Uskonnot Japanissa Antti Kiviranta. Jokainen etsii…  Mikä on sun elämäsi tarkoitus?  Mitä varten elät ja olet syntynyt?  Jokainen kaipaa uutta sisältöä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Piristystä päivääsi MAISKIS MAISKIS!.
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Rentoudu ja nauti, esitys etenee automaattisesti
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Kiitos sulle Jumalani.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Japani s. 58.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kymmenes etappi
RAAMATUN TUTKIMUS.
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Uskonnot ilmiöinä.
KRISTUS 9lk/UO2.
KRISTINUSKON ASEMA ROOMAN VALTAKUNNASSA Luku 2 – Ydinsisältö.
KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Toinen etappi
Ylistä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on, ylistä Hänen pyhää nimeään! Psalmi 103 San. Petrus Ahonen Säv. Petrus Ahonen Copyright © 2009.
Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Taivaan valtakunta on valo maailmalle. Sanomamme ikuinen soikoon kaikkialle; Heikot nostetaan, väsyneitä kannetaan, köyhyys poistetaan, nääntyneitä ruokitaan.
Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien.
MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.
Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala 2 Moos 3:6, 15, Mark 12:26-27 Apt 3:13, Luuk 13:28.
13. Monen uskonnon Japani Luku 13 Ydinsisältö 1. Yleistä Japanilainen voi kannattaa montaa uskontoa samanaikaisesti: SHINTOLAISUUS+BUDDHALAISUUS+KUNGFUTSELAISUUS.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
1. Oi Herra suuri, Luoja maan ja taivaan Sä kerran kaiken sanallasi loit Ei kukaan toinen tällaista saa aikaan Sä aina luotujasi auttaa voit Mä tahdon.
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
10. Kristinusko – ristin tie
Anselm Cantenburylaisen ontologinen todistus etenee seuravaasti:
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Tulevaisuus Vaakalaudalla 5.Mooses 6:4-9.
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kymmenes etappi
Islam Eero ja Noora.
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Japanilainen kulttuuri
SINTOLAISUUS.
Muinaisen Egyptin uskonto
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Mitä uskonto on?.
5 Hindulaisuus.
Tervetuloa JOULUjuhlaan!.
2. Jakso; Kiina.
SHINTOLAISUUS (shintō = jumalantie)
Jeesus liikkeestä valtionuskonnoksi
Keskustelupainotteinen tunnin toteutus
Japanin kansallinen uskonto
Uskonnonpsykologisia ilmiöitä
Šintolaisuus (神道 "jumalten tie").
Islam –oppi ja velvollisuudet
Shintolaisuuden harjoittaminen ja elämäntavat
Lähetysopetus rippikoulussa
Taolaisuus.
TULKOON JOULU 1. Niityllä lunta, hiljaiset kadut,
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
Muistojen virta, lapsuuden sadut.
Sanoma joulun on uusi mahdollisuus.
RAAMATUN PUNAINEN LANKA
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
ALUSTUS USKON JA TIEDON FOORUMISSA ARJA SIIKSTRÖM
LÄNNEN KIRKKO POLIITTISENA VAIKUTTAJANA
Yllä vallan maailman. Yllä kaiken voiman valtavan. Yllä tiedon ja viisaan ihmisen on valta, voima, viisaus Jeesuksen.
Sun armosi, on mun kaikkeni.
Esityksen transkriptio:

Uskonnot Japanissa Antti Kiviranta

Jokainen etsii…  Mikä on sun elämäsi tarkoitus?  Mitä varten elät ja olet syntynyt?  Jokainen kaipaa uutta sisältöä ja tarkoitusta elämäänsä.  Irrallinen elämä ilman osana suurempaa kokonaisuutta vie ihmisen yksinäisyyteen

Uskonnot Japanissa  shintolaisia ja buddhalaisia 84%,  muita 16%,  kristittyjä 0.7%  Uskonnot ovat sekoittuneet keskenään.  lapsi siunautaan shinto-temppelissä ja haudataan buddhalaisin menoin

朝日の地上 Nousevan auringon maa  Tammikuun 1. päivän nousevaa aurinkoa palvotaan jumalana ”Aratemasu ookami”  Ihmiskunta saanut auringon jumalasta syntynsä  Keisarin suku edustaa auringon jumalaa, keisari on auringon jumalan jälkeläinen  Japanin lippuun ja nousevan auringon kumartamiseen liittyy auringon jumalan ja keisarin palvonta

Shintolaisuus 神道  Shinto, jumalten tie  Uskoa auringon jumalaan, keisariin ja kansakuntaan. Vahva nationalistinen uskonto  Shôgatsu, eli uuden vuoden juhla on shintolaisuuden tärkein juhla  Luonnonhenkien palvonta  Harmonian ja yhteisöllisyyden uskonto  Shintojumalat eri tasoilla, kuten japanilainen yhteiskunta  Legendat, mutta ei kirjoitettua tietoa jumalista

Shintolaisuus –vain tätä elämää varten  Haetaan siunaus ja onnellisuus alkavalle vuodelle  Amuletit lasten repuissa ja autoissa yms  Haetaan apua tämän elämän asioihin  Matsuri- uskonnollisilla juhlilla tärkeä osa  Ei tunne käsitystä synnistä tai armahtamisesta  Rukous tärkeä osa elämää

Kuka kuulee rukouksen? Ps 135:15-18 Muiden kansojen jumalat ovat hopeaa ja kultaa, ihmiskätten työtä. Niillä on suu, mutta ne eivät puhu, niillä on silmät, mutta ne eivät näe, niillä on korvat, mutta ne eivät kuule. Henkäystäkään ei ole niiden suussa. Niiden kaltaisiksi tulevat niiden tekijät, kaikki, jotka niihin turvaavat.

Kuka sinua armahtaa? Ps 103:11-13 Sillä niin kuin taivas on korkea maan yllä, niin on Herran armo suuri niille, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä. Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meidän syntimme. Niin kuin isä armahtaa lapsiaan, niin armahtaa Herra niitä, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä.

Mikä on ihmisen arvo? Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut. Psalmi 139:1-16

Japanilainen buddhalaisuus

Buddhalaisuus –kuoleman uskonto  Sakura –elämän rajallisuuden symboli  Kuoleman pelko  Buddhalainen kiirastuli ja vainajan palvonta  Häpeäkulttuuri  Vainajahenkien palvonta  Itsensä uhraaminen

Kohtalonuskoa  Sokea kohtalo vai kaikkivaltias Jumala  5 Moos 33:27 Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret. Hän karkotti tieltäsi viholliset ja käski sinun hävittää heidät.

Hirokazu Matsuoka Entinen buddhalainen pappi, nyt kristitty pappi  ”Herra kenen luo me menisimme, sinulla on ikuisen elämän sanat?” Joh 6:68