SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
L’art pour l’art Taidetta taiteen vuoksi
Advertisements

Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
INTERNET - kanava tavoittamiselle - internet on yksi päämedioista tällä hetkellä - sen avulla ihmiset etsivät asioita, hakevat tietoa ja tekevät päätöksiä.
YMPÄRISTÖTAIDE ”Taidetta siihen paikkaan ja siitä paikasta, johon teos sijoittuu.” (Kaija Hannula, 1995) Ilmiö, teos tai tapahtuma, joka käyttää ympäröivää.
L’art pour l’art Taidetta taiteen vuoksi
MYA9114 Matkailupalvelun perusteet, 2 op
 Kyky harkita asioita monipuolisesti ja järkevästi  Ongelmat tarkasti tai löyhästi määriteltyjä  Arki vs. tiede  Miten tutkimustieto pätee arjen ongelmissa?
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely •Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Lasten Kuvataide & Kädentaito
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Jumala tuntee minut; Jeesus – Sana tuli ihmiseksi
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Helena Junttila Pete Jauhiainen Kristiina Levänen Eeva Terävä Sirpa Walkeajärvi.
Ihmiskäsitys ihmissuhdetyössä
Sortokaudet: Sortokaudet on suomalaisen historiankirjoituksen luoma käsite vuosien 1899 – 1917 ajalle. Voidaan hahmottaa kaksi eri sortokautta , ensimmäinen.
UMF I Luento 7. Viime kerralta Lue II.5 ja II.6. Lause II.5.1 tapauksessa f(x,y) = (x, sin(y)) ja g(x, y) = (cos(x), y). Voit lähettää epäselvistä kohdista.
MITÄ TAIDE ON? Tänä päivänä taiteen määritteleminen on suhteellisen vaikea tehtävä. Ja kuitenkin: mikä tahansa ei ole taidetta, vaikka taidetta voidaankin.
Keskiajan taiteesta Fokus Jumalan ja maailman suhde; hieraattisuus
Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin.
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Perusoikeudet ja kansalaisvelvollisuudet
.NET ohjelmointi C#-kielellä RäsSe, lokakuu 2004.
Modernismin tulo Suomeen
ELOKUVATAITEESTA Antti Pönni. MITÄ ON TAIDE? Arvottavassa ja suppeassa merkityksessä teos on taidetta, jos sillä on sellainen esteettinen arvo, joka erottaa.
Oivallus 1 Luku 05 Kognitiivinen toiminta on tiedonkäsittelyä.
Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
Antti Pönni.  Luento perustuu Lähikuva- lehdessä 4/2010 julkaistuun artikkeliin Lihan katse: Antonin Artaud ja surrealistinen elokuva.
Modernismi Määrittelyä Taiteen, kirjallisuuden ja yhteiskunnan totaalinen uudistaminen johon kuului yksinkertaisuus Tyyliltään vapaampaa, ”rajojen.
Kokeellinen kerronta/ elokuva Kokeellinen elokuva pakenee määritelmiä. “Kokeellinen elokuva voi olla lähes mitä tahansa”, sanoo AV-arkin levityspäällikkö.
Olli Oppilas 100 vuotta suomalaisuutta ja seteliuudistus Eliel Saarisen suunnittelemat setelit otettiin käyttöön Eliel Saarinen oli muutakin.
Kokeellinen kerronta/ kokeellinen elokuva
Elinkeinoelämä ja yritystoiminta
Modernin maailman taide
Lilja Suominen lv15j miro laitinen lv15J Mari Honkamäki LV13D
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
Eksistentialismi Martin Heidegger.
Kenttäkonsultointikysely 2014
Taidon ja taiteen tulevaisuuden voimaa
Novellilajit novella (italia): uutuus.
Uuspakanuus Luonnonuskonto.
Turha toisto eli tautologia
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Roosa nauha.
Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille.
EKSPRESSIONISMI saksalais-pohjoismaalainen virtaus Euroopassa
IMPRESSIONISMI syntyi 1870 –luvulla Pariisissa
Videokuvaaminen Jokela Henkka tlpt15B.
Eksistentialismi Eero Jussila.
Suomi 2A
SURREALISMI Sara Kihlman, Sara Korpela, Elisa Tirkkonen, Elina Kallijärvi, Artur Rattul.
1 Ydinsisällöt.
Historia2 eurooppalainen Ihminen
NYKYTAITEEN TOIMINTATAVAT
Tehtävä 7.2: SmartArtin animointi
Barokki, rokokoo, tieteellinen vallankumous
Eduskuntauudistus 1906 Venäjällä puhjenneet levottomuudet ja lakkoilu pakottivat keisarin uudistuksiin Lakkoliikehdintä levisi Suomeen (suurlakko) -> Levottomuuksien.
Rentoutumisen tavoitteet
Ohjauksen ytimessä Otteita teoksesta Onnismaa (2007):
SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.
Ulkomainen modernismi
Kirjallisuusessee Essee: lyhyt, tav. yleistajuinen esitys jostakin tieteen tai varsinkin taiteen, kirjallisuuden alalta. (Nykysuomen sanakirja)
Power Point -karaoke Power point –karaoke on menetelmä, jota voi käyttää nopeamman tai pidemmän kaavan mukaan. Menetelmä toimii erityisen hyvin tilaisuuden.
Esityksen transkriptio:

SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa surrealismia kuvataan käsitteellä puhdas automatismi. Surrealistit hakevat innoituksensa usein alitajunnasta ja unista, mikä heijastuu teoksiin unenomaisuutena. Sanaa käytetään myös laajassa mielessä minkä tahansa taiteen herättämistä fantastisista, oudoista tai kauhistuttavista mielikuvista. Sanaa käytti ensimmäisen kerran Apollinaire 1917 erityisesti Marc Chagallin teoksista.

SURREALISMI

IHMINEN- MUUTOS

IHMINEN- MUUTOS

IHMINEN- MUUTOS