Lämpötilaloggerit 1/2: mitä ne ovat?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

Tuotekehityksen perusteet Valaiseva polkupyörän ajotietokone Tuomas Kultala & Mikko Kuusirati 2008.
Voimisteluliiton ilmeen uudistus
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
Taimien i stutus ja suojuksen asennus •Yksittäistoimituksissa metsätaimi on pakattu Tubex -suojukseen. Kennotaimen ympärille on laitettu kostutettu sanomalehti,
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
CD-ROM-asema mikrossa
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tiheys.
Tilavuus.
Pelin suunnittelu Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 /
Sulautettu laite T720906, 6 op TTE9snL
Wiiste Oy SolidRH & Relia.
Jäähdytysturva Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie Vantaa puh Kylmäjärjestelmien etävalvonta Jäähdytysturva Oy.
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
Venäläinen riepunukke
Ohjelma on kokoelma toimintaohjeita annetun tehtävän ______________________. Ohjelmassa on peräkkäisten toimintojen lisäksi yleensä valintaa ja _____________.
Mallintarkistus ja sen soveltaminen PLC toimilohko-ohjelmien verifioinnissa AS Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt – väliraportti Markus.
Peltorobottikilpailu 2011
Pujottelutyö Vanhan mallin mukainen käsityö
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tukioikeuksien siirrot
Mikä minä olen ? Minä olen suunnilleen 20 cm pitkä. Minun toiminto sopii kummallekin sukupuolelle. Minut voi löytää seisomasta, roikkumasta tai makaamasta.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Lompakko mehupurkista.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Everest- Vuoren rakentaminen ja Maisemointi
Kappale 9 Kirjoita suomeksi. In the morning I write in the office
Tehtävä: ammatillisten koulutusten vertailu 2. Mene opintopolun demoon, osoitteeseen ja täytä hakulomake.
Vertaisohjaajatoiminta - itsearviointi ja auditointi 3/29/2015Tommi Ripatti / Nuorisoasiainkeskus.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Kotiin – Behind the Scenes
USB-käyttöinen syvyysanturi Väliraportti Johan Backlund.
…Raportit kuosiin… Näin teet sivunumeroinnin ja sisällysluettelon
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Pakkauskaavio– Package Diagram Jani Pelkonen, Niko Viinikanoja, Teemu Tervahauta.
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Jumppakärryn laitteet. Hyppyteline softline Peräkärryssä olevan hyppytelineen korkeus 80 cm Vakiokorkeus 100 cm. Käytetään hyppyjen, kuperkeikkojen,
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
SanomaPron sähköiset sisällöt Lappeenranta Veso –koulutus Heikki Karjalainen.
Lämmön mittaaminen. Monenlaisia mittausvälineitä  ns. perusmittareita  digitaalikuumemittareita  korvakuumemittareita Normaalilämpö on korvasta ja.
4. MONO-päivä Klo
Moottorin kuluttama sähköenergia
Opettajan esitysaineisto kurssi 1 kappaleet 1–3
ARCH-Linux Juuso Lähdekorpi TI15STIVE
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi

3. PYTHAGORAS a Esim. 1 Nimeä kolmion β b α c a) hypotenuusa c
Havainnointi ja maailmankuva
5 Lämpö ja energian siirtyminen
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Granlund Manager, käyttöohje
4 Resistanssiin vaikuttavat tekijät
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
TERVEHDYS! Jatkamme PowerPoint-harjoituksia…
Production line simulation model
TIETOJENKÄSITTELYN OPETUS AMMATTI-KORKEAKOULUISSA
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

Lämpötilaloggerit 1/2: mitä ne ovat? Lämpötilaloggereissa on yhdistettynä lämpötila-anturi ja dataloggeri. Ne mittaavat ohjelmoidusti ympäristön tietyin väliajoin (tässä tapauksessa 4 tuntia), ja tallentavat tiedon muistiin. Mittausten loputtua lämpötilatieto luetaan tietokoneelle. Näin pystymme seuraamaan maalämpötilaa koko projektin keston ajan näytteenottopäivinä otettujen ilmanlämpötilojen lisäksi. Merkkilippu (plus –nauha) Tukikeppi (puuta, jotta ei johda lämpöä). Tämän avulla löydämme loggerin keväällä Lämpötilaloggeri, nappipariston kokoinen. Tässä kuvassa vain teipin suojaama ”Vanhan mallin loggeripaketti”

Lämpötilaloggerit 2/2: miten niitä käytetään? Teippipaketin korkeus on n. 10 cm, joten kun paketti haudataan maahan niin, että sen yläreunakaan ei pilkistä maakerroksen päältä, on loggeri tarpeeksi syvällä (ks kuva oikealla) OU1 ”Parannetussa loggeripaketissa” loggeri on suojattu muovipussilla, ja koko paketti on kääritty vielä vahvaan siniseen ilmastointiteippiin, jolla se kiinnittyy merkkikeppiin. Nämä on lähetetty kouluille (kuvassa hahmotelma). LOGGERIPAKETIT OVAT VALMIITA KÄYTTÖÖN; NE ON TARKOITUS KAIVAA MAAHAN SELLAISENAAN