Kon Työstökoneiden käyttö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Nuoret puhtausalan kesätöissä
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Säteilylähteiden varastointi ja käytöstä poistaminen
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Opiskelijapalautteen keruu Krister Lindén Yleisen kielitieteen laitos.
Nummenpakan koulu Nummen yksikön järjestyssäännöt
Slideshare koonti Mervi Isola.
Teknisentyön turvaohjeet
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
Mentortapaaminen Elma, Agenda Tilannekatsaus –Tehtyä –Tekemättä –Demo Ongelmia Palautteen pohdintaa Personal SE-esityksiä.
Päätuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
KONEISTUS 20ov LOPETUS TAVOITE VIDEOKIRJASTO BLOGI
Maalausalan työturvallisuus, kertaus
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen Johdantoluento 2013.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Toimitilapalvelujen tuottaminen, 2 ov
Kon Työstökoneiden käyttö 3op 3op Syksy 2014 Kaikki ajankohtainen tiedotus Nopassa!
Tentti. Olio-ohjelmoinnin perusteet | Kevät 2015 | Jorma Laurikkala2 Tentti Torstaina klo 16–20 D10ab (Päätalo). Pääasiassa Java-ohjelmien kirjoittamista.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Johdatus tietojärjestelmätieteeseen
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
Työstökoneet ja työkalut -Työstökoneet - Työkalut - Teräaineet - Lastuamisarvot - Terien kuluminen.
Lieriösorvaus -sorvauksessa käytettävä kone on sorvi -sorvaus tapahtuu talttaa käyttäen -sorvi on sähkömoottorikäyttöinen, älä mittele voimiasi koneita.
Huomautus: Tämä esite on suunniteltu tulostettavaksi. Ennen kuin ryhdyt tulostamaan korttikartongille, tee koetulostus tavalliselle paperille ja varmista,
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Yritystapaus -tervetuloa!
Säteilysuojelu-kurssi 0,5 op
YO-info Syksy 2017.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
TURVALLISUUSTIETOA.
CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit I Harjoitustyö
Näin toimit yo-kokeessa
Liikesaksan perusteet I
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Tietoturva.
Tervetuloa.
Korkealämpötilakemia
Liikesaksan perusteet II
Liikesaksan perusteet I
Patentit Kon
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Observoinnin valmistelu
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
Tammifuksien info 2018 Piia Ylitalo
Valitse 2+1 TEKSTIILI TEKNINEN MENOSSA MUKANA LÄMPÖ MUOTO
SÄÄNNÖT.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Tervetuloa jatkamaan DIGITAALI- TEKNIIKAN opiskelua!
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun
Esityksen transkriptio:

Kon-15.3151 Työstökoneiden käyttö 3op Syksy 2015 Kaikki ajankohtainen tiedotus MyCourses!

Aikataulu vko 38: Luento: työturvallisuus, lastuavan työstön perusteita, kurssin aikataulu vko 39, 40, 41, 42: harjoitukset vko 44, 45, 46, 47: harjoitukset 4.12. klo 12.00 :Työselostuksen palautus

Opintojakson tavoitteet Opitaan lastuavan työstön perusteita Opitaan käyttämään sorvia, jyrsinkonetta, porakonetta sekä joitain käsityökaluja Opitaan kiinnittämään työkappale Tutustutaan lastuaviin työkaluihin ja teräaineisiin Opitaan valitsemaan oikeat lastuamisarvot Työturvallisuusasiat tulevat tutuiksi Opitaan laatimaan tekninen raportti

Harjoitukset aloitetaan tasan klo 8 pakollisia konepajatyötä asiallinen pukeutuminen suotavaa yhteensä 8 kertaa suoritetaan kahden/kolmen hengen ryhmissä, ryhmä palauttaa yhteisen työselostuksen

Tutuksi oletetaan Opintojaksot: Teknisen raportin kirjoitustyyli Valmistustekniikka Johdatus materiaalioppiin ja materiaalien valintaan mielellään Teräkset Koneenpiirustus ja Cad tai edellisiä korvaamassa Kora A Teknisen raportin kirjoitustyyli

Työselostus Tehdään ryhmätyönä Pitää täyttää teknisen raportin vaatimukset Mallisisällysluettelo: MyCourses Laajuus n. 15 sivua Kannattaa tehdä muistiinpanoja jo harjoitusten aikana… Lähteinä ei käytetä peruskurssien oppikirjoja eikä Kon-15.3142 -monistetta

Työturvallisuus Kaikenlainen hosuminen on kiellettyä. Kiirettä ei ole. Suojalaseja käytetään aina koneistettaessa. Kuulonsuojaimien käyttö on suositeltavaa.

Työturvallisuus Konetta ei saa käynnistää, ellei ole saanut riittävää opastusta sen turvalliseen käyttöön. Koneiden omia suojavarusteita pitää käyttää. Muiden työntekoa ei saa häiritä.

Työturvallisuus

Työturvallisuus Pyöriviin työkaluihin, teriin tai työkappaleisiin ei saa koskea. Lastuihin ei saa koskea paljain käsin. Korut, kello, pitkät hiukset ja löysät hihat tarttuvat helposti pyöriviin työkaluihin tai sorvattavaan kappaleeseen.

JOS KUITENKIN… sattuu tapaturma, niin tee mitä osaat, pyydä apua jos vakava, soita heti 112 ja kerro kuka olet, mitä on tapahtunut, jne… laboratorion osoite on Puumiehenkuja 3, 02150 ESPOO lähetä joku opastamaan ambulanssi paikalle

Yleisiä ohjeita ja määräyksiä Pidä työpisteesi siistinä koko työskentelyn ajan. Koneiden päällä ei saa säilyttää mitään ylimääräistä tavaraa. Huolehdi mittalaitteista asiallisesti. Palauta kaikki käyttämäsi työkalut ja mittalaitteet oikeille paikoilleen ehjinä ja puhdistettuina.

Työkaluvarasto

Mittausvälineet

Harjoitusten jälkeen Työstökone ympäristöineen siivotaan lastuista. Kaikki työkalut ja mittalaitteet palautetaan paikoilleen. Ilmoita havaitsemistasi vioista ja puutteista.