Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tiistai 11.5.2010 Esitelmä Evelyn, Ida-Maria  Pikkuapollo (Parnassius mnemosyne) on apolloperhosiin kuuluva perhoslaji. Suomessa lajia tavataan lähinnä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tiistai 11.5.2010 Esitelmä Evelyn, Ida-Maria  Pikkuapollo (Parnassius mnemosyne) on apolloperhosiin kuuluva perhoslaji. Suomessa lajia tavataan lähinnä."— Esityksen transkriptio:

1

2 Tiistai 11.5.2010 Esitelmä Evelyn, Ida-Maria

3  Pikkuapollo (Parnassius mnemosyne) on apolloperhosiin kuuluva perhoslaji. Suomessa lajia tavataan lähinnä Ahvenanmaalla ja Lounais-Suomen runsaskukkaisilla niityillä. Se on rauhoitettu koko EU:n alueella.  Pikkuapollon toukka käyttää ravintokasvina pystykiurukannus (Corydalis solida).

4  Kivikautinen asuinpaikka löytyy Märynummen ”keskarissa” :D  Sairaalan puutarhasta pidetään tosi hyvää huolta  Sairaalalla on navetta, siellä on ollut omat lehmät ja sairaalalla on myös ollut oma kasvihuone  Potilaat osallistuvat myös puutarhan hoitoon  Sairaalan alue on Halikon joen arvokasta aluetta, pellot 1990 luvulta.

5

6  Viherympäristö on todella hyvää mielisairaala potilaille. Se on tieteellisesti todistettu  Sairaalan pihasta löytyy erilaisia kuusia ja jalolehtipuita  Mäntyjä on todella paljon ja puun kaarna lohkeilee siellä todella paljon siksi, koska ne ovat erittäin vanhoja. Siitä on huomattavissa kuinka vanhaa ja arvokasta alue on. Hiekkamaata on paljon ja mänty tykkää siitä = mäntykangas

7  Mikroilmasto  Hyvä viljellä  Lämmin ilma

8  Maankäyttö hyvin suunniteltua  Päärakennus rakennettu vuonna 1931  80-lukua hallintorakennus  Maakunnallisesti merkittäviä rakennuksia, mutta 1700-luvun lopulla suurin osa taloista poltettu tai purettu

9  Ongelma kasvi kasvaa nopeasti  Tuoksuu ja helppo hoitoinen

10  Hiekkaa kaivettu ikkunan tekoon ja rakentamiseen yms.  Muuttolintuja paljon mm. satakieli, punavarpunen ja lentokerttu  Kevät etenee…  Tie rakennettu vähintään jo 1700-luvulta eli keski-aikais peräisiä teitä  Savea paljon

11

12

13

14

15  Nurmikko vihreää  Kevät taskuruoho  Muinaisjäänteitä mm. kuppikiviä


Lataa ppt "Tiistai 11.5.2010 Esitelmä Evelyn, Ida-Maria  Pikkuapollo (Parnassius mnemosyne) on apolloperhosiin kuuluva perhoslaji. Suomessa lajia tavataan lähinnä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google