KEUHKOSYÖPÄ …..

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiv ja aids.
Advertisements

Päihteiden käyttö ja tuberkuloosi
KANSANTAUDIT.
Tehnyt: Melanie Soukko
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Syövän synty, syyt, hoito
Kansantaudit.
Rintakirurgiaa.
Syöpäpotilaan ravitsemus
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
joka 3.lla suomalaisella
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Osteoporoosi Sarita ja Marleena.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Severiina, Matilda, Antti ja Joona
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
SYÖPÄ.
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Syöpä.
Terveydenhuollon palvelukeskus Hammashoito Miten tupakointi näkyy suussa?
Syöpä joka 3.lla suomalaisella s. 70 – 79.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
ASTMA JA COPD (keuhkoahtaumatauti). AIHEUTTAJA Astma -Allergiatekijät, eli allergeenit, kuten siite- ja eläinpölyt -Tulehdus -Flunssan seurauksena -Rasitus,
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
Syövän synnystä… Joukko sairauksia - syyt, luonne ja ilmeneminen erilaisia Joka 3. suomalainen sairastuu > vuosittain n > lähes 2/3 paranee Solun.
SYÖPÄ. YLEISTÄ SYÖVÄSSÄ SYÖPÄ ON YLEISNIMITYS PAHANLAATUISILLE KASVAINTAUDEILLE. PAHANLAATUISUUS VIITTAA KASVAINSOLUKON HALLITSEMATTOMAAN KASVUUN JA LEVIÄMISEEN.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
SYÖPÄ. SYÖVÄN SYNTY Ihmisen elimistö rakentuu lukemattomista soluista. Normaalisti elimistön solujen jakautuminen on säädeltyä. Hallitsemattomasti jakaantuvista.
Keuhkokuume ja virtsatieinfektio
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Syövän synnystä… Joukko sairauksia - syyt, luonne ja ilmeneminen erilaisia Joka 3. suomalainen sairastuu > vuosittain n > lähes 2/3 paranee Solun.
Epilepsia.
Osteoporoosi (luukato)
 Luu elävää kudosta - sisältää soluja, verisuonia ja hermoja  uusiutuu jatkuvasti: hajottajasolut; osteoklastit > suolahapon avulla "syövät" luuhun.
Kohonnut verenpaine.
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua nikotiinituotteista
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Syöpään vaikuttavat sisäiset tekijät
Syövän riskitekijät.
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Syöpä.
Rintasyöpä.
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Paksusuolensyöpä.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
SYÖPÄ.
Syöpä.
IHOTTUMAT.
Syövän riskitekijät.
Perinnöllisyystieteen perusteita
Tupakoimattomuuden merkitys knk-potilaalle leikkaukseen valmistautumisessa Päivi Siimes, sh Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, KYS
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Esityksen transkriptio:

KEUHKOSYÖPÄ ….

syyt 85-90% tupakka Tupakan savussa on 60 syöpää aiheuttavaa yhdistettä Tupakoitsian vaara sairastua keuhkosyöpään on 15-30 kertaa suurempi kuin tupakoimattoman Passiivinen tupakointi lisää keuhkosyöpään sairastumisen riskiä

oireet Alkuvaiheessa oireeton, voi kasvaa etenkin keuhkojen laitaosissa Pitkittynyt yskä, tupakka yskä Yskän mukana limassa on verta Keuhkojen alueen kipu, hengenahdistus, laihtuminen ja ruokahaluttomuus

Hoito Pienisoluisen syöpätyypin (n. 20% kaikista keuhkosyövistä) hoito on yleensä pelkkä solunsalpaajahoito Useimmissa ylempänä oleva hoito tehoaa hyvin Suurissa keuhkosyövissä hoitona on leikkaus, jos syöpä ei ole liian suureksi levinnyt. Leikkauksessa kasvain pyritään poistamaan täydellisesti Usein annetaan myös sädehoitoa Sädehoito ja solunsalpaajahoito pidentää elinaikaa ja lievittää oireita.

ehkäisy Tupakoinnin lopettaminen Älä harrasta passiivista tupakointia

lähteet Terveyskirjasto peda