Rintasyöpä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KANSANTAUDIT.
Advertisements

AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Tehnyt: Melanie Soukko
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
SYDÄN- JA VERISUONISAIRAUDET
Sydän- ja verisuonisairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi
Diabetes.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Syövät: Rinta- ja ihosyöpä
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
MAMMOGRAFIA Mammography, mammografi, rinnan röntgenkuvaus
Sydän- ja verisuonitaudit
Syöpä.
Terveyskeskuslääkärin näkökulma moniammatilliseen yhteistyöhön Markus Partanen, Runosmäen-Mullin terveysaseman vastaava lääkäri, PPPR- hankkeen Turun kehittämisosion.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
OSTEOPOROOSI ON AINEENVAIHDUNTASAIRAUS. LUUSTO  Luusto uusiutuu n. 10 vuodessa  Osteoklastit hajottavat luukudosta  Osteoblastit rakentavat luukudosta.
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.
 Rytmihäiriö on tila, jossa sydän lyö epätarkoituksenmukaisesti joko kiihtyvästi tai hidastuvasti, tai muuten epätasaisesti.  Rytmihäiriö syntyy, kun.
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
OVERdrive ™.  OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
KILPIRAUHASEN VAJAATOIMINTA Hypotyreoosi Essi Järvelä & Roosa Kaivoluoto 2A.
ALKOHOLISMI Jenni & Julia 2A. Yleisesti  Alkoholismi on krooninen sairaus, jossa elimistö tulee riippuvaiseksi alkoholin saamisesta  ominaista alkoholin.
Syöpä Syöpä on yhteisnimitys monimuotoiselle tautiryhmälle, johon kuuluu yli 2000 sairautta Jokainen syöpä on oma erilainen sairautensa, jonka syyt, vaarallisuus.
Metabolinen oireyhtymä. MBO eli metabolinen oireyhtymä tarkoittaa tilaa jossa henkilöllä on samaan aikaan useita terveydelle haitallisia tiloja yhtä aikaa.
SYÖPÄ. YLEISTÄ SYÖVÄSSÄ SYÖPÄ ON YLEISNIMITYS PAHANLAATUISILLE KASVAINTAUDEILLE. PAHANLAATUISUUS VIITTAA KASVAINSOLUKON HALLITSEMATTOMAAN KASVUUN JA LEVIÄMISEEN.
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
Rasitusmurtumat Harri M. Hakkarainen LL, LitM, valmentaja.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
SYÖPÄ. SYÖVÄN SYNTY Ihmisen elimistö rakentuu lukemattomista soluista. Normaalisti elimistön solujen jakautuminen on säädeltyä. Hallitsemattomasti jakaantuvista.
Tyypin 2 eli aikuistyypin diabeteksen lääkehoito
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Keskustelua kannabiksesta
Kohonnut verenpaine.
18 Psyykenlääkkeet voivat auttaa selviämisessä
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
IHOSYÖPÄ.
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
SEPELVALTIMOTAUTI ..
Yleisyys Suomessa / vuosi 500 milj €
Syöpä – solujen kapina Syöpäkasvaimen erityispiirteet:
SYÖPÄ.
Huumeet.
Psyykkinen terveys.
Avanteensulkuleikkaus - Hoitajan näkökulmasta
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Silmäluomileikkaus Cityklinikka - silmäluomileikkaus
Ms-tauti Jenina Pesonen.
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen jaosto: Psykoterapia-aiheesta Palkon suositukseksi
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Seulonnan merkitys rintasyövän toteamisessa
Väestöseulonta vähentää rintasyöpäkuolleisuutta Suomessa
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Avanne – Kui tuo on tommonen, mitä sille tehdään?
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

Rintasyöpä

1. Miten tauti syntyy ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat? Rintasyövän syntymistä ei tiedetä tarkalleen Rintasyöpään sairastumisen vaaraa suurentavat: -kuukautisten alkaminen nuorella iällä -synnyttämättömyys tai ensimmäinen synnytys yli 30-vuotiaana -ylipaino -runsas alkoholin käyttö -vaihdevuosien jälkeinen hormonikorvaushoito -jos lähisuvussa on ollut rintasyöpää Myös rintasyövälle altistavia geenivirheitä on löydetty.

2. Oireet Rinnassa tuntuva, yleensä kivuton kyhmy Hengityksen vaikeutuminen Huimaus Kohonnut verenpaine Voimakas väsymyksen tunne Pahoinvointi Kylmä hiki Aivojen toiminnalliset häiriöt Turvotus alaraajoissa Kuoliot Puutuminen Tunto- ja puhehäiriöt

3. Miten voidaan ehkäistä? Vältä tupakointia Vältä liiallista alkoholinkäyttöä Liiku säännöllisesti, estä lihominen Syö paljon hedelmiä ja vihanneksia sekä muuta runsaskuituista ruokaa Vältä suuria määriä tyydyttynyttä rasvaa Suosi ruuanvalmistuksessa keittämistä ja hauduttamista paistamisen sijaan Älä grillaa mustaksi, savusta vain satunnaisesti

Paras ja ensisijainen hoito on poistaa kasvain leikkauksessa 4. Miten hoidetaan? Paras ja ensisijainen hoito on poistaa kasvain leikkauksessa Lääkehoidot (solunsalpaaja- tai hormonihoidot), lääkehoidon valinta riippuu potilaan iästä, kunnosta, hormonaalisesta tilasta sekä kasvaimen laadusta Sädehoito