Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Marian sairaala Maankäytölliset lähtökohdat ja tavoitteet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Marian sairaala Maankäytölliset lähtökohdat ja tavoitteet"— Esityksen transkriptio:

1 Marian sairaala Maankäytölliset lähtökohdat ja tavoitteet
Kymp/ Maka/ Aska

2 Yleiset tavoitteet Alue on keskustatoimintojen korttelialuetta toimitilaa, palveluja ja niihin liittyvää pienimuotoista majoitustoimintaa varten. Alueen sisäisiä yhteyksiä ja liittymistä ympäröivään kaupunkiin on kehitettävä. Suunnittelussa on varmistettava kestävä kaupunkirakenne ja rakentamistapa. Alueen historia kerrostumineen on alueen keskeinen identiteettitekijä. Maantasokerrokset tulee varata pääasiassa yleisölle avoimiksi liike- ja palvelutiloiksi. Rakentaminen on osoitettava pääosin katuun kiinni.

3 Ympäristöhäiriöt Mechelininkadulla ennusteen mukaan n ja Porkkalank ajon./ vrk. Liikenteestä johtuen ilmanlaatu katujen varsilla, etenkin eteläosalla on heikko. Kadun varren julkisivut on suojattava liikennemelua vastaan. Piha-alueet on suojattava liikenteen haitoilta (mahdollisimman yhtenäinen rakenne katujen varsille). Jalankulkuympäristö on suunniteltava pääosin suojaisalle keskialueelle. Heikko ilmanlaatu on otettava huomioon ilmanvaihtoratkaisuissa.

4 Rakennettu kulttuuriympäristö
Kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti, maisemakulttuurin kannalta merkittävä alue. Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennuskanta suojellaan. 1960-lukua vanhempia rakennuksia ei lähtökohtaisesti pureta. Eteläosan yksikerroksisia puurakennuksia ei saa purkaa, mutta niitä voidaan perustellusta syystä siirtää (alueen sisällä tai pois alueelta). Eteläosalla on säilytettävä keskeisraitti ja muistumia sairaalapuutarhasta (esim. puita).

5 Yhteydet ja huolto Baanan ylittävä jalankulkusilta/ pelastustie on mahdollinen. Pohjoisosan huoltoyhteys on järjestettävä ensisijaisesti keskeisraittia pitkin. Baanan laatutasoa ei tule merkittävästi heikentää. Nykyiset ja suunnitellut maanalaiset tilat ja Mechelininkatu 1:n pysäköinti- ja huolto tulee ottaa huomioon. Pysäköinti on suunniteltava keskitetysti maanalaiseen pysäköintilaitokseen. Länsisataman muuttuvat liikenneratkaisut vaikuttavat jatkosuunnitteluun.

6 Kaupunkirakenne Täydennysrakentaminen tulee olla kaupunkikuvallisesti korkeatasoista. Eteläosan tarkastelualueella (E) kerrosalatavoite on k-m2. Rakentamisessa tulee olla korkeusvaihtelua. Katujen varsilla tavoitellaan enintään 10- kerroksista rakentamista ja Baanan varrella viihtyisyyden vuoksi tätä matalampaa. Alueen eteläosalle saa tehdä paikallisesti muuta rakentamista korkeamman osan, mikäli se on kaupunkikuvallisesti perusteltua.


Lataa ppt "Marian sairaala Maankäytölliset lähtökohdat ja tavoitteet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google