2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Kemialliset vaarat Ovat elintarvikkeeseen kuulumattomia aineita Luontaiset myrkyt Mikrobien erittämät myrkyt Kemikaalijäämät Lääkejäämät Pakkauksista siirtyneet aineet Allergiaa aiheuttavat aineet Pesu ja voiteluaineet tms.
Tehtäviä Millä välineillä ja käytännöillä vähennetään kemiallisia riskejä? Miksi tuotetta ei säilytetä avatussa purkissa? Miksi siivousaineita ei säilytetä kuiva-ainevarastossa? Mistä tiedät, sopiiko muoviastia elintarvikkeiden säilytykseen? Vastaus
Vierasesineet Elintarvikkeeseen kuulumattomia ja siihen vahingossa joutuneita kappaleita Tehtävät vihkossa
Tehtäviä Kemialliset epäpuhtaudet ja vierasesineet
Biologiset vaaratekijät Pieneliöt ja mikrobit Tuhoeläimet BSE Tehtävät vihkossa
Pilaantuminen Biologiset raaka-aineet ja elintarvikkeet pilaantuvat aina jossakin vaiheessa. Tehtävä vihkossa
Vaaratekijöiden lähteet Raaka-aineet ja vesi Materiaalit Käsittely-ympäristö ja ilma Ihmiset Tehtävät vihkossa
Evira valvoo Kuinka paljon elintarvikkeiden takaisinvetoja tapahtuu? Mitkä ovat syyt? Elintarvikkeiden takaisinveto markkinoilta