BAROKKI Johdanto Barokki Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kreikan taide Tieto Kreikan taiteesta on melko puuttellista, koska suuri osa esineistä ja rakennuksista on tuhoutunut tai kadonnut. Parhaiten tunnetaan.
Advertisements

KANGASHELMET Karjalasta Карельские бусы из ткани
Øvelse – Flertal genitiv Malli: Liisa keskustelee ystävän kanssa. - Liisa keskustele ystävien kanssa.
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
Barokki, Rokokoo ja uusklassismi:
Puolalanmäen yläaste, Turku
Ammatillinen pukeutuminen
Venäläinen riepunukke
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Keskiaika (500 – 1500).
Afrikka s.103-.
Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba.
Antiikin Kreikka.
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Omavalvontasuunnitelma
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Palautteen antaminen esityksen tavoitteen toteutuminen
Palautteen antaminen esityksen tavoitteen toteutuminen sisällön jäsentäminen sisällön kohdistuvuus kuulijakuntaan esityksen havainnollisuus ja ymmärrettävyys.
Melli, Anni ja Vera. Mitä goottius on?  Tyylisuunta  Keskiaikaiset arkkitehdit kutsuivat sitä ”ranskalaiseksi tyyliksi”  Vaikutteita antiikin Kreikan.
SAMURAIT.
Vastaukset kpl 1-5 kertausmoniste 6.luokka
Valistusaika Tiede ja taide.
Tiedon vallankumous ja uusi maailmankuva
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
SYKSYN SUURI MUOTIPROJEKTI TEKUHIN 13 TEKUHIN14. MIKÄ IHMEEN PROJEKTI? PROJEKTI eli projektimainen toiminta : On hyvä TYÖKALU tavoitteiden toteuttamiseen.
Tällä ohjelmalla väänetään sun naama uuteen uskoon Klikkaa tätä.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Nousu ja tuho1 NAPOLEON Nousu ja tuho2 Napoleon Bonaparte ( ) Syntyi Korsikalla Menestyi vallankumoussodissa luvulla.
Uuden ajan murros - Barokkiarkkitehtuuri. BAROKKIARKKITEHTUURI Peruspiirteet: mahtipontisuus geometrisuus säännöllisyys koristeellisuus.
Egyptin pukuhistoria n eKr. - n. 500 eKr. Janika Santala 8B.
Euroopan uuden ajan kaupungit ja rakentaminen
Gugguu Aqua Action Finland Nanso
Jenna Muhonen ja Oona Koskela
Renesanssi v
Jokilaaksot.
KPL 19 Afrikan rikkaudet jaetaan
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
BAROKKI ITSEVALTIUDEN JA VASTAUSKONPUHDISTUKSEN ILMENTÄJÄNÄ
Nuorisokulttuuri 1950-luvulta nykyhetkeen.
Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat
Salibandy.
Lilja Suominen lv15j miro laitinen lv15J Mari Honkamäki LV13D
Vierailu Viron kansallismuseoon
Ue 5 Kristinuskon historia Suomessa
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
Jesuiitat Jesuiittaveljestö.
Rokokoo 1700-luku.
Microfleece - takki Logo rinnassa Naisten ja miesten malli ja koko
Keskiajan kirkkoarkkitehtuuria
Rokokoo Reetta Kähkönen LV15L Jean-Antoine Watteau.
Venäjän uskonto.
Gugguu Aqua Action Finland Nanso
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Klassismi 1600 – 1800-luvun kirjallisuus.
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Vaatteet.
Rooman kirkosta koko Euroopan kirkoksi
Protestanttiset kirkot
Murtoluku Murtoluku on jakolasku, jota ei ole laskettu loppuun asti.
Pyhiinvaellukset ja ristiretket
Aikakauslehtien lukeminen kuukausittain eri välineillä
Jalkapallo.
NAISET JA MIEHET TYÖELÄMÄSSÄ
Pöytätennis.
Jalkapallo.
Tehnyt: Tomi, Veeti ja Emmi
Esityksen transkriptio:

BAROKKI

Johdanto Barokki Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa ja hiuksissa ovat näyttäviä sekä kiinnostavia. Kerron barokin synnystä ja pääasiallisesti naisten pukeutumisesta, asusteista ja hiustyyleistä.

Barokin synty Renessanssia seurasi rehevä ja mahtipontinen 1600-luvun barokki. Se syntyi Italiassa, Roomassa ja levisi sieltä Eurooppaan sekä Amerikan mantereelle. Barokki oli ensin mahtaileva ja liioitteleva pilanimi, jolla haluttiin osoittaa tyylisuunnan rikkoneen klassisia kauneuslakeja vastaan.

Barokin muoti Muoti jakautuu kahteen pääsuuntaan, jotka ovat varhaisempi pohjoinen (hollantilainen porvarillinen) ja myöhempi eteläinen (ranskalainen hovimuoti). Hollantilainen raskas, tumma, pyöreä ja rehevä muoti oli suositumpi protestanttisilla alueilla kun taas ranskalaisen mahtipontisen jäykkää hovintyyliä seurattiin katolisilla alueilla. Hollantilaista muotia

Naiset Renessanssin jälkeen löysenneet korsetit alkoivat uudelleen kiristyä. Pukeutumisessa suosittiin suuria linjoja, joita korostettiin monilla kerroksittaisilla alushameilla ja rönsyilevillä helmoilla. Barokin aikakaudella käytettiin myös koristeellisia viuhkoja asusteena. Pitsi oli tärkeää pukeutumisessa. Ranskalaistyyli suosi kaikkea erikoista ja kummallista. Sen piirissä tunnettiin musta huulipuna, keksittiin kauneuspilkut ja alettiin puuteroida hiuksia valkoisiksi.

Miehet Miehet pukeutuivat sukkahousuihin sekä hyvin topattuun ja koristeltuun paitaan.

Hiustyylit Barokin aikaan sopivat isot kampaukset, joissa oli usean pituisia kiharoita siististi aseteltuina kasvojen ja kaulan ympärille. Kampaus koristeltiin usein nauhoilla ja helmillä.

Myös miesten hiusmuoti muuttui barokin aikana. Herrasmiehet suosivat pitkää, kiharaa mallia, johon voitiin yhdistää pujoparta ja rehvakkaat viikset. Hiusten ainainen peseminen, kampaaminen ja asettelu oli työlästä hommaa, joten alettiin suosimaan peruukkeja. Ne olivat erityisen reheviä ja pitkiä.

Lyhythiuksiset naiset suosivat ns. hurluberlu- tyyliä, jossa kiharat järjesteltiin (usein metalliverkon avulla) reunustamaan kasvoja symmetrisinä kimppuina. Muutenkin barokkiaika suosi kaikenlaisia tötteröitä ja painovoimaa uhmaavia viritelmiä päälaella. Aikakauden lopulla naisten hiustornit olivat jopa yli puoli metriä korkeita.

Lähteet ehev.C3.A4t_kiharat_ja_tulenarat_etutukat