Kyselylomakkeen tekeminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Advertisements

Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Selkeän kirjoittamisen huoneentaulu
Kaisa Koskinen Gradunteon eväät
ESITYKSEN RAKENTAMINEN JA HAVAINNOLLISTAMINEN
tel: TUTKIMUSPRAKTIKUM
Eeva-Leena Aittoniemi
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja • Nettikysely KMT Kuluttaja tutkimuksessa. • Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa.
Valtakunnallisen kielikokeen perehdytystilaisuus Puheen ymmärtämisen koe Paasitorni Ari Maijanen.
Tutkimussuunnitelma…
PS Tutkijan etiikka Psykologian alalla on paljon ilmiöitä, joita ei eettisistä syistä voida tutkia. Mieti esimerkkejä ja perustele! Tutkimusaiheen.
Psykologinen tutkimus
TUME II / Tilastollinen osuus
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
7 Terveyden tutkiminen.
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
@ Leena Lahtinen Helia OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 OP.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  PÄIVÄOPISKELIJAT: – KAKSI LUOKAA (SUOMI) –YKSI LUOKKA (ENGLANTI)
1 Sektorin nimi Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja Syksy 2009/Kevät 2010.
Englannin YO-koe Tehtävätyypit.
- vastaajina lehden tilaajatalouksien lukijoita - nettikysely, Digium Enterprise - vastaajia n. 200/tutkimuskierros - taustaryhminä mm. sukupuoli ja ikä.
1 Sektorin nimi. 2 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2009.
Kvantitatiivisen aineiston keruu ja analyysi (kl.2011) -harjoitukset pääaineopiskelijoille Mira Kalalahti Käyttäytymistieteiden laitos
PowerPoint-esitys OHJE.
© Silander 05 Oppimisaihion suunnittelutyökalu lähtien OPSin tavoitteista.
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014.
Kvantitatiivisen aineiston keruu ja analyysi (kl
Työolobarometrikysely 2012 Henkilöstötoimikunta Leena Hirvonen Kehittämispäällikkö.
Arkisto Nina Granlund Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto on arvokas tietopankki.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
ESITYKSEN RAKENTAMINEN JA HAVAINNOLLISTAMINEN
TUME II / TILASTOLLINEN OSUUS DATAN LAATU SEPPO RÄSÄNEN SAVONIA-AMK TERVEYSALA KUOPIO KEVÄT TYTUT21.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
TIETEELLISTÄ TUTKIMUSTA TERVEYDEN HYVÄKSI. TERVEYSTUTKIMUS ▪ MONITIETEISTÄ.
PRE-EVALUAATIO POTILAILLE JA LÄHEISILLE Niina Luomala Riikka Ovaska
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Tutkimustyypit ja aineistonkeruun menetelmät
Haastattelu aineistonkeruumenetelmänä
Määrällinen tutkimus.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
Miten kirjoittaa hyvä apurahahakemus
Matemaattisen tekstin tuottaminen
Tutkielman teko-ohjeet
Ohjeita….
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
Luonnontiedeaiheinen projekti
Tutkimuksen abc.
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 Leena Lahtinen Helia
Millainen kirjoittaja olet?
KRIITTINEN ELI KOMMENTOITU REFERAATTI
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 Leena Lahtinen Helia
Tilastollisen tutkimuksen vaiheet
Käsitteitä ja mitta-asteikot
Muutoskortit Tarvittavat välineet
Loimulaiset arvot Loimun tulevaisuus –jäsenkyselyn 2018 tuloksia
Oppilaiden omiin laitteisiin Antti Karvonen
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Auttava keskustelu
Luonnontiedeaiheinen projekti
Esityksen transkriptio:

Kyselylomakkeen tekeminen Tutkimusmenetelmät ja -raportointi

Yleisiä asioita mitä asioita lomakkeen avulla on tarkoitus selvittää (tutkimusongelma) saako tutkimusongelmaan vastauksen olemassa olevasta tiedosta miten lomakkeen tiedot aiotaan käsitellä ATK-käsittely avoimien kysymysten vastaukset tilastoanalyysi (esim. tarvitsetko iän keskiarvon vai riittääkö eri ikäluokkien prosenttiosuudet, mitä testejä aiotaan käyttää)

Yleisiä asioita ei liikaa kysymyksiä jokaisen kysymyksen oltava perusteltu jos tutkittava täyttää lomakkeen, on lomakkeessa oltava vastausohjeet selvitys, mistä tutkimuksesta on kysymys ja mistä saa lisätietoja lomakkeen testaus

Kysymysten muotoilu kysymykset ymmärrettäviä ja yksikäsitteisiä täsmällinen ilmaisu ei monimutkaisia lauseita miten vastaaja ymmärtää kysymyksen? avoin vai strukturoitu kysymys? avoimien kysymysten (joissa ei ole valmiita vastausvaihtoehtoja) käyttö harkittava erityisen tarkkaan, koska vastaaja kokee avoimet kysymykset työläiksi vastata vastaajan kirjallisen ilmaisun taito vaikuttaa avoimien kysymysten vastausten käsittely on työlästä

jos kysymyksiin on valmiit vastausvaihtoehdot (strukturoitu kysymys), vaihtoehtojen on oltava toisensa poissulkevia ja kaikenkattavia (milloin tarvitaan vaihtoehto en osaa sanoa? luokitellaanko vastaukset etukäteen (tämä vaikuttaa mm. siihen, voidaanko laskea muuttujan keskiarvo) esim. merkitäänkö lomakkeeseen ikä _______ vuotta vai ikä 1. 15 - 19 2. 20 - 24 3. 25 - 29 jne.

kysymys kohdistuu vain yhteen asiaan vastaukseen tarvittava taustatieto kirjoitetaan johdantona kysymykseen esim. vastaajalle mahdollisesti oudot käsitteet määritellään kysymyksen sanamuodolla ei saa pyrkiä vaikuttamaan vastaukseen erityisesti mielipidekysymyksissä väitteet esitettävä ilman selityksiä

jos luettelossa mainituille vaihtoehdoille pitää laittaa tärkeysjärjestys, vaihtoehtojen järjestys luettelossa voi vaikuttaa valintaan (kannattaa välttää tärkeysjärjestyksen kysymistä ainakin niin, että pitäisi numeroida esim. 10 kohtaa tärkeysjärjestykseen, riittävää ja vastaajalle helpompaa on pyytää merkitsemään vain esim. 2 tai 3 tärkeintä kohtaa ilman näiden välistä järjestystä) jos kysymyksessä on lueteltu vaihtoehtoja, joista voi valita useita, on parempi laittaa jokaisen vaihtoehdon kohdalle jo kyselylomakkeeseen valinnat kyllä/ei, koska talletettaessa yleensä joudutaan tallettamaan vaihtoehdot omiksi muuttujiksi

- esim. kysymys Mitä seuraavista aineista opiskelet? 1. matematiikka 2. tilastotiede 3. kemia on usein parempi kirjoittaa muotoon Opiskeletko matematiikkaa 1 kyllä 2 ei tilastotiedettä 1 kyllä 2 ei kemiaa 1 kyllä 2 ei

Kysymysten järjestys lomakkeen alku ja loppu tärkeitä aloita lomake kysymyksellä, joka herättää mielenkiinnon aiheeseen ja motivoi vastaamaan henkilötiedot on parempi laittaa lomakkeen loppuun kysymykset loogisessa järjestyksessä laita samaan aihepiiriin kuuluvat kysymykset ryhmäksi ja ryhmälle yhteinen ‘johdanto’ lomakkeen aiempi sisältö ohjaa helposti vastaamista avoimiin kysymyksiin ja mielipidekysymyksiin vältä tilannetta, jossa vastaaja joutuu usein hyppäämään kysymysten yli älä laita arkaluontoisia kysymyksiä lomakkeen eikä kysymysryhmän alkuun