Venäjä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Advertisements

Sri Lanka.
Valtiomuoto: liittotasavalta Presidentti: Dmitri Medvedev
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Kazakstan lippu ja vaakuna.
TANSKA.
LogiCity Tuomas Mikkola Turun Seudun Kehittämiskeskus
LIETTUA LIETUVA.
Suomen kartta.
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
Perustietoja Kerro valtiosta perustietoja pinta-ala asukasluku pääkaupunki kieli/kielet.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 Turkin kysymys.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Suvi Sieppi & Iina Alanissi Puola.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
MAAILMAN KIELET JA SUOMI SYKSY MAAILMAN KIELIKUNNAT ► Maailmassa arvioidaan olevan tällä hetkellä eri kieltä (arvio sisältää viittomakielen.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
Sodan alku Saksa hyökkäsi 1. syyskuuta 1939 Puolaan. Ranska ja Iso- Britannia julistivat 3. syyskuuta Saksalle sodan, joka tunnetaan toisen maailmansodan.
Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti.
Tärkeimmät tehtävät 1. johtaa valtion keskushallintoa (ministeriöt) 2. käyttää ylintä toimeenpanovaltaa ja antaa asetuksia presidentin kanssa 3. valmistella.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
Itä-aasialainen kulttuuripiiri Itä-aasiaan kuuluuvat Kiina, Japani, Etelä-Korea, Pohjois-Korea, (Taiwan, Hongkong, Macao) ja Mongolia. Myös Venäjän itäosa.
HAVAIJI.
Neuvostoliitto rakentaa työläisten paratiisia
HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI
VENÄJÄN KIELI on slaavilainen kieli
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Alueiden Eurooppa.
Suomi maailman kielten joukossa
Kirjallisuus.
IV EUROOPAN NOUSU kuvanavaus
MAAILMA PAKOSALLA Pekka Reinikainen
Kansainvälinen politiikka 1920-luvulla
Aapo Manni,Veera Ollila ja Jussi Meriläinen
Venäjän uskonto.
ESIMERKKIVALTIO Suomi – Finland Ruotsi – Sweden Norja – Norway Islanti – Island Tanska – Denmark Viro – Estonia Liettua – Lithuania Latvia - Latvian Kartta.
Toinen maailmansota
Yhdysvallat.
VIRO.
JÄRVI-SUOMI AnTtU IIRIS.
Romania Tekijä:Meri-Tuuli.
Kenguru-kilpailu.
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Näkökulmia kuvien ja tehtävien käsittelyyn Kiina – Aasian jättiläinen
Ida Nurmi, Sari Metsoila & Hanna Laitila 9C
TERVEISIÄ RUOTSISTA :)
Indonesia.
GE3 Haasteiden maailma.
Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
Ortodoksisuuden luonne ja merkitys Venäjällä
Rail Baltica – edellytys Suomen isoille liikennehankkeille
Intia Kiina Kasvu keskimäärin: +3,4 % Muu it. Eurooppa
LÄNNEN KIRKKO POLIITTISENA VAIKUTTAJANA
Maailmantalouden ennustetaan kasvavan 3,4 % vuonna 2017
MUSIC BURMA Kultainen Maa lin ko * Esitys*
A2-kieli-info.
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
Käytännön harjoitus 3.3. Väyläsuunnistus
Lähde: Kuntaliitto /Sanna Lehtonen
VERSAILLES`n RAUHA 1919.
Esityksen transkriptio:

Venäjä

Venäjän lippu on Venäjän federaation kansal- linen tunnus vaakunan ja hymnin ohella. Se otettiin käyttöön Pietari Suuren  hallintoaikana vuonna 1699, mutta sen nykyinen versio hyväksyttiin 11. joulukuuta 1993. 

Perustietoa Venäjästä: Pääkaupunki Moskova (as. luku 12milj.), Venäjän tärkein teollisuuskaupunki. Pietari venäjän 2. suurin kaupunki, maailman pohjoisin yli miljoonan asukkaan kaupunki. Presidenttinä toimii Vladimir Putin Pääministerinä toimii Dmitri Medvedev Asukasluku 143,4 miljoonaa (2013)

Aikaero Suomeen Kesällä; ei aikaeroa, Talviaikana, +1h Tärkeimmät elinkeinot: palveluelinkeinot, kaivos- ja metalliteollisuus Rajanaapureita Kiina, Suomi, Mongolia, Kazakhstan, Valko-Venäjä, Viro, Latvia, Liettua. Valtiomuoto; liittotasavalta Pinta-ala yhteensä 17 075 400 km2 Viralliset kielet; venäjä koko federaatiossa, alueellisesti yli 100 muuta kieltä Valuutta: rupla ja kopeekka

Moskova  Moskova on Venäjän suurin kaupunki ja sen asukasluku on noin 11,9 miljoonaa. Moskova on Euroopan suurin kaupunki, kun Istanbul ei sijaitse kokonaan Euroopassa. Moskova on myös Venäjän tärkein teollisuuskaupunki ja liikenteen solmukohta.

Tsaarinvallan aikaan Venäjän pääkaupunkina toimi Pietari, mutta Moskovasta tuli Neuvostoliiton pääkaupunki ja on pysynyt pääkaupunkina Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Moskovassa sijaitsee Kreml, jossa sijaitsevat Venäjän keskeiset hallintoelimet. Moskova on kasvava kaupunki. Moskovassa on viisi lentokenttää ja rautatieyhteydet joka suuntaan.

Venäjän vaakuna Venäjän vaakuna otettiin käyttöön vuonna 1993. Vaakuna on väriltään punainen ja sen keskellä on kaksipäinen kotka. Kaksipäisen kotkan rinnassa on Moskovan vaakuna, jossa Pyhä Yrjö ratsastaa valkoisella ratsulla ja surmaa lohikäärmeen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Kuvia Venäjästä

Tehneet: Lotta & Elina