HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Advertisements

Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Sopimusohjaus ja tilaajalautakuntien tehtävät
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
Hyvinvointipalvelut – tilaajalautakunnat Vaihtoehtoisia malleja Tiina Kirmanen Kirjoita tähän päivämäärä ja muuta tarpeellista tietoa.
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
Vaikuttavuusinvestoiminen
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
0 Yhteiset palvelut: perusperiaatteet  Ihminen ja hänen omat voimavaransa keskiöön (”Ratkaisun avaimet ovat asiakkaan taskussa”)  Palveluohjaus on avainasemassa.
PÄIVYSTYKSEN UUDELLEEN JÄRJESTELY Arto Honkala Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä.
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Huumehoidon palvelujen hankinta Hankinnan volyymitietoja Hankinnan tavoiteltu arvo 2,5 m€/vuodessa Kilpailutukseen on alustavasti suunniteltu.
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
Keski-Suomen Kansanterveyden edistämiskeskus-hankkeen JUHLASEMINAARI Jyväskylä
Hyvinvointipalvelujen (sote) uudistaminen SDP POHDINTAA.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Esiselvitys.
Ritva Väisänen ja Satu Turkka
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tulevaisuuden näkymät alueella
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Johtaminen, kehittäminen ja yrittäjyys
Uusi sote ja pieni kunta – vaikea yhtälö
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Hyvinvointikoulun toimintamalli
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
DiabetesRIIHI
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Hoitotyön soveltaminen eri toiminta-alueilla
Pirkanmaan HYTE-teemaryhmän toimeenpanosuunnitelma Maakuntien HYTE-vertaisfoorumi Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen 1.
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
ODA – Omat digiajan hyvinvointipalvelut
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Hyvä käytäntö - Hyvinvoinnin palvelukartta
Terve Kunta -verkoston jäsenten toiminta 2015
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Sote-uudistuksen toimeenpano
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
SUUNNITELMALLINEN HYTE-YHTEISTYÖ KUNTIEN KANSSA
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Osallisuuden toimintamalli
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Perhekeskustoiminnan työpaja
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Esityksen transkriptio:

HealthHUB 13.2.2017 Mika Vuori Tampereen kaupunki ODA-sovelluksista digitaaliseen terveyskeskukseen  -  Tulevaisuuden visiointia ODA-sovelluksista digitaaliseen terveyskeskukseen  -  Tulevaisuuden visiointia ODA-sovelluksista digitaaliseen terveyskeskukseen  -  Tulevaisuuden visiointia HealthHUB 13.2.2017 Mika Vuori Tampereen kaupunki

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnan tehtävänä

v. 2014: Projektin lopputulos syntyy yhdessä tehden ja jakaen niin, että kaikki tuovat yhteiseen pöytään tähän astiset kokemuksensa, tietonsa ja olemassa olevat aineistonsa. Lopputuloksena on sellainen yhteinen määritys omahoitoa tukevien sähköisten palvelujen kokonaisuudesta, että mukana olevat toimijat voivat luopua osittain tai kokonaan nykyisistä ratkaisuistaan ja ottaa uuden palvelun käyttöön itselleen sopivassa aikataulussa. Palvelukokonaisuus integroituu kansallisiin palveluihin ja muissa hankkeissa kehitettyihin sähköisiin palveluihin (esim. SADe).   Määriteltävän palvelukokonaisuuden avulla parannetaan terveyspalvelujen asiakaslähtöisyyttä, hoidon laatua ja tuottavuutta. Ammattilaisten työpanosta vapautuu rutiineista asiakkaan kohtaamiseen. Tässä projektissa valmistellaan toteutusprojekti, jossa lähdetään yhdessä toteuttamaan yhdessä määriteltyä palvelukokonaisuutta. Toteutusprojektissa huomioidaan myös toiminnallisen muutoksen aikaansaaminen. Toteutusprojektiin voi tulla mukaan myös sellaisia toimijoita, jotka eivät ole nyt mukana määrittelytyössä.

Hyvinvoinnin edistäminen 1. Elintapaohjauksen vahvistaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa ja sen palveluketjuissa Yhteistyö maakunnan kanssa, asukkaiden mukaan ottaminen. Elintapaohjausta myös muissa kuin sote-palveluketjuissa. 2. Perheiden ravitsemus- ja liikuntatottumusten muutoksen tukeminen Päävastuu kunnassa liikunta- ja ravitsemuspalveluissa, kasvatus- ja opetuspalveluissa ja liikunnan olosuhdepalveluissa. Ravitsemusasiantuntijoita maakunnan palveluissa. 3. Fyysisen terveyden edistäminen mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhteydessä Kunnan ja maakunnan yhteyden tehtävä. Maakunnan sote-palvelut ja kunnan liikuntapalvelut, ravitsemusosaaminen, mm. palveluketjut mielenterveys- ja päihdepalveluissa ja terveysasemapalveluissa, kokemusasiantuntijat sekä ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö. 4. Mielenterveystaidot ja ammattilaisten mielenterveysosaaminen Järjestöt ja kunta maakunnan tukena. Kunnan tuki ja yhteistyö peruspalveluissa, kokemusasiantuntijat, ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut 25.9.2017

Hyvinvoinnin edistäminen 5. Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen erilaisilla yhteistyömalleilla Esimerkiksi vaikuttavuusinvestointi/tulosperustainen rahoitussopimus (Social Impact Bond - malli) lasten ja nuorten hyvinvoinnin, ikäihmisten hyvinvoinnin tai työttömien työllistymisen edistämiseksi. Toimijoita ovat kunta, maakunta, järjestöt ja/tai yksityiset yritykset, sijoittajat sekä toiminnan tuloksellisuutta (tavoiteltuja vaikutuksia) seuraava ja arvioiva asiantuntijataho. 6. Liikkuva Tampere - Active city Kunnan lisäksi maakunnalla erityinen intressi lisätä liikkumista. Painopisteenä ikääntyneiden liikkumisen edistäminen. Mukana kunnan liikuntapalvelut, kaupunkiympäristön olosuhdepalvelut, lähitorit sekä kolmas sektori ja asukkaat.  7. Savuttomuuden edistäminen ja ehkäisevä päihdetyö Kohti savutonta kuntaa. Savuton Suomi 2040 -toimintamallit. Ehkäisevän päihdetyön toimintamalli yhteistyössä maakunnan kanssa. 8. Hyvinvointia yhdyskuntasuunnittelulla Esteettömyys ja saavutettavuus Yhteinen suunnittelu 25.9.2017