OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö Kaisu Mäntymaa ja Anna Koivusalo 2016 Tutorkoulutus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mihin voin ottaa yhteyttä jos….
Advertisements

Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
Varhaisvaiheen toimintamalli sosiaali- ja terveyskeskukseen: päihteet ja mielenterveys (työikäiset) Päivitetty xx/2013 Lähde: Välittäjä hankeen toimintamalli.
Nuori opiskelijana Kela: opintotuki ja asumislisä Sosiaalitoimi: Toimeentulotuki 18v. Talous- ja velkaneuvonta Nuorisoryhmän tukiasunnot v. Nuorisoryhmän.
Taina Hätönen LT, psykiatrian erikoislääkäri
Tervetuloa! Tutoreiden koulutuspäivä Susanna Koistinen ja Jenna Anttonen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
RYHMÄT SYKSY 2013 RYHMÄTOIMINTA ON MAKSUTONTA KUNTOSALIHARJOITTELUN ABC Fysioterapeutin ohjaamat kuntosaliharjoittelun ABC-kurssit Atalpassa ja TamppiAreenalla.
Viveca-yksikkö 2014 Liikuntatieteellinen tiedekunta Jyväskylän yliopisto.
Psykologi- ja perheneuvontapalvelut. Esityksen otsikko tähän Etunimi Sukunimi Terveyskeskus - johtava ylilääkäri Avohoidon ylilääkäri Keskitetyt.
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö 30. 8
Tervetuloa! Tutoreiden koulutuspäivä Susanna Koistinen ja Iiro Korhonen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
KANSALAISEN ASIOINTITILI SOSIAALIASIAMIESPALVELUSSA.
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Eija Peltonen, TtM, suunnittelija
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Maaliskuu 2013 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy.
OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, YTHS Terveydenhoitaja Piia Moisio.
Tarja Alamattila LIIKUNTANEUVONTA KOUVOLASSA.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Mielenterveys Hakeutuminen kiireelliseen hoitoon Osoite: Puistokatu 4, 3.krs Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus: ma-to klo 8-15 ja pe 8-14, puh. 046.
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Seksitautien etätestaus YTHS Hka
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
Tutoroinnin ja alkuohjauksen kehittäminen JY:ssa Tuula Maijanen Opintoasiainiltapäivä
Opintopsykologipalvelut Aalto- yliopistossa Orientaatiopäivät Opintopsykologi Minna Nevala.
OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Tutorin linkkipaketti opiskelijan terveyden, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi Opiskelu, opiskelutaidot.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS)
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Uudelle opiskelijalle
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
Tutoroinnin ja alkuohjauksen kehittäminen JY:ssa
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Sanna Heino lehtori Koulutuskeskus Tavastia
Opiskeluterveyspäivät
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
RYHMÄT KEVÄT 2016 ELÄMÄNTAITO- kurssi keväällä 2016
Kelan palvelut nuorille Nuorten palveluiden työseminaari
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
Tervetuloa terveystyöryhmään
Tervetuloa UniSportiin! Fuksi-infot syksy 2017
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Ohjaamo Vantaa Asuminen
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Student Life - Hyvinvointisi tueksi
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
Hanna Laitinen Hyvinvointisuunnittelija Psykologian laitos / JY
Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmät opiskeluterveydenhuollossa - opas arviointiin, hoitoon ja käytäntöihin Essi Muinonen.
Työikäisten kuntoutus
Opiskeluhuollon palvelut
ASIAKASTYÖTÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA JA PELIMAAILMASSA
Yhteinen monialainen asiakas-suunnitelma
HyMinä – hyvinvoiva minä Porukalla hyvinvointia?
VIA, vastaanotto ilman ajanvarausta, keskiviikkoisin päihdeklinikalla
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Kelan palvelukanavat Neuvontapalvelupäivät, Paasitorni
Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut?
yths.fi | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube
Esityksen transkriptio:

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö Kaisu Mäntymaa ja Anna Koivusalo 2016 Tutorkoulutus

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija, joka tarjoaa opiskeluterveydenhuollon palveluja sekä toimii aktiivisesti opiskelijoiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Oikopolku palveluihin Tutustu opiskelijoille suunnattuihin terveydenedistämisen oppaisiin Tutustu opiskelijoille suunnattuihin terveydenedistämisen oppaisiin Opiskelijoiden painonhallinta YTHS uudistaa potilastieto- järjestelmäänsä Lisätietoja: yths.fi YTHS uudistaa potilastieto- järjestelmäänsä Lisätietoja: yths.fi Lue lisää:

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Toimipisteet 1. RovaniemiRovaniemi 2. OuluOulu 3. VaasaVaasa 4. KuopioKuopio 5. JoensuuJoensuu 6. JyväskyläJyväskylä 7. SavonlinnaSavonlinna 8. TampereTampere 9. RaumaRauma 10. LappeenrantaLappeenranta 11. TurkuTurku 12. EspooEspoo 13. HelsinkiHelsinki YTHS toimii maassamme kaikissa yliopisto- ja korkeakoulu- kaupungeissa aina Helsingistä Rovaniemelle. Toimipisteiden yhteystiedot, aukioloajat sekä ajanvaraus- ja peruutusnumerot löytyvät sivulta yths.fi. Helsingissä toimivat Töölön toimipisteen lisäksi Kumpulan ja Viikin palvelupisteet.

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Terveyden- ja sairaanhoitajien vastaanotot – Terveydenhoitajan vastaanotolla hyödynnetään videovälitteistä etäkonsultaatiota, katso video.katso video Terveyskysely verkossa kaikille ensim- mäisen vuoden opiskelijoille ja tarvittaessa terveystapaaminen Matkailuneuvonta Yleislääkärin vastaanotot ja tarpeen mukaan gynekologi- ja ihotautilääkäripalvelut Fysioterapia Laboratoriotutkimukset säätiön lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteellä ja röntgentutkimuk- set lääkärin lähetteellä Tutustu myös nettisivuihin: Seksuaaliterveys ja ehkäisy Seksuaaliterveys ja ehkäisy Virtuaalipainon- hallinta Virtuaalipainon- hallinta Vaativuus Jännittää Yleisterveyden palvelut

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Suuhygienistien vastaanotot Hammaslääkärien vastaanotot sekä jonkin verran erikoishammaslääkäripalveluita Röntgentutkimukset Iloitse hampaistasi läpi elämän Pesu-sivusto Naposteletko hampaasi? Viisaudenhammassivusto Suunterveyden palvelut

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Mielenterveyden palvelut Ennaltaehkäisevä mielenterveystyö Ajanvaraus ja puhelinneuvonta (alustava hoidontarpeen arviointi) Mielenterveysneuvonta ja tutkimusjaksot Hoitosuunnitelman mukaiset hoitojaksot (mm. lyhyet psykoterapeuttiset hoitojaksot, kriisihoito, lääkehoito)

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ YTHS on mukana Kanta-järjestelmässä Omakanta-palvelun kautta voit tarkastella mm. terveystietojasi ja sähköisiä reseptejäsi missä ja milloin vain. Omakanta Omakannassa voit myös hallinnoida omia suostumuksiasi ja kieltojasi sen suhteen, voivatko muut terveydenhuollon palveluntarjoajat saada potilastietojasi YTHS:n järjestelmästä ja päinvastoin. Mikäli annat suostumuksesi, etuna on, että jos käyt vaikka lääkärissä muualla, tiedot siirtyvät myös YTHS:lle, ja ne voidaan ottaa huomioon myöhemmillä hoitokäynneilläsi. Tiedot siirtyvät eri tahojen välillä vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi. Voit itse valita, mitkä tiedot näkyvät millekin palveluntarjoajalle, ja suostumuksen voit halutessasi peruuttaa milloin tahansa. Lue lisää ja ota Omakanta käyttöösi osoitteessa omakanta.fi.omakanta.fi

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Ota käyttöön OmaYTHS! OmaYTHS on opiskelijan uusi verkkoasiointipalvelu, jonka kautta voit tarkistaa ja peruuttaa omia vastaanottoaikojasi. Voit myös varata verkossa vastaanottoajan, jos kyseiseen vaivaan/sairauteen on jo tehty hoidontarpeen arviointi ja olet saanut ajanvaraukseen oikeuttavan tiketin. Mikäli sinulla on ajanvaraustiketti, voit myös siirtää jo varaamiasi aikoja palvelun kautta. OmaYTHS Palveluun tunnistaudut omilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. OmaYTHS:n palveluvalikoima laajenee syksyn aikana. Se mahdollistaa jatkossa mm. asiaasi koskevan turvallisen viestinnän YTHS:n ammattilaisen kanssa, kohdennetun terveyden edistämistiedon sekä digitaalisen oirekyselyn vastaanotolle pääsemisen nopeuttamiseksi. OmaYTHS avattiin kokeilukäyttöön kesällä 2016.

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Verkkopalvelut yths.fi Verkkoasiointi OmaYTHS Verkkoneuvonta Terveystietopankki Iloitsetko arjesta? Stressaatko? Viihdytkö seurassa? Näihin ja moniin muihin arjen haasteisiin liittyviin kysymyk- siisi saat vastauksia ja vinkkejä osoitteessa yths.fi/i_love_arkiyths.fi/i_love_arki

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Tutorin linkkipaketti opiskelijan terveyden, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi Opiskelu, opiskelutaidot ja opinnot Opiskelu, opiskelutaidot ja opinnot Harrastaminen ja virkistyminen Toimeentulo Asuinympäristö Työelämä Yksinäisyys ja matala mieliala Yksinäisyys ja matala mieliala Stressi-, ahdistus- ja uniongelmat Äkillinen kriisi Päihde- ja peliriippuvuus  Student Life Student Life  Hyvis- toimintamalli Hyvis- toimintamalli  JYY JYY  Yliopiston kielikeskus Yliopiston kielikeskus  Yliopiston kirjastopalvelut Yliopiston kirjastopalvelut  Yliopiston kansainväliset palvelut Yliopiston kansainväliset palvelut  Yliopiston IT-palvelut Yliopiston IT-palvelut  YTHS YTHS  Nyyti Nyyti  Etsivä työ Etsivä työ  JYY JYY  Student Life Student Life  Koas Koas  Ohjaamo Jyväskylä Ohjaamo Jyväskylä  Jyväskylä neuvonta Jyväskylä neuvonta  Jyväskylä neuvonta, asunnot Jyväskylä neuvonta, asunnot  Nuorten laturi Nuorten laturi  Yliopiston kansainväliset palvelut Yliopiston kansainväliset palvelut  Kela Kela  Sosiaalityö Sosiaalityö  YTHS YTHS  Etsivä työ Etsivä työ  Kela Kela  Yliopiston opintotuki- yksikkö Yliopiston opintotuki- yksikkö  Talous- ja velkaneuvonta Talous- ja velkaneuvonta  Jyväskylän kaupungin sosiaalipalvelut Jyväskylän kaupungin sosiaalipalvelut  Sosiaalityö, toimeentulotuki Sosiaalityö, toimeentulotuki  Nuorisotakuu Nuorisotakuu Arjenhallinta  TE- palvelut TE- palvelut  mol.fi mol.fi  Student Life Student Life  Ohjaamo Jyväskylä Ohjaamo Jyväskylä  Kela Kela  YTHS YTHS  Nuorisotakuu Nuorisotakuu  YTHS YTHS  Student Life Student Life  Oppilaitospappi Oppilaitospappi  Opiskelijan kompassi Opiskelijan kompassi  Nyyti- opi elämäntaitoa Nyyti- opi elämäntaitoa  Mielenterveystalo Mielenterveystalo  Headsted Headsted  Etsivä työ Etsivä työ  Juniorinuotta Juniorinuotta  YTHS YTHS  Student Life Student Life  Oppilaitospappi Oppilaitospappi  JYY JYY  Mielenterveystalo Mielenterveystalo  Opiskelijan kompassi Opiskelijan kompassi  Nyyti Nyyti  Ohjaamo Jyväskylä Ohjaamo Jyväskylä  Oiva ja Ilona Oiva ja Ilona  Juniorinuotta Juniorinuotta  Nuorten laturi Nuorten laturi  Etsivä työ Etsivä työ  Nuorisovastaanotto Nuorisovastaanotto  Kansalaistoiminta-keskus Matara Kansalaistoiminta-keskus Matara  YTHS YTHS  Student Life Student Life  Opiskelijan kompassi Opiskelijan kompassi  Headsted Headsted  Oiva ja Ilona Oiva ja Ilona  Sosiaalipalvelut Sosiaalipalvelut  Etsivä työ Etsivä työ  Juniorinuotta Juniorinuotta  Nuorisovastaanotto Nuorisovastaanotto  YTHS YTHS  Kriisikeskus Mobile Kriisikeskus Mobile  Psykiatrian akuuttityöryhmä Psykiatrian akuuttityöryhmä  Oppilaitospappi Oppilaitospappi  JYY häirintäyhdyshenkilö JYY häirintäyhdyshenkilö  Ohjaamo Jyväskylä Ohjaamo Jyväskylä  Sosiaalipalvelut Sosiaalipalvelut  Nuorisovastaanotto Nuorisovastaanotto  Raiskauskriisikeskus Tukinainen Raiskauskriisikeskus Tukinainen Parisuhde ja seksuaalisuus  YTHS YTHS  Oppilaitospappi Oppilaitospappi  Perheasiain-neuvottelukeskus Perheasiain-neuvottelukeskus  YTHS Seksuaalineuvonta YTHS Seksuaalineuvonta  Seksitautien etätestaus Seksitautien etätestaus  Nyyti Nyyti  Nuorisovastaanotto Nuorisovastaanotto  Jyväskylän Seta Jyväskylän Seta  Hiv- tukikeskus Hiv- tukikeskus  Raiskauskriisikeskus Tukinainen Raiskauskriisikeskus Tukinainen  YTHS YTHS  Student Life Student Life  Opiskelijoiden päihdeohjelma JYU Opiskelijoiden päihdeohjelma JYU  Oppilaitospappi Oppilaitospappi  Sovatek- säätiö Sovatek- säätiö  J-nappi J-nappi  Päihdehoitaja Päihdehoitaja  Päihdepäivystys Päihdepäivystys  Sosiaalipalvelut Sosiaalipalvelut  Ohjaamo Jyväskylä Ohjaamo Jyväskylä  Nuorten laturi Nuorten laturi  Juniorinuotta Juniorinuotta  Nuorisovastaanotto Nuorisovastaanotto  Etsivä työ Etsivä työ  Yliopistoliikunta Yliopistoliikunta  JYY Liikunta JYY Liikunta  JYY JYY  Oiva ja Ilona Oiva ja Ilona  Ohjaamo Jyväskylä Ohjaamo Jyväskylä  Etsivä työ Etsivä työ  Juniorinuotta Juniorinuotta Ravitsemus  YTHS YTHS  MealTracker MealTracker  Nyyti Nyyti  Syömishäiriöliitto Syömishäiriöliitto  Painonhallintatalo Painonhallintatalo  Yliopistoliikunta Yliopistoliikunta AK 08/2016 Jyväskylä