuden tuomasta pitkäaikaisesta hyvästä?