1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
Big Society ja paikallisuuden paluu yhteiskuntapolitiikkaan Ilkka Haavisto yhteisöllisyyden.
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
Alueellisen toiminnan kehittäminen  Tietoon ja tiedon jakoon selkeyttä  Ohjausryhmä keskeinen toimija alueen koordinoinnissa ja markkinoinnissa  Uusia.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Avauspuheenvuoro Sosiaalialan AMK- verkostopäivillä Subjektiivisia näkökulmia sosiaalialan osaamistarpeeseen [ ] Juha Luomala.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi.
Maija Pelkonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja, YTT Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai päinvastoin?
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus Scandic Park.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Järjestöt Satasotessa
Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Smart Tampere Tero Blomqvist © SRV/Studio Libeskind.
Päijät-Hämeen alueverkosto
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
Uusi sote ja pieni kunta – vaikea yhtälö
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Ajankohtaista sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
Vaikuttamistyö – Tavoitteet maakunnallisiin strategioihin V-S sote-valmistelun järjestöryhmä/intressiryhmien kuulemiset Erityisasiantuntija.
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Asiakkaan valinnanvapaus
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Tarvekartoituksen yhteenveto
Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Ehdotus: sote-viestinnän strategiset painotukset 2017
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Muutosagentin terveiset Lape Uusimaa Ohry
Digituki Pohjois-Karjala
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (toinen tapaaminen)
Tervetuloa innopajaan
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Sote-uudistuksen toimeenpano
Valtakunnallisen valmistelun tilanne järjestönäkökulmasta
Pohjois-Karjalan maakunta- ja soteuudistus
Kuntoutusverkoston (KUVE) arviointikyselyn tulokset
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Vaikuttavat järjestöt: teesit käyttöön
Esityksen transkriptio:

1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle Ryhmä 5. Sote- ja kasvupalveluita tuottavien järjestöjen ja yritysten mahdollisuudet hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä 1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle vaikuttamistyö maakunnan valmistelussa kanavana esim. järjestötietopalvelu Jelli pitääkö järjestöjen aina itse olla yhteydessä vai voitaisiinko myös järjestöihin olla yhteydessä miten varmistetaan, että uudistuksissa järjestöt eivät vain täytä kiintiöpaikkoja vaan ovat aidosti toimijoina mukana 2. Järjestöt palveluntuottajina – yleishyödyllisinä toimijoina verkostoituminen täyden palvelun taloiksi vaikuttaminen hankintojen tekoon 3. Rahoitus Järjestöavustukset markkinaehtoisesti ja yleishyödyllisesti palveluja tuottavien yhdistysten kohdalla markkinaehtoiset palvelut on eriytettävä, jottei kilpailu vääristy yleishyödyllisen puolen saamien avustusten johdosta

Ryhmässä puhuttua: keskeisiä teemoja mahdollistaminen, matala byrokratia - Yhdenvertaisuus ja tasa-arvoisuus palveluntuottajana à mitä konkreettisia toimia tarvitaan, jotta 3.sektori ja pienet yritykset ovat yhdenvertaisia hyvinvoinnin tuottajia? Rahoitushaut kevyemmäksi Kilpailutuskriteeritàlaatu on kriteeriàarvot Kumppanuussopimukset, ostopalvelut, omarahoitusosuuksiin mukaan kaupunki, maakunta, Siun sote Järjestöjen osaaminen näkyväksi Verkostot toimiviksiàhyvinvointifoorumi oli hyvä esimerkki Palvelusetelikriteeristön täyttäminen usean toimijan kesken mahdolliseksi Järjestöille koulutusta julkisista hankinnoista Selvitys siitä, mikä tapa järjestöille paras tuottaa palveluita: seteli vai suorahankinta? Ketä pitää nyt lobata ja kuka päättää mistäkin? Sekavat kuviot selkeiksi. - Millaisia vaatimuksia yrityksille ja kolmannelle sektorille voi asettaa resurssit huomioiden? - Sosiaalinen ja yhteiskunnallinen yrittäminenàmitä se on ja onko se vaihtoehto? - Kolmannen sektorin verkostojen koordinointivastuuàkenellä se on ja pitää(kö) olla maakunnalla? - Mitä tapahtuu nuorisotyölle? Nuorisotyön järjestöt jäämässä jakoihin sote-mylläkässä. Nuorisotyöllä keskeinen asema hyvinvoinnissa.