Suomalaisen yleisurheilun

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Voimisteluliiton ilmeen uudistus
Advertisements

FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Nuorten Keski-Suomi ry vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa,
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Tampereen urheiluakatemia I-vaihe Paikallisen verkoston rakentaminen ja toiminnan käynnistäminen •opiskelun ja urheilun yhdistäminen (korkeakoulu.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN
1 Hyvä Seura -koulutuspuu. 2 • Seurojen toimihenkilöille tarkoitettu koulutuskokonaisuus seuratoiminnasta • Kohderyhmänä uudet seura-aktiivit, joukkueenjohtajat,
Laadukasta yleisurheilutoimintaa kaikille !
Huippu-urheilunmuutos.fi Pääkaupunkiseudun yläkouluverkosto Antti Paananen Huippu-urheilun muutosryhmä.
Keski-Suomen Liikunta valmentajien osaamisen kehittäjänä.
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry missio, visio ja arvot.
Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
1 Toimintaympäristön kuvaus - Haukat Visio -tasoStrategia -tasoToiminnallinen-tasoYksilö -taso Nyky -taso HAUKAT Olosuhteet Organisaatio.
Opiskelun ja huippu-urheilun yhdistäminen korkea-asteella
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Tikkurilan Judokat ry Strategia vuosille Judoa Hyvässä Seurassa (Versio 0.2, )
Copyright ME YHDESSÄ – TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOSPROSESSI.
KJT strategia Johtokunta Open
SAhL Seuratoiminta- valiokunta strategia. Lähtökohdat strategiakaudelle - Strategian tavoitteena on tukea ja aktivoida seuroja laadukkaaseen seura- ja.
Mika Väyrynen tuottaja
Partion strategia Partioneuvoston hyväksymä Kuva: Kimmo Vehviläinen.
Lahden Ahkera yleisurheilujaosto
ALUEILTA, Etelä-Pohjanmaa Seinäjoki Hanna Iiskola-Kesonen.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Nummelan Palloseura Hockey ry SWOT - Analyysi
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Perusympäristö Koulutustyöryhmä Kohderyhmä Autourheilun harrastajat Autourheilusta kiinnostunut Kilpailija Toimitsija Autourheiluseurat Yleisseura.
Suomi-kiekon strategia Savo-Karjalan alueen tiekartta.
TURKU 2029 Pohjoisen Itämeren kiinnostavin kaupunki.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
1. Kasva urheilijaksi Oulussa URHEILIJAN / LIIKKUJAN POLKU.
Näin me sitä Lapissa tehdään Helena Kangastie Aikuiskoulutuksen kehityspäällikkö Rovaniemen ammattikorkeakoulu OHJAUS SUOMESSA 2010-SEMINAARI Valtakunnallisen.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 Puheenjohtajan ajankohtaiskatsaus Harri Nummela
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset Valmentajakoulutuksen taso.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Liikunnan ja kulttuurin kilpailutoiminta osana oppilaitoksen toimintaa
Nokian seurakunnan strategia
STRATEGIA Aurinko Golf ry
TET =Työelämään tutustuminen
VAU:n huippu-urheilustrategia
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Yleisurheilu Yleisurheilijan urapolku Elinvoimainen seuratoiminta
Lions tietoa uusille jäsenille
VAU huippu-urheilustrategia
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
VALMENTAMISEN ETIIKKA
14.00 Tervetulosanat. Hannele Hiilloskorpi valmennuskeskuspäällikkö Varalan Urheiluopisto ja Tampereen Urheiluakatemia Pirkanmaa on paras paikka.
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Työväen Urheiluliiton Suur-Helsingin piiri: historia ja kansalaistoiminnan muutos Mikko Mäkinen Jyväskylän yliopisto Kansalaistoiminta.NYT
TET =Työelämään tutustuminen
Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
FB FActor Strategia
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset
Suomen Jääpalloliitto Visio 2020 Erotuomarin polku
STRATEGIA Aurinko Golf Oy
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
STRATEGIA Aurinko Golf ry
Kaupunkistrategian laadinta
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

Suomalaisen yleisurheilun strategia 2017–2020

Suomen Urheiluliiton (SUL) toiminta-ajatus on johtaa, innostaa ja tukea laadukasta ja arvostettua yleisurheilutoimintaa lähellä harrastajia sekä kasvattaa kansainvälisesti menestyviä yleisurheilijoita. Käytäntöön toiminta-ajatus siirretään yleisurheilun strategialla 2017–2020. Sen visio on Visio liittää yhteen yleisurheilijan polun, lajin harrastamisen ja seuraamisen sekä suuret tunteet läpi elämän. Yleisurheilu – liikuttavinta urheilua läpi elämän

Yleisurheilun arvot

Suomalaisen yleisurheilun arvot ovat Rohkeus, avoimuus ja yhdessä tekeminen ovat se kivijalka, jolla koko ajan muuttuvassa toiminta-ympäristössä menestytään. ROHKEASTI UUDISTAEN AVOIMESTI TOIMIEN YHDESSÄ ONNISTUEN

Strategiset valinnat

Strategiset valinnat Yleisurheilijan urapolku Elinvoimainen seuratoiminta Lajimielikuva, imago, brändi Toimintatapojen uudistaminen

Yleisurheilijan urapolku

Yleisurheilijan urapolku; päämäärät Liittojohtoista valmennusta koordinoidaan kolmen kaupunki-valmennuskeskuksen, pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Jyväskylän kautta. Tuomalla palvelut sinne missä pääosa urheilijoista ja valmentajista on, tavoitellaan urheilijan ja valmentajan arkisen työn tehostumista. Valmentajien osaamista ja yhteistyötä kehitetään paikallisesti ja valtakunnallisesti valmentajaverkostoja rakentamalla. Tiivistyvää kumppaniyhteistyötä tavoitellaan määrittämällä kaikille toimijoille yhteiset yleisurheilun tavoitteet, joiden myötä tehostetaan olemassa olevien resurssien yhteen kokoamista, niiden lisäämistä sekä tavoitteiden mukaista kohdentamista.

Elinvoimainen seuratoiminta

Elinvoimainen seuratoiminta; päämäärät Päämäärää, yleisurheilu on lähellä lasta, tavoitellaan tukemalla seurojen toimintaa lasten ja nuorten laadukkailla toimintamalleilla kuten yleisurheilukoulu, seurakisat, seuracup ja koululaiskisat kaikkialla Suomessa. Seuroihin tavoitellaan lisää päätoimisia työntekijöitä toiminnan laadukkaalla tuotteistamisella sekä vahvistuvilla myynti- ja markkinointitoimilla. Yhteistyön yleisurheilua rakennetaan aluepäälliköiden johtamilla verkostoilla, joiden myötä alueiden urheilu- ja yleisurheilutoimijoiden tekeminen kootaan urheilijoiden, ohjaajien ja valmentajien sekä muiden seuratoimintojen tueksi.

Lajimielikuva, imago,brändi

Lajimielikuva, imago, brändi; päämäärät Lajimielikuvaa vahvistetaan arvostetun, harrastetun ja uudistuvan lajikuvan myötä. Imagotyön kärkihaasteena on varmistaa, että yleisurheilun tarinat saavuttavat ja koskettavat yhteiskunnan eri kerroksia ja erityisesti nuoria. Tätä tavoitellaan omalla monipuolisella viestinnällä eri välineissä sekä Ylen kanssa uudistettavalla televisioitavien yleisurheilu-kilpailuiden kokonaisuudella. Lisäksi liiton kaikkia digitaalisia alustoja niin nettisivuja kuin sosiaalisen median kanavia rakennetaan toimimaan siten, että ne avustavat myös myyntiä ja markkinointia sekä edesauttavat fanikulttuuria.

Toimintatapojen uudistaminen

Toimintatapojen uudistaminen; päämäärät Jäykästä järjestörakenteesta verkostoihin -toimintamallit kohdennetaan ensisijaisesti piiri- ja aluetoimintaan. Lisäksi hallituksen rakenne, valiokuntatyö ja toimiston organisoituminen kuuluvat liiton hallinnon uudistamiseen. Uudistuvaa varainhankintaa tavoitellaan kokonaisvaltaisella markkinointisuunnittelulla, tuoreella laji-imagolla sekä niiden myötä lajista kiinnostuvilla uusilla kohderyhmillä. Lisäksi myyntiorganisaation tulee vastata markkinoiden haasteeseen perinteisestä näkyvyyksien myynnistä kohti moninaisten sisältöjen yhteistyökumppanuuksia. Vetovoimaisen kilpailutoiminnan runko rakentuu Ylen kanssa uudistettavan televisioitavien yleisurheilukilpailujen kokonaisuudesta.

Yleisurheilu – liikuttavinta urheilua läpi elämän