Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiv ja aids.
Advertisements

Muistisairaan kohtaaminen
MUISTISAIRAUTTA VOI ENNALTAEHKÄISTÄ
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Terveyden edistäminen
Ikääntyminen ja vanhuus
SLI Poikkeava tai viivästynyt puheen kehitys
Elimelliset (orgaaniset) häiriöt
Diabetes s. 65 –
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
S. 152 – I7e8NrYHE Uni s. 152 – I7e8NrYHE.
Titta Kostjukova PRO GRADU-TUTKIELMA Marraskuu 2006
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
Oppimisvaikeudet kehityksen riskitekijöinä
Muistisairaus etenee Miten kohtaan sairastuneen ja läheisen?
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
Tiedonkäsittelyn biologinen perusta
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
LUKIOLAISTEN NUKKIMISTOTTUMUKSET MUUTTUNEET 2000-LUVULLA HUONOMPAAN SUUNTAAN
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
SYDÄN- JA VERISUONISAIRAUDET
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Osteoporoosi Sarita ja Marleena.
Sydän- ja verisuonisairaudet
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Potilastapaus 53-vuotias nainen, pituus 168 cm, paino 98 kg. MP kaksi vuotta sitten. Hankalia yö- ja päivähikoiluja. Vaatii hormonikorvaushoitoa oireiden.
Masennus eli Depressio.
Sydän- ja verisuonitaudit
Osteoporoosi Julia ja Sara.
NAISTEN PÄIHDETYÖN PÄIVÄT Seinäjoki Anne Poikolainen.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Kansantaudit Tartuntataudit
Muistisairauksia piisaa! Joka kolmas yli 65-vuotias ilmoittaa muistioireista. Joka vuosi ilmaantuu uutta dementiatasoista muistisairaustapausta.
PROMOOTIO JA PREVENTIO, VÄESTÖSTRATEGIAT
DEMENTIA  Dementia on tila, jossa ihmisen älylliset toiminnat ja aivotoiminta heikkenee rajoittaen hänen sosiaalista selviytymistään.  Dementia voi olla.
 Luu on elävää kudosta - sisältää soluja, verisuonia ja hermoja  uusiutuu jatkuvasti: hajottajasolut; osteoklastit > suolahapon avulla "syövät" luuhun.
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Syöpä Syöpä on yhteisnimitys monimuotoiselle tautiryhmälle, johon kuuluu yli 2000 sairautta Jokainen syöpä on oma erilainen sairautensa, jonka syyt, vaarallisuus.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
VATSAKIPU JA RUUANSULATUSVAIVAT. YLEISTÄ VATSAVAIVOISTA OHIMENEVÄT VATSAKIVUT OVAT IHAN NORMAALEJA JOKAISELLA IHMISELLÄ JOIDEN TAKIA EI KANNATA MENNÄ.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Kansansairauksien hoitotyö 2,5 ov Syksy 2013 Hilkka Virtanen.
63. Mielenterveyden häiriöt
Mitä tietoa Pohjois-Suomen syntymäkohorttitutkimus on antanut mielen sairaudesta ja mielenterveydestä? Professori Jouko Miettunen Elinikäisen terveyden.
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Mielenterveyden häiriöt
Parkinson.
 Luu elävää kudosta - sisältää soluja, verisuonia ja hermoja  uusiutuu jatkuvasti: hajottajasolut; osteoklastit > suolahapon avulla "syövät" luuhun.
Kohonnut verenpaine.
Mielenterveyden häiriö
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Rintasyöpä.
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Unettomuus Inka ja Milga.
Syöpä.
Psyykkinen terveys.
ORTOPEDINEN HOITOTYÖ.
Esityksen transkriptio:

Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys Vähentävät käytösoireita Vaurioittaa hermoratoja ja aivosoluja Kohentavat toimintakykyä Ei voi pysäyttää etenemistä Aivoissa mikroskooppisia muutoksia Ajattelun ja aivojen käytönlisääminen Lääkkeet Koulutuksen puute Voi hidastaa Hoito Perimmäistä syytä ei tiedetä Elämäntavat Masennusjaksojen hoito Ennalta-ehkäisy Alzheimerin tauti Syyt, yleisyys Riskitekijöitä Masennus Naiset Jotkin geenit Elämäntavat Oireet, vaikutus terveyteen Yli 85- vuotiaat Liiku enemmän Sydän- ja verisuonitaudit Vältä ylipainoa Muisti heikkenee Erityisesti lähimuisti Näönvarainen- aistimus heikkenee Kielelliset ongelmat Kohtuullinen alkoholin käyttö Sanojen hakeminen Älä tupakoi Oppiminen vaikeutuu Puheen ymmärtäminen vaikeutuu Liikkuminen vaikeutuu www.terveyskirjasto.fi www.alzheimerinfo.fi