Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Advertisements

Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Enterprise Europe Networkin palvelut yritysten kansainvälistymiseen Saksan markkinat ja kansainvälistymisrahoitus, Finnvera Janne Koivisto, Helsingin.
JKL Protomo Pilot Yrittäjyydestä tai ideoiden, ongelmien tarpeiden uudenlaisesta ratkaisusta kiinnostunut!   Pyöritteletkö päässäsi mainiota tuote, palvelu.
Tekesin innovaatiorahoitus
Copyright © Tekes Kemian alan pk-yritykset Tekesin aktivointiprojekti.
25/06/ Digi-demohakemukset. 2 Yleiskriteerit -kuuluuko hanke yleensä tuen piiriin, ts. kyseessä on kulttuuriin liittyvä sisältötuotantohanke; -ei.
Päijät-Hämeen liitto Huonekaluteollisuus nousuun -
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj EAKR-rahoituksen v ä litt ä j ä n ä Euroopan aluekehitysrahaston tukea yritystoiminnan.
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Lahden tiedepuisto Lahden seudun kehitys LADEC Oy.
Copyright © Tekes Rahoitus– ja tukiklinikka Hattula Milloin Tekes on sopiva yhteistyökumppani yritykselle ? Erkki Jääskeläinen Hämeen ELY-Keskus,
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Yritysrahoituskysely 2012.
Linnaseutu ry •Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys •Leader -rahoitus.
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Tekes julkisen sektorin innovatiivisten palveluiden kehittämisen rahoittajana Ilona Lundström
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
W w w. h a m k. f i Hämeen innovaatioympäristön kehittämisohjelma Jarno Tuimala Hämeen amk.
Päätoimittaja – sähköiset mediat Coronaria Oy
TYÖHAKEMUS.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Tekesin ja ELYn katsaus signaalisession teemaan
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
METROPOLIA INNOVAATIOPÄIVÄ Entä jos onnistutaan? Oletko tehnyt mielestäsi hyvän keksinnön?
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
MuotoCon tavoitteena on luoda palvelu, josta pk-yritys saa kootusti tietoa muotoilun käytön hyödyistä, löytää tekijät ja saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Tekesin rahoitus media-alan yrityksille
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
ELY-keskusten palvelut kansainvälistyville yrityksille
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Kestävää kasvua ja työtä
Innovatiiviset kaupungit
Ohjelmakauden 2007 – 2013 loppuvuodet Ohjelmapäällikkö Hanna Makkula Etelä-Savon maakuntaliitto.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Tekesin rahoitus yrityksille DM Tähtää korkealle Rahoitamme yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa DM
Leader-yritystuet Marskin Maja, Loppi Ihmisten kokoisille ideoille!
Team Finland Trade Fair -messuavustuksen hakeminen Heli Flink
Tervetuloa Tekesin asiointipalveluun! Palvelussa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta ja nopeuttaa.
Suomen seutuverkot Kevätseminaari 2016 Silja Symphony Sivu
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Agora Delta Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Elja Kallberg (KOHINA –hanke)
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Kasvun setelit Jarmo Lauronen.
Varsinais-Suomen ELY-keskus/Sirkka Rantala
Sinisen biotalouden kehittämissuunnitelma 2025
Aire Libre roadmap Timo Kankaanpää

Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
Yritystukityöryhmän kuulemistilaisuus ELY-keskukset
Hallitusneuvos Mikko Ojala
Vähämerkityksinen tuki eli de minimis -tuki
Team Finland – palvelutarjonta
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Pk-yritysaloitteen mukainen ohjelma
Yrityksen kehittämisen välineet
Maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuudet Uudellamaalla
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
, Antti Mäki ja Outi Tasala
Yrityksen kehittämisavustus ja yritysten kehittämispalvelut 2018
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI www.tekes.fi/rahoitus

Osta setelillä uutta osaamista käyttöösi ! Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI Osta setelillä uutta osaamista käyttöösi ! kokeile, selvitä ja valmistele tuote- tai palveluideaasi kilpailukykyä tekijänoikeuksista, tavaramerkeistä, patenteista ja liikesalaisuuksista strategista ajattelua brändin rakentamiseen, muotoiluun ja markkinointiin.

Innovaatioseteli KENELLE? MITÄ? Innovaatiotoimintaa käynnistäville pk-yrityksille, myös mikroyrityksille Esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut (mm. muotoilustrategian valmistelu) kokeilut sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys innovaatioprojektien valmistelu innovaatiotoimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut innovaatiotoimintaan liittyvät soveltuvuustutkimukset ja asiantuntijalausunnot tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvät palvelut

MILLOIN? Innovaatioseteli Innovaatioseteli sopii yritykselle, joka haluaa käynnistää innovaatiotoiminnan tarvitsee ulkopuolista asiantuntija-apua innovaatiotoimintaan liittyen ei ole saanut Tekesin rahoitusta kuluneen, eikä edellisen vuoden aikana Yrityksellä on oltava tahtotila selvittää, mitä innovaatiotoiminta yritykselle tarkoittaa ja miten se edistää yrityksen liiketoimintaa tuote- tai palveluidea tai keksintö, jonka kehittämiseen se tarvitsee ulkopuolista osaamista. tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, jonka ratkaisemiseen se tarvitsee apua.

MITEN SE TOIMII? Innovaatioseteli Rahoitus on 5000 € + alv. Ei omarahoitusosuutta Ostettu palvelu voi olla suurempi, jolloin yritys maksaa erotuksen palveluntuottajalle. Seteliä voi käyttää enintään kahden palveluntuottajan palveluihin. Seteli on voimassa 6 kk myöntämispäivämäärästä. rahoitukseen sovelletaan Tekesin de minimis -rahoituksen ehtoja. Rahoitus on avustusta, jota yrityksen ei tarvitse maksaa takaisin. De minimis -tuki on Euroopan komission määrittelemää yritystukea pieniin kehitysprojekteihin. Yritys voi saada de minimis -tukea enintään 200 000 euroa kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana. Tekes myöntää yritykselle enintään 100 000 euroa de minimis -avustusta tällä aikajaksolla. Yrityksen on selvitettävä hakuvaiheessa, paljonko de minimis -rahoitusta se on saanut edellisinä vuosina. Tukea myöntävät monet eri julkiset organisaatiot, Tekesin lisäksi esimerkiksi Finnvera ja ELY-keskukset. Yritys ja palveluntuottaja raportoivat Tekesille projektin päätyttyä. Tekes maksaa palveluntuottajalle. Rahoitus on de minimis -ehtoista avustusta.

MITEN HAEN? Innovaatioseteli mieti millaista osaamista ja asiantuntemusta tarvitset ideasi kehittämisessä tai ongelmanratkaisussa etsi osaava palveluntarjoaja ja keskustele hänen kanssa tarpeestasi lue innovaatiosetelin kuvaus osoitteessa www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli kysy tarvittaessa lisätietoja Tekesin innovaatioseteli- tiimiltä tee hakemus Tekesin sähköisessä asiointipalvelussa; valitsemasi palveluntarjoaja voi osallistua hakemuksen laatimiseen

OTA YHTEYTTÄ www.tekes.fi/rahoitus Team Finland -asiakaspalvelu Tel. 029 50 20510, ark. 9 – 16 www.tekes.fi/rahoitus