Rakentamisen käsitteet ja materiaalit Anu Kuusela

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Miksi puuta pitää kuivata?
Advertisements

Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta
Tiistai Esitelmä Evelyn, Ida-Maria  Pikkuapollo (Parnassius mnemosyne) on apolloperhosiin kuuluva perhoslaji. Suomessa lajia tavataan lähinnä.
Huoltovapaata ikkunaa tai ovea ei ole!!! Ikkunoiden sekä ovien tarkistukset ja huoltotoimet pitäisi suorittaa vähintään 5 vuoden välein. Se on edullinen.
Heijastin neulahuovutuksella.
ULKOSEINÄRAKENTEIDEN KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA SUOMEN ILMASTOSSA
Kun valo kulkee aineesta toiseen, sen kulkusuunta muuttuu, se taittuu
Suomen sanoja: Missä ja minne? 3
Hämeenlinna, keskustan länsireuna vaiheittain rakentaminen ve. 1+1 Kaivokatu Eureninkatu Tampere Helsinki TuruntieTuruntie PaasikiventiePaasikiventie.
KIINTEISTÖ JULKISIVUKORJAUKSEEN VALMISTAUTUMINEN JUKO-verkkoaineistosta neuvoja taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille Julkisivuyhdistys.
STONEL-TIILIVERHOUS ISÄLTÄ POJALLE!
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
Kuinka rakentaa tietokone itse
KYSYMYKSIÄ Har man inspekterad eller testad fukthalten efter regn perioder inne i isolering och hur mycket är fukthalten eller vatten i isoleringen efter.
Talonrakennuksen jatkokurssi 4 ov Kosteus
Monikäyttöinen paperi
Atte Järvinen Julia Martikainen Jani Grönlund
Jyrki Kalliolahti TIES
Metsätalouden energiahaasteet 2000-luvulla Veli Pohjonen Kiikissuon metsänhoitoyhdistys
Mihin seikkoihin ihmiset kiinnittävät huomiota taloa hankkiessaan:
UUTUUS !! Crystal Air Room sarjan ilmanpuhdistimet Oy Crystal Air Ltd
Lämpökuvaus Lämpökuvaus on nopea tapa paljastaa kiinteistön rakenteiden lämpöteknisiä ongelmia rakenteita rikkomatta. Lämpökuvauksella saadaan nopeasti.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
mieluummin useampikin?
Rakennustyömaan sääsuojaus ja olosuhdehallinta
Työn suunnittelu. 1 VAIHE: Hahmotus / mietintä. Mitä tehdään, Ideointia eril. työaiheista (ope ja lopuksi oppilas) Mitä tehdään, Ideointia eril. työaiheista.
KOSTEUSVAURIOIDEN KORJAUS
Suomessa käytetyt yleisimmät talojen rakenteet!
Etelä-Suomen metsäpäivät Emilia Ylinen.
Alumiinin pintakäsittely
Rakennustyömaan sääsuojaus ja olosuhdehallinta
Työhyvinvointikysely 2010 Teknisen tuotannon liikelaitos Raportoinnin tulokset
Lämmöneristeiden paksuntamisen vaikutukset
7. TOINEN PALATSIKAUSI KREETALLA MM III-LM IB. Parhaiten tunnettu vaihe -Runsaasti aineistoa, varhaisempi usein tuhoutunut ”Minolaisen kulttuurin kulta-aika”
SATEET.
Metalliseoksia.
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
Rakennustyömaan sääsuojaus ja olosuhdehallinta
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
5.4 RAKENTEIDEN TOIMIVUUs JA HOMEEN TORJUNTA
Ennakoiva Laadunohjaus 2016 Kosteudenhallinta Vaasa Tapani Hahtokari.
Lapsen elatus ja huolto 2015 Anne Forss ja Salla Säkkinen
Liimaus Marko Seppä-Murto. Puun liimaukseen vaikuttavat tekijät Puun ominaisuuksia puun rakenne erilaiset viat puun kosteus puun eläminen liimattavan.
Maanjäristykset GEOS3. Järistyksen synty? Maanjäristys syntyy, kun –A. mannerlaatat liikkuvat –B. mannerlaatat lukkiutuvat toisiinsa (kitka) –C. kasvava.
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi Sisäilman määritelmä Sisäilma on sisätiloissa hengitettävä ilma, jossa ilman perusosien lisäksi saattaa olla eri.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
Vesihuoltorakenteet / viemäröinti
Vesihuoltorakenteet / viemäröinti Yleistä viemärijärjestelmistä  Käsitteitä  Piirustusmerkinnät  Materiaalit Jätevesiviemärit  Mitoitus.
LÄHTÖKOHTA JA TUTKIMUSTEN TAVOITE
Puun ”muisti” luonnon ja ilmaston historiankirjana
Kenttälaitteet Laitteet jotka ovat kentällä. Kenttä käsittää kaikki alakeskuskotelon ulkopuolella olevat laitteet.
Solu ottaa ja poistaa aineita
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi
Ennakoiva Laadunohjaus 2016
Teksti tiedotteen julkaisuun:
DIAK
talotekniikka- ja rakennusalalla
Betonin ominaisuudet ja käyttö
Maapallon veden jakautuminen:
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi
5. KASVIT JA LEVÄT 7. BIOLOGIA.
Marian sairaala Maankäytölliset lähtökohdat ja tavoitteet
Ryhmäyttäminen ryhmän rakentamisen työkaluna
Rakennusten sisäilmaongelmien tila nyt
Energiatehokkuus suunnittelun lähtökohtana
Kinnarin koulu Rakenteiden riskiarvio Teemu Roine, RTA, Projektipäällikkö Sami Heikkilä, Rakennusterveysasiantuntija.
Yritys CableX on 2008 perustettu sähkökomponenttien ja kaapeleiden maahantuontiyritys. Yritys perustettiin alan kokeneiden ammattilaisten palavasta intohimosta.
Energiatehokkaan ja kosteusturvallisen rakentamisen laadunvarmistus
Rakennustyömaan sääsuojaus ja olosuhdehallinta
Esityksen transkriptio:

Rakentamisen käsitteet ja materiaalit Anu Kuusela Julkisivut Rakentamisen käsitteet ja materiaalit Anu Kuusela

Julkisivut

Kestävä julkisivu –syntyykö se materiaalivalinnasta?

Kestää isältä pojalle / äidiltä tyttärelle Kaikki materiaalit vaurioituvat, kaikki materiaalit tarvitsevat hoitoa ja huoltoa.

… toivottavasti ei korjauskelvoton… Huoltovapaa … toivottavasti ei korjauskelvoton…

Kestävä puujulkisivu Ulkoverhouslaudan paksuus > 25 mm Hyvä laatuista puuta, mieluiten männyn tai kuusen sydänpuuta Puu on riittävän kuivaa asennettaessa ja pintakäsiteltäessä < 18 % Rakenteellinen suojaus on riittävä, esimerkiksi räystään ja etäisyys maanpinnasta vähintään 500 mm Vältetään jatkoksia ja suojaamattomia verhouslautojen päitä Suojataan liitokset, jatkokset ja kiinnityskohdat Varmistetaan kosteustekninen toimivuus; viistot pinnat, tippanokat, suojapellitykset, tuuletus Asennukset, kiinnitykset ja pintakäsittelyt ovat valmistajien ohjeiden mukaisia ja yhteensopivia Tarkistetaan, huolletaan ja korjataan oikea-aikaisesti

Liittimen tyyppi: täyskantainen kuumasinkitty kampa- / kierrenaula tai ruuvi Liittimen kanta: tasan puun pinnan kanssa Nimityksiä, ehtoja Tippanokka, viiste Etäisyys maasta ( > 500 mm) Lustokuvio alaspäin Päätyetäisyys > 70 mm Reunaetäisyys 20…25 mm

Puuinfo: Kestävä puujulkisivu Lue tämä Lue julkaisu: http://www.puuinfo.fi/sites/default/files/Kest%C3%A4v%C3%A4t%20puujulkisivut%20web.pdf

Muuratut julkisivut https://youtu.be/-FVouyOTsak Meet Sam: https://youtu.be/MVWayhNpHr0 Puuranka Tiiliverhotun seinän kosteusteknistä toimintaa heikentää tiiliverhoukseen imeytyvä viistosade, joka siirtyy kuivuessaan diffuusion avulla myös sisälle päin rakenteeseen. Vanhoissa tiiliverhotuissa rakenteissa kosteutta siirtyy ulkoverhouksesta rakenteen sisään yleensä myös kapillaarisesti, koska verhouksen takana ei ole tuuletusväliä tai se on täyttynyt laastipurseista. Tästä syystä vanhoissa tiiliverhotuissa ulkoseinissä esiintyy usein kosteusvaurioita ja erityisen ongelmallinen on tiili-villa-tiiliseinä, josta puuttuu yleensä tuuletusrako kokonaan. Lähde: Rakenna oikein http://www.rakennaoikein.fi/vanhojen-ulkoseinien-lisaeristaminen-99896/uutiset.html

Julkisivun aukot ja täydentävät osat Aukot on tuettava: aukkojen ylistyspalkit, vekselit