Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Julkisen sektorin pirstaleinen hoitotyö muutoksen edessä SAIRAANHOITAJALEHTI 4/91.
Advertisements

Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,
Maahanmuuttajien yrittäjyys ei ole pelkkää pizzaa ja pubeja Maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan melko samanlaista.
CHEERLEADING Tiina Määttä.
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
Missä hän on? Missä he ovat?
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Perheiden ruokailu ennen ja nyt – lapsen kasvaminen omaan ruokakulttuuriin Jyväskylä
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Suvin Diary Suvin Diary. Sunnuntai Sunnuntai  Sunnuntai: Kun oltiin saavuttu perheisiin menimme Düsseldorfin 250 metriseen televisiotorniin ja myöhemmin.
Suomen kartta.
Lauri Viidan lapsuudenkoti
Hyvinvointi-Suomi 1960-luvulta lähtien suuri ”rakennemuutos”
Teollistuminen Vaikutuksia.
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Jesuksen lapsuus.
Turun linna.
JEESUKSEN LAPSUUS.
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
VÄESTÖMAANTIETOA Väestön määrään vaikuttavat: 1. Syntyneisyys
Suomen sotien päätös. Rauhanehdot 1944 Suomi luovutti Neuvostoliitolle talvisodassa menetettyjen alueiden lisäksi Petsamon ja joutui vuokraamaan Porkkalan.
Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen.
Suomalainen teatteri Vapautuminen, sirpaloituminen Yhteiskunnan sääntely vähentynyt: kysyntä ja tarjonta määräävät mitä tehdään = markkinateatteri.
Sosiaalinen syrjäytyminen
PIRKANMAAN MAISEMAN VIESTI OSA 5 KALVO 1 VISAVUORI VALKEAKOSKI KOTINIEMI VILPPULA KANSALLISROMANTIIKKA JA JUGEND Copyright 2004 Tampereen kaupunki Museotoimi.
PETRA SUONIO 2011 ” Tulkaa lasten puutarhaan, kylvämään ja leikkaamaan, tuuli vilpas puhaltaa, vihertää ja kukkii maa.” (Fröbel)
Toimintaympäristö Asuntokunnat ja perheet Leena Salminen.
H ELSINGIN V IERASKOTI RY / PERHETYÖ ASUNNOTTOMIEN PERHEIDEN PARISSA J ÄSENJÄRJESTÖPÄIVÄT I LKON KURSSIKESKUS Perhetyöntekijä Hanna-Mari Pusaa.
 Suomen vanhin kaupunki Turku perustettiin 1200 – luvulla vanhalle kauppapaikalle  Turun linna, kirkollinen keskus, katedraalikoulu, kaupankäynnin keskus.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Modernismi ja populaarikulttuuri s Modernismi 1920-luvulla 1920-lukua kutsutaan modernismin vuosikymmeneksi: kaupungit kasvoivat, autot ja lentokoneet.
1970-luvun elämänmenon muuttuminen Vivian, Jenna, Elisa ja Ville.
Suomalaisen hyvinvointivaltion rakentaminen sodan jälkeen
Hyvää elämää maaseudulla
Tässä on kuva kivikautisesta asumuksesta
Helsingin perustaminen
Koko kurssia koskeva seurantatehtävä
TEOLLINEN YHTEISKUNTA
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Maahanmuuttajanuoret ja rikollisuus
Amerikan ihmemaahan miten liikenteen kehittyminen vaikutti siirtolaisuuteen? mistä päin Eurooppaa lähdettiin ennen 1870-lukua? entä 1900-luvun tienoilla?
Nuorisokulttuuri 1950-luvulta nykyhetkeen.
Salibandy.
Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä
Modernin kulttuurin synty
Paavo Nurmi Jenna & Venla.
Siirtolaisuus Tessa ja Jenna.
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
Talonpoikia ja torppareita
Iskelmän uusi aika.
6 Eripurainen Suomi s. 48–51.
Keisari kannustaa uudistuksiin
Televisiot.
Suomen kaupunkien kehitys
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
11 Suomi talvisodassa s. 80–84.
Elämänkatsomustiedon oppilasmäärien kehitys
Mao Tse-Tung ( ).
Pietarsaari ( Jeppis ).
2. Irti vanhasta – 1860-luvun murros
Lentoliikenne luvulla
Yhteiskunnasta ja sen kehityksestä
Suomalaisen tanssin kehitys
Unkari Hungary.
Raahen seutukunnan työssäkäyntivirrat 2016
Metsäteollisuuden työvoima
Esityksen transkriptio:

Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla

1950-luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten juhlaa, kun Helsingissä järjestettiin kesäolympialaiset ja Armi Kuusela valittiin Miss Universumiksi Ennen asuttiin maalla, 50-luvulla alettiin muuttaa kaupunkeihin Sotakorvausten maksaminen loppui, rauhanehdot oli täytetty

Miten ihmiset elivät Oltiin edelleen maatalousvaltaisia, varsinkin 50- luvun alkupuolella Myös kaupungit alkoivat vetää väkeä ja ensimmäisiä lähiöitä tuli vuosikymmenen lopussa Lauantait oli työpäiviä, mutta vapaa-aikakin lisääntyi Rintamamiestaloja rakennettiin paljon ja ne ovat säilyneet hyvin

Lisää ihmisten elämää Pula-aika loppui vuonna 1954, kun kahvin säännöstely loppui Joillakin rikkaimmilla suomalaisilla oli varaa televisioon Kodinkone oli merkittävä investointi perheessä Joillain suomalaisilla oli varaa autoon Elintaso alkoi kohota ja alkoi olla varaa enemmän asioihin v=ROvVgUVK5xg v=ROvVgUVK5xg v=ZgdufzXvjqw v=ZgdufzXvjqw

Vapaa-aika 1950-luvulla vapaa-aikaa vietettiin enemmän perheen kanssa Vapaa-aikaa vietettiin enemmän ulkona, koska sisällä ei ollut tekemistä Sateisina päivinä kuunneltiin Amerikan nuorisoidoleja Vanhemmat ihmiset kuuntelivat vanhoja iskelmiä 02/15/hiihtolomalle-lapin- hohtaville-hangille 02/15/hiihtolomalle-lapin- hohtaville-hangille

1950-luvun perhe syntyneet suuret ikäluokat olivat nyt lapsia Perheet olivat siis suuria, koska suuret ikäluokat asuivat niissä Isä kävi usein töissä ja äiti huolehti perheestä kotona, isän työ oli usein raskas Perheitä muutti kaupunkeihin parempien palveluiden ääreen

Mitä uudistuksia 1950-luku toi? 1950-luvun Suomi sai paljon vaikutteita USA:sta Uusia asioita Suomessa oli Coca- cola, purkka, rock and roll, transistoriradio ja televisio, eli näköradio 1950-luku oli nuorison vuosikymmen

Yhteiskunta Suuret ikäluokat oli saatava kouluun, joten kansakoulut olivat aivan täynnä 1950-luvun alussa 70 % ihmisistä asui maalla, luku pieneni vuosikymmenen loppuun mentäessä Suomen ylivoimaisesti suurimat työllistäjät olivat maatalous ja teollisuus

Lähteet Wikipedia Ylen elävä arkisto YouTube Forum 4 Patrik, Milo ja Pablo