1 25.9.2016 Esityksen nimi / Tekijä Osaamista työpajoilta 1.1.2014 – 30.4.2015 Yksilöllisiä polkuja ja mahdollisuuksia suorit- taa ammatillisia opintoja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
Mukana olevat paikkakunnat ja toimijat
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alue •1• Järvi-Pohjanmaan kunnat Alajärvi, Soini ja Vimpeli siirtävät palvelujen tuottamisen kuntien yhteisiin.
vs. koulutuspäällikkö Eija Haverinen,
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Verkkohoitaja eHealth 2006 Seinäjoen seudun terveysyhtymä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.
Kokemuksia etäpalvelupilotista Etelä-Pohjanmaalla Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto.
– Kokkolan osahanke saakka.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Uusi Väylä Ammattiin.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Uusi Väylä Ammattiin asti Toteuttaja Tornion Työvoimalasäätiö Osatoteuttajia: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Kuhankosken erityisammattikoulu.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Asiakasliittymän tilannekatsaus Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Tee tulevaisuuttasi. Tule osaajaksi.
PAJAOPINTOJEN OPINNOLLISTAMINEN ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTO – RANNIKKOPAJAT -osana Ekamin yksilöllisiä opintopolkuja on suunniteltu työvaltaisen opiskelun.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
SeduCoachin mahdollisuudet laajennetun työssäoppimisen tukena - tavoitteet, toiminnan kehittäminen ja kokeileminen Anne Lepistö, projektikoordinaattori.
Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Koulutuskeskus Sedu Lapua Koulutuskeskus Sedu, kauhajoki Evijärven lukio Lappajärven lukio Härmän lukio Vimpelin lukio Yrittäjäopisto Koulutuskeskus.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ PaPaLaVa-projektista  Palapelillä laatua valinnaisuuteen  Uutta luova suunnittelu- ja kehittämistehtävä.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Tekijöitä tarvitaan Esityksen nimi / Tekijä.
PILOTOINNIN VALMISTELUAIKATAULU 2014 PILOTOINTI- SUUNNI- TELMAN HYVÄKSY- MINEN KOULUTUS- SUUNNITELMAN TEKEMINEN KOULUTUKSEN TOTEUTTAMINEN PISTEIDEN.
F-Cons Oy / Pekka Bäckström LIIKKEENJOHDON YRITYSPALVELUTOIMISTO LIIKKEENJOHDON YRITYSPALVELUTOIMISTO Yritysten ja yrittäjien menestyminen on toimintamme.
Fiilistä asumiseen Fiilistä asumiseen hankkeen toteuttajat " Asuntolan valvonnasta ja hoitamisesta opiskelijan ohjaamiseen ja opiskelujen.
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Osaamistodistus työllistämisen monitoimityökalu Taidolla tulosta -työllisyyden asiantuntijaseminaari
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittäminen Ammattikoulutuksen johdon seminaari
UUDISTUKSIA Sataedun opopäivä, Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Etelä-Pohjanmaan tietopaketti
Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
Kotiväenfoorumi Työllistyminen ja urasuunnittelu
Valma-koulutuksen mahdollisuudet
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
Mukana hankkeessa: Alavus Karijoki Ilmajoki Kurikka Isojoki Teuva
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Maahanmuuttajien korkeakoulutus
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Sote –uudistus miten eteenpäin
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
OSALLISUUTTA JA TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄN TOIMINNAN LAATUKRITEERIT (KVANK) Ainomaria Anttonen Projektityöntekijä, Savon OTE-hanke Vaalijalan.
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Ammattistartin opiskelijoiden sijoittuminen eri aloille 2008
Tyyli – Työelämäjaksoja ja työssäoppimista yliopisto-opintoihin
Palkkatuki ja starttiraha
Viidessä maakunnassa yhteensä 57 etäpalvelupistettä
Laurea/Näyttöseteli Opiskelija voi käyttää näyttöseteliä opintojen räätälöintiin tai täydentämiseen Yhdellä näyttösetelillä opiskelija voi näyttää osaamisensa.
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
Omnia.fi/yhteishaku.
Start Up Activities Chisato Anttilainen.
TIETO- JA TIETOLIIKENNETEKNIIKAN PERUSTUTKINTO, Hyvinvointiteknologian koulutuskokeilun tilannekatsaus.
Toukokuussa: Kesäkuussa: TO 2.5. VIRTUAALIVESIJUMPPA KLO 7.50
elokuun virtuaalivesijumpat
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Esityksen nimi / Tekijä Osaamista työpajoilta – Yksilöllisiä polkuja ja mahdollisuuksia suorit- taa ammatillisia opintoja työpajaympäristössä

Tavoitteet vastata nuorisotakuuseen ehkäistä nuorten syrjäytymistä edistää koulutukseen hakeutumista madaltaa kynnystä opintojen aloittamiseen ehkäistä opintojen keskeyttämistä edistää opintojen läpäisemistä parantaa nuorten motivaatiota ja itsetuntoa  oppilaitosten ja työpajojen välisen yhteis- työn kehittäminen Esityksen nimi / Tekijä

Tulevaisuusriihet Järjestetään Etelä-Pohjanmaalla alueelliset tulevaisuusriihet työpaja-oppilaitosyhteistyön tulevaisuuden tahtotilan luomiseksi to Seinäjoki ja Ilmajoki (Kaks`Kättä työpajalla) pe Kauhava, Lappajärvi ja Evijärvi (työpaja Junki Kauhavalla) Esityksen nimi / Tekijä

Tulevaisuusriihet ma 12.5.Lapua (Lapualla Paukun Pajalla) ke Kurikka ja Jalasjärvi ke 7.5. Alajärvi, Soini ja Vimpeli to 8.5. Suupohjan alue to Ähtäri, Alavus ja Kuortane (Paja66) Esityksen nimi / Tekijä

Keskeiset toimenpiteet kartoitetaan Etelä-Pohjanmaan työpajojen opinnollistamisen tilanne Kaks`Kättä työpajalla on opinnollistettu mm.  horaca:n perustutkinnon töitä  kotityö- ja puhdistus- palvelujen perustutkinnon työtehtäviä  puualan perustutkinnon työtehtäviä  liiketalouden pt, asiakaspalvelu- ja myynti Paja66 Alavudella on opinnollistettu puualan perustutkinnon työtehtäviä Esityksen nimi / Tekijä

Keskeiset toimenpiteet opinnollistetaan Etelä-Pohjanmaan työpajoilla tehtävät työt osaksi kone- ja metallialan perustutkintoa opinnollistetaan Kaks`Kättä työpajalla, työpaja JUNKIssa ja Paukun Pajalla tehtäviä töitä erikseen sovittavien perustutkintojen osalta  pilotoidaan näitä prosesseja Esityksen nimi / Tekijä

Keskeiset toimenpiteet samalla luodaan ammattiin opiskelevien nuorten osalta työpaja-oppilaitosyhteistyölle yhteistyömalli (sis. rahoitusmallin pilotoinnin) työpajan henkilöstön osaamisen kehittäminen osaamisen tunnistamisessa valtakunnallisen osaamistodistuksen pilotointi ohjaamotoiminta ja kesähakutoimiston asiakasanalyysit Esityksen nimi / Tekijä

Kohderyhmä opiskelijat oppilaitosten opettajat ja henkilökunta työpajojen asiakkaat ja henkilökunta kuntien viranhaltijat Esityksen nimi / Tekijä

Yhteystiedot Esityksen nimi / Tekijä Tarja PuskalaJari Ojanperä projektipäällikköprojektityöntekijäOsaamista työpajoilta p p Susanna Ojanperä projektityöntekijä Osaamista työpajoilta p