Venäjän uskonto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Advertisements

Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN
Ortodoksisuuden luonne ja merkitys Venäjällä Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen SUOL syysseminaari
EUROOPPALAINEN IHMINEN Keskiaika. KAHTIA JAKAUTUNUT EUROOPPA  Itä-Rooma säilyi Länsi-Rooman tuhouduttua 476  Lännessä kansainvaellusten jälkeen vain.
Katolinen kirkko Elina, Hanna ja Tomi. Yleistä katolisesta kirkosta  johtaja paavi, jonka uskotaan olevan Kristuksen sijainen maan päällä  kristillisistä.
Bysantti antiikin perinnön jatkajana.  Byzantionista tuli Rooman pääkaupunki Konstantinopoli 300-luvulla jKr.  Vuonna 395 Rooma jakautui Länsi-Roomaksi.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Katolinen kirkko. Historia ja faktat Katolinen kirkko syntyi vuonna 1054, kun kristityt jakaantuivat katolilaisiin ja idän ortodokseihin. Katolilaisen.
Bysantti Itä-Rooma keskiajalla. Bysantin perustana Jatkoi roomalaista kulttuuria Rooman jakautuessa 395 Jatkoi roomalaista kulttuuria Rooman jakautuessa.
KONSTANTINOLAINEN KÄÄNNE
Siirtomaat vapautuvat. Miksi siirtomaavalta päättyi? Toisen maailmansodan jälkeen Euroopan mailla ei ollut enää varaa pitää siirtomaita Siirtomaat olivat.
Uskonnon opetus lukiossa Vuoden 2003 uskonnonvapauslain mukaan.
ORTODOKSINEN KIRKKO PS2 LAJM. Sana ortodoksi Orthos (kr.) = oikea Doksos (kr.) = oppi Seitsemän ekumeenista konsiilia vuosien 325– 757 välillä määritteli.
Neuvostoliitto rakentaa työläisten paratiisia
Vanhan testamentin kirjojen taustaa
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Roomasta tuli suurvalta
Kristinusko Etelä-Amerikassa
Venäjä.
Uskonnot yhteiskunnassa
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
Lännen kirkko Keskiajalla
Kansanlähetyksen työ Virossa
Uskonto ja yhteiskunta
Kristinusko nykyajalla
Uskonnonvapaus - Suomessa perustuslaissa säädetty uskonnon ja omantunnon vapaus - positiivinen uskonnonvapaus: oikeus harjoittaa uskontoa ja kuulua uskonnolliseen.
KESKIAJAN KULTTUURI ( ) Kristinuskon/ kirkon merkitys
TUHATVUOTINEN KESKIAIKA
Kristinuskon synty ja alkuseurakunta
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
ORTODOK-SINEN KIRKKO eli kreikkalais- katolinen kirkko.
Ortodoksinen kirkko .
Kansainvälinen politiikka 1920-luvulla
Islamin synty ja Koraani
Kansainvälinen poliittinen tilanne oli muuttunut: yhdistyneestä Saksasta oli tullut uusi eurooppalainen suurvalta. Venäjä pelkäsi, että sen reuna-alueiden.
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
Tiibet ja kiina.
Tekstinhuoltoa 3.
Uskonnon monet kasvot Venäjällä
VIRO.
Kustaa II Aadolf Ruotsin kuninkaana
KIRKKOJEN JA KOMMUNISMIN KAKSINKAMPPAILU ITÄ-EUROOPASSA
Kristinusko – armo ja sovitus
Katolinen kirkko.
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN
Kirkko Venäjän vallan aikana
Jeesus liikkeestä valtionuskonnoksi
Rooman kirkosta koko Euroopan kirkoksi
6 LUOKAN HISSAN TUNNIT.
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Kristinusko 1900-luvulla - v.1917 Venäjän vallankumous ja ateistinen Neuvostoliitto vaikeuttivat ortodoksisen kirkon asemaa - vastaava tilanne Kiinassa.
3. Ortodoksinen kristillisyys
Kommunismi - Piia Koivula.
Pyhiinvaellukset ja ristiretket
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Ida Nurmi, Sari Metsoila & Hanna Laitila 9C
Elämänkatsomustiedon ainedidaktiikka, ET pähkinänkuoressä [Johdatus EToon (2015 ja aiemmin LO-perus-) kurssin kertausta] Eero Salmenkivi.
USKONNON TUTKIMINEN USKONTOTIEDE TEOLOGIA
8. Rooman tuho.
Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö
Taistelu Suomesta.
Ortodoksisuuden luonne ja merkitys Venäjällä
LÄNNEN KIRKKO POLIITTISENA VAIKUTTAJANA
Bysantti.
Kaarle Suuri ja Frankkien valtakunta
Bysantin synty Keisari Diocletianus jakoi Rooman valtakunnan kahtia vuonna 286. Vuonna 330 Rooman valtakunnan pääkaupunki siirretään keisari Konstantinuksen.
Bysantti.
Esityksen transkriptio:

Venäjän uskonto

Historiaa Kun katollinen kirkko hajosi kahtia 1054- vuoden tienoilla silloiseen Konstantinopoliin syntyi ortodoksinen uskonto. Vuonna 988 prinssi Vladimir I Kiovasta otti ortodoksisen uskonnon viralliseksi uskonnoksi. Tätä pidetään venäläisen ortodoksisen kirkon syntynä. Sanotaan myös, että Venäjälle siirtyi silloin Rooman valtakunta. Pietari Suuri mm. laittoi kirkon paljastamaan rippisalaisuudet viranomaisille. Ortodoksinen uskonto levisi paljon 1700- 1800 luvuilla, Siperiaan ja myös Amerikkaan. Neuvostoliiton vallan aikaan hallitus kielti uskonnon harjoittamisen ja muutti myös kirkkoja uimahalleiksi ja muiksi vapaa-ajan viettopaikoiksi.

Nykyään Ortodoksit ovat suurin kirkko Venäjällä, myös muita pienempiä kirkkoja. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen paljon kirkkoja avattiin ja siitä tehtiin valtion uskonto. Muita uskontoja, kuin ortodoksista painostetaan, että ne pysyisivät pieninä. Ortodoksinen kirkko on vahvimmillaan, nyt kuin mitä se on ollut varmaankaan koko sen historian aikana.