Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Advertisements

Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
MOTIVAATIO.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Webbisivut ja maistelutilan varausjärjestelmä Ilkka Siissalo
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Käyttöohje: Kuinka luoda ilmoittautumislomake. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Eemeli Pulliainen. 1.Käytä Internet Explorer-selainta 2.Menee sähköpostiisi ja etsi kyseinen kohta OHJEET.
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Klikattuasi Uusi… saat seuraavan näytön. Dashboard kohdasta voit luoda minkä tahansa aiheisen Netvibesin. Jos haluat lähteä luomaan itse rakennellen Netvibesia.
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Kurssivalinnat ykkösille
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
Oivallus 1 Luku 05 Kognitiivinen toiminta on tiedonkäsittelyä.
Kahoot-ohje.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Luokan OneNote - muistikirja PERUSTEET
Ranskan historian perusteet Moodle > Ranskan historia.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Suomen UNICEFin vapaaehtoistoiminnan kysely 2017
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Mitä kaikkea meidän täytyy tänään tehdä? (Työ ja koulutus)
4. MONO-päivä Klo
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
TAPOJA LUOKITELLA ERI MOTIIVEJA
TYÖHARJOITTELU.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Luokan OneNote -muistikirja
RSS-syötteet: kerää haluamasi uutisotsikot syötteenlukijaan
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Hyvän elämän tekijöitä
Fyysis-psyykkis-sosiaalinen kokonaisuus
Tai vaihtoehtoisesti
Kansainväliset suhteet Uutistapahtumien seuraaminen
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Granlund Manager, käyttöohje
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Granlund Manager, käyttöohje
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Muutoskortit Tarvittavat välineet
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Opintopsykologi Katja Hietanen
Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
Esityksen transkriptio:

Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle

Joona ja jalkapallo Miksi Joona ei jaksa siivota huonettaan, mutta jaksaa harjoitella jalkapalloa? Eräänä päivänä Joona siivoaa innoissaan huonettaan. Mitä on tapahtunut? Eräänä päivänä Joona ei mitenkään jaksa keskittyä harjoituksiin. Mitä on tapahtunut?

Jessi ja sarjakuvan piirtäminen Miksi Jessi piirtää sarjakuvia sen sijaan, että lähtisi lenkille? Miksi hän on niin keskittynyt, ettei edes huomaa, mitä muut perheenjäsenet tekevät? Miksi hän jaksaa piirtää vaikeankin kohdan uudelleen ja uudelleen, kunnes lopulta onnistuu?

Millaisissa tilanteissa olet erityisen motivoitunut? Mikä motivoi sinua opiskelemaan lukiossa? Opiskelijat vastaavat älypuhelimillaan tai omilla päätteillään kyselyyn, joka heijastetaan luokan eteen taululle. Ohjeet opettajalle: Mene osoitteeseen answergarden.ch. Valitse kohta ”Create a new AnswerGarden”. Kirjoita kysymys kohtaan “Topic for your new AnswerGarden”. Voit halutessasi määrittää kyselyäsi tarkemmin sivulla olevilla tarkennuksilla. Voit myös luoda kyselyn pelkällä em. kysymyksellä ja painaa sivun alalaidasta “Create”. Anna opiskelijoillesi kyselyn osoite osoiteriviltä. Opiskelija voi kirjoittaa haluamansa kommentin ja se tulee näkyviin taululle. Jos haluat lyhentää osoitetta,voit tehdä sen menemällä osoitteeseen bitly.fi ja syöttää sinne kyselyn osoitteen. Saat lyhyemmän osoitteen, joka voi olla mukavampi jakaa opiskelijoille. Kyselyn avulla voidaan käsitellä sisäistä ja ulkoista motivaatiota.

MOTIVAATIO ULKOINEN palkkiot rangaistukset SISÄINEN autonomia pätevyys yhteenkuuluvuus

MOTIVAATIO Toiminnan syistä, motiiveista, muodostuva kokonaisuus Motiivit - Saavat ihmisen liikkeelle - Tietoisia ja tiedostamattomia - Lyhyen tähtäimen ja pitkän tähtäimen motiiveja (tavoitteita) - Voivat olla keskenään ristiriitaisia Biologisia, psyykkisiä ja sosiaalisia Liittyy tilanteisiin, joissa tehdään valintoja Näkyy tekemiseen paneutumisena Ulkoinen ja sisäinen

Ulkoinen motivaatio esim. hyvät arvosanat, kehut, palkkiot motivoivat. Väline-ehdollistuminen liittyy ulkoiseen motivaatioon. Sisäinen motivaatio esim. tekeminen itsessään on mukavaa ja kiinnostavaa Ulkoinen motivaatio voi muuttua sisäiseksi. Mieti esimerkkejä, miten?

Kirjoita toiminnasta, johon sinun on helppo motivoitua. 2. Kirjoita toiminnasta, johon sinun on hankala motivoitua. a) Miten selität hyvää motivaatiota Decin&Ryanin mallin avulla, kirjan sivulla 79? b) Miten parantaisit motivaatiota Decin&Ryanin mallin avulla? c) Mitä psyykkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia motiiveja kohdan 1  tekeminen tyydyttää? 3.  Sovellustehtävä Decin&Ryanin mallista Kirjoita toiminnasta, johon sinulla on hyvä motivaatio Kirjoita toiminnasta, johon sinun on hankala motivoitua Harjoituksen voi toteuttaa siten, että jokainen analysoi omaa tekstiään tai siten, että kuvaukset kirjoitetaan paperille nimettöminä. Sen jälkeen opiskelijoille jaetaan satunnaisesti jonkun toisen kirjoittama kuvaus, jota hän analysoi. Vaihtoehtoisesti jokainen analysoi omaa tekstiään. Miten selität hyvää motivaatiota Decin&Ryanin mallin avulla? Miten parantaisit motivaatiota Decin&Ryanin mallin avulla? Mitä psyykkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia motiiveja kohdan 1.  tekeminen tyydyttää?

Essi on siirtänyt englannin kotiaineen tekemistä jo viikon verran Essi on siirtänyt englannin kotiaineen tekemistä jo viikon verran. Opettajakin on muistuttanut hänelle aineen palauttamisesta. Tänään Essi aikoi kirjoittaa ainetta, mutta kaveri soittaa Essille ja pyytää häntä lähtemään salille. Essi suostuu ja aine jää jälleen kerran kirjoittamatta. Millaisia motiiveja Essillä on? tietoisia/tiedostamattomia? keskenään ristiriitaisia? biologisia, psyykkisiä, sosiaalisia? Tämän hetken / pidemmän aikavälin tavoitteet? Ulkoinen/sisäinen motivaatio?