Nälkäpäivä 14. – 16.9. Sinä voit auttaa! Leena Koskela.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Punaisen Ristin viikko Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Tule mukaan Nälkäpäivä- keräykseen!
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa,
Punainen Risti avustaa n. 23O miljoonaa ihmistä vuosittain
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
ISBN USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Missä hän on? Missä he ovat?
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Suomen Lions-liitto ry
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Jäsenyys 2012 Varainhankintatiimi Jäsenyys 2011 Miksi jäseniä? Jäsentavoitteet Mitä jäsenyys on? Jäsenmaksut ja niiden jako Jäsenedut.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Pakolaiset tarvitsevat kodin.
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
International pages?. Comments yhteystiedot / contact –information ei resursseja kaiken kääntämiseen – linkit vastuuhenkilöille / no enough resources.
Red Cross International Youth Camp in Evo, Finland ! TEEMOINA: Punaisen Ristin kansainvälisten periaatteiden 50. juhlavuosi Suomen luonto Kulttuurit.
Punaisen Ristin kotimaan apu
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
By Learning for Integration ry. Immigration issues in Finland: Somalis  Until the 1980s Finland was very much a homogenous society with only a few foreigners.
CAF eTool Rekisteröitymisen kautta maksutta käyttöön Kansallinen laatuhanke /TjV 1.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Punaisen Ristin rooli ja periaatteet turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnassa.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
LÄHTÖMAAT KUVAT: IFRC KAUTTAKULKUMAAT KOHDEMAAT 190 KANSALLISTA YHDISTYSTÄ PAIKALLISYHDISTYSTÄ PALKATTUA HENKILÖKUNTAA 16 MILJOONAA VAPAAEHTOISTA.
Turvallisuusvaje Roosa, Ella, Tiia, Vilma, Julia.
KUVA: SAKSAN PUNAINEN RISTI. SPR:N YLLÄPITÄMIÄ VASTAANOTTO- YKSIKÖITÄ YKSIKÖITÄ SPR:N YKSIKÖISSÄ KÄYTÖSSÄ OLEVAA KAPASITEETTIA KAPASITEETTIA
Pekka Reinikainen Vaikuttamistyön ja viestinnän suunnittelija, Suomen Punainen Risti, kansainvälinen avustustoiminta KUVA: SUOMEN PUNAINEN RISTI, KENTTÄVIESTINTÄTYKSIKKÖ.
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
PUNAINEN RISTI IRIS, JUSTIINA JA EMMA. MIKÄ ON PUNAINEN RISTI? Suomen punainen risti on yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Se on perustettu.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Nälkäpäivä 37. kerran Lipaskeräys 14.– Kuva: Jarkko Mikkonen.
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
How should I ask my questions?
MAAILMA PAKOSALLA Pekka Reinikainen
Köyhyys maailmassa.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Samaan aikaan kun moni koti maailmalla on tuhoutunut,
DG Aarto ja lion Airi Mäkinen
Pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai.
Red Cross Ambassador (RCA)
Nälkäpäivä 14. – Sinä voit auttaa! Leena Koskela.
Piirrä muotokuva itsestäsi tai kaveristasi
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Punaisen Ristin kotimaan apu
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Nälkäpäivä 26.‒28.9. Välitä. Osallistu. Autat. Marjaana Malkamäki.
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Nälkäpäivä 14. – 16.9. Sinä voit auttaa! Leena Koskela

Mikä Nälkäpäivä on? Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin tärkein vuosittainen varainhankintakampanja. Varoja kerätään katastrofirahastoon, jonka turvin Punainen Risti auttaa Suomessa ja ulkomailla. Katastrofirahaston varoilla voidaan auttaa nopeasti, koska lahjoituksia ei etukäteen sidota tiettyyn kohteeseen.

Kun pahin tapahtuu… Punainen Risti auttaa Suomessa esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneitä. Vapaaehtoiset antavat henkistä tukea ja ensiapua. Jarkko Mikkonen & Tatu Blomqvist

Hän vie avun perille. ”Tulipalon jälkeen voi kulua monta päivää ennen kuin ihminen saa uudet henkilöllisyyskortit, rahaa ja vakuutusasiansa kuntoon. Silloin ihminen tarvitsee hätäapua eli ruokaa, majoituksen ja mahdollisuuden päästä liikkeelle asioita hoitamaan. Eihän ihmistä voi laittaa ulos pakkaseen.” Kari Varjonen vapaaehtoinen Suomen Punainen Risti Jarkko Mikkonen & Tatu Blomqvist

Apua katastrofeissa ja kriiseissä Punainen Risti auttaa, pelastaa ja hoitaa katastrofien uhreja eri puolilla maailmaa. Ruoan ja puhtaan juomaveden puute uhkaa tällä hetkellä miljoonien ihmisten terveyttä Somaliassa ja Etelä-Sudanissa. SPR:n kuva-arkisto: _V8A5622.jpg Aapo Huhta Adar Aden asuu Hara Adanin kylässä. Hänellä ei ole vedensuodatinta eikä mahdollisuuksia puhdistaa vettä. Juomavetensä hän ottaa samasta altaasta, josta eläimet saavat vetensä. Aapo Huhta

Vapaaehtoiset vievät avun perille. Liiton kuvapankki: p-SOM416.jpg  Kuva: Arie Kievit / Netherlands Red Cross. Kuvapankissa ollut teksti: In Gabiley, most the children brought by their mothers to the Red Cross clinic are malnourished. Volunteers take their weigth and height and if necessary provide a dietary supplement. A combination of pervasive insecurity, combined with recurrent drought and chronic underdevelopment has left millions of people in Somalia in need of urgent and sustained humanitarian assistance.  Somali Red Crescent Society is present throughout the country, supporting communities to respond to the many and growing challenges they are facing.    Somalian Punaisen Puolikuun klinikoilla hoidetaan aliravittuja lapsia. Heidät mitataan ja punnitaan, ja he saavat ravintolisiä. Punaisen Puolikuun vapaaehtoiset hoitavat myös odottavia äitejä. Somalia, Gabileyn kaupunki Arie Kievit

Apua sodan keskelle Punainen Risti auttaa konfliktien jalkoihin jääneitä, kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Lahjoituksilla autetaan sodan takia kodeistaan paenneita esimerkiksi Syyriassa ja Irakissa. Liiton kuva-arkisto: p-IRQ0600.jpg  Tommy Trenchard / Panos Pictures  Civilians flee west Mosul as fighting between Iraqi forces and ISIS militants intensifies.  Tommy Trenchart

Hän vie avun perille. ”On tärkeää yrittää tehdä lapset onnellisiksi. Kun lapset nauravat, niin vanhemmatkin alkavat nauraa. Lapsiin liittyy avustustyön paras puoli - ja myös pahin.” Kati Partanen Sairaanhoitaja Suomen Punainen Risti ”On tärkeää yrittää tehdä lapset onnellisiksi. Kun lapset nauravat, niin vanhemmatkin alkavat nauraa. Lapsiin liittyy avustustyön paras puoli - ja myös pahin.” Kati Partanen Sairaanhoitaja Suomen Punainen Risti Kuvassa Kati Partanen ja Mosulista kotoisin oleva kahden kuukauden ikäinen kemiallisen aseiskun uhri. Partanen hoitaa Mosulin taisteluiden uhreja Erbilin sairaalassa Irakissa. Kuva: Saara Mansikkamäki Saara Mansikkamäki

Mitä rahalla saa?

Jokainen voi tulla mukaan! Nälkäpäivään osallistuu vuosittain noin 20 000 vapaaehtoista. Kuka vain voi tulla lipaskerääjäksi. Nälkäpäivänä kerättiin viime vuonna reilut 2,5 miljoonaa euroa. Petteri Kivimäki

Miksi juuri Nälkäpäivä ja Punainen Risti? Keräyskuluja valvotaan tiukasti. Vähintään 85% tuotosta menee aina avustustyöhön. Punaisen Ristin arvot, mm. inhimillisyys, puolueettomuus ja vapaaehtoisuus, on kaikkien helppo hyväksyä. Punaisen Ristin tuntee 96% suomalaisista ja järjestö on Suomen luotetuin organisaatio* * TNS gallup: Luottamuspuntari 2016 Linkki on korjattava

Nälkäpäivä 37. kerran Nälkäpäivän lipaskeräys 14.–16.9.2017 Tule mukaan! Jarkko Mikkonen