Viestintä ja markkinointi Keravan Naisvoimistelijat KNV ry Eeva Kukkola ja Tarja Hammarberg Mitä seura hyötyy laatuseuraprosessista? SEURASEMINAARI 23.3.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
IKILIIKE IKILIIKE Voimistelu liikuttaa!.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Voimisteluliiton ilmeen uudistus
FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
TTL Sosiaalisessa mediassa
Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry missio, visio ja arvot.
Voimistelujaoston talousprosessi
1 Toimintaympäristön kuvaus - Haukat Visio -tasoStrategia -tasoToiminnallinen-tasoYksilö -taso Nyky -taso HAUKAT Olosuhteet Organisaatio.
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Tikkurilan Judokat ry Strategia vuosille Judoa Hyvässä Seurassa (Versio 0.2, )
Turun seutu hyvinvoinnin malliseutu liikunnan keinoin vuonna 2016 Tiistai , klo Turun Ammattikorkeakoulu, Joukahainen OMALLE HUIPULLE.
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
KJT strategia Johtokunta Open
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Jukka Läärä puheenjohtaja
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
LEIJONA-KIEKKOKOULU. LEIJONA-KIEKKOKOULU – MISTÄ ON KYSE? Seuroille suunniteltu kiekko- ja luistelukoulun toteuttamismalli alle 8 -vuotiaille lapsille.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
JOUKKUEJELPPI Harjoittelukulttuurin kehittäminen Mäntyharjun Virkistyksessä.
Kylätalosta maailmalle – Kalajoen voimistelukeskukseksi
Nuorisopalveluiden tavoitetila
Suomen Jääkiekkoliitto / Kymi-Saimaan alue1 Seuratoiminta- ja koulutusvaliokunnan toimintasuunnitelma Kymi-Saimaa.
Nummelan Palloseura Hockey ry SWOT - Analyysi
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!
Suomi-kiekon strategia Savo-Karjalan alueen tiekartta.
724. Pelisääntökysely 10/23/15. Kysely urheilevan lapsen vanhemmalle 1. Laji?
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
1. Kasva urheilijaksi Oulussa URHEILIJAN / LIIKKUJAN POLKU.
Palkitaan seuroja ja tekijöitä 2016 Palkintojen nimetPalkittavat summathaeMissä jaetaanKriteeriytk Vuoden Sinettiseura5000 € + 14 x 1000 €/alue18.9.Sinettiseminaari.
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset Valmentajakoulutuksen taso.
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
PRIIMA-seuran aikuisliikkujien palautekysely 2016 – koonti
Laatua lasten voimisteluun!
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Porin Judoseura Fudoshin
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Opitaan yhdessä! Meidän seurassa opitaan yhdessä..
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Suomalaisen yleisurheilun
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Valmennustoiminnan strategia – Vastuullisesti huipulle
Taustatietoa Kysely avoinna sivuilla
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2017
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Idrottsföreningen Kamraterna Grankulla Ishockey rf
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Logbook Yhteisöllisen nuorisotyön päällikko Kimmo Hölkki.
talven hauska ulkopeli meille kaikille
167. Sinettiseurojen tyytyväisyyskysely - Seuratoimijat ja valmentajat
Kylämatkailuseminaari
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
Suomen Nyrkkeilyliitto
Lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

Viestintä ja markkinointi Keravan Naisvoimistelijat KNV ry Eeva Kukkola ja Tarja Hammarberg Mitä seura hyötyy laatuseuraprosessista? SEURASEMINAARI Järvenpää

Millainen seura KNV on? perustettu vuonna 1937 vuoden 2012 jäsenmäärä 1425 henkilöä, joista naisia 790 miehiä 46 tyttöjä 579 poikia 97 aikuisten harrasteliikunta – naiset, miehet, Uskollisuuden Kilta (vuodesta 1973) perheliikunta lasten ja nuorten harrasteliikunta kilpailutoiminta: joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic (tukilaji: rytminen voimistelu) Työllistää noin 50 ohjaajaa / valmentajaa Kaksi päätoimista työntekijää

Millainen seura KNV on? Nuori Suomi Sinettiseura sertifikaatti 2004, uusittu 2011 Svoli Priimaseura sertifikaatti 2008, uusittu 2011 Svoli2010 Pro Seurat –kehityshanke 2010 Jatkuva seuratoiminnan kehittäminen ja ohjaajien/valmentajien kouluttaminen Toimintaa ohjaavat arvot: 1.Toiminnan laatu 2.Tavoitteellisuus 3.Yhdessä tekeminen / mielihyvä Keravan kaupungin tunnustus: Vuoden 2012 keravalainen liikkuja

Miksi seuraan päätettiin hakea laatusertifikaattia? Vuonna 2004… Sinetti oli silloisen puheenjohtajan pitkäaikainen haave, sillä toiminta oli täyttänyt kriteerit jo pitkään. ∙ Projektiin löytyi seurasta innostunut toteuttaja (Hanne Juuti) ∙ Haluttiin nostaa seuran profiilia. ∙ Haluttiin tuoda esille naisvoimisteluseurojen laadukas työ lasten ja nuorten parissa ∙ Haluttiin olla kaupungin muiden laatuseurojen rinnalla. ∙ Koko johtokunta sitoutui hankkeeseen. ∙ Ajateltiin, että laadukkaalla toiminnalla saadaan vanhemmat kiinnostumaan seurasta. ∙ Haluttiin luoda koulutuspolkuja sekä harrastajille että ohjaajille.

Miksi seuraan päätettiin hakea laatusertifikaattia? Lisäksi… ∙ Vuonna 2007 seurassa tehtiin pitkäaikainen kehityssuunnitelma, jonka tärkeänä osana oli laatu ∙ PRIIMA oli "helppo" tehdä, kun oli jo paljon kirjattua materiaalia. ∙ Ajateltiin, että laadusta ollaan valmiita maksamaan. ∙ Haluttiin antaa ohjaajille ja valmentajille arvostusta sekä seuran sisällä että ulkona.

Mitä hyötyjä laatuseuratoiminnasta on seuralle? Sisäisiä vaikutuksia: toimintatapojen "standardisointi" ja kirjaaminen (toimintalinja) pelisäännöt jatkuva toiminnan kehittäminen, seuranta ja laadun tarkkailu työryhmät jäsenkyselyt Ulkoisia vaikutuksia: merkki laadusta -> seuran imagon ja profiilin nousu  etu ja argumentti markkinoinnissa ja viestinnässä  etu yhteistyökumppaneiden hankkimisessa  tae laadusta sidosryhmille

Mitä hyötyjä laatuseuratoiminnasta on seuralle?

Miten laatuseuratoiminta on hyödyttänyt KNV:tä lasten ja nuorten liikunnassa? Seuran toimintaa jäsenneltiin ja tuotiin näkyväksi. Toiminnasta tuli ammattimaisempaa. Kirjoitettiin auki toimintamallit ja niitä käydään läpi säännöllisesti Nuoret ottivat ja ottavat vastuuta!! Yhteistoiminta seuran sisällä on parantunut. Lasten ja nuorten tuntien sisältö on monipuolisempi – kuitenkin myös ohjaajasta kiinni Tuntien sisällöt ja tavoitteet on kirjattu paremmin. Seurassa on selkeät pelisäännöt. Seurassa on laadittu mm. Vanhemman opas.

Miten laatuseuratoiminta on hyödyttänyt KNV:tä aikuisten liikunnassa? Koulutamme ohjaajia säännöllisesti: maksamme yhden koulutuksen/kausi. Järjestämme kerran kaudessa aikuisille harrasteliikkujille jotain extraa: kehonkoostumusmittaukset Vireuksen kanssa (loppiainen-syysstartti- loppiainen), jalkaterätsekkauksia, ravintoluento, tuleva terveysliikuntapäivä Viikko-ohjelman suunnittelussa otamme paremmin huomioon monipuolisuuden sekä mahdollisuuden harrastaa liikuntaa niin, että kunnon eri osa-alueet tulevat huomioiduksi yhden viikon aikana. Kaikilla saleilla on ensiapuvälineet ja ohjaajille on tarjottu perusensiapukoulutusta. Tarjoamme aikuisille elämyksiä ja esiintymisen mahdollisuuksia mm. seuran joulu- ja kevätnäytöksissä sekä suurtapahtumissa. Keräämme palautetta aikuisliikkujilta keväisin ja lähdemme rakentamaan seuraavan kauden viikko-ohjelmaa saadun palautteen pohjalta.

Miten laatuseuratoiminta on hyödyttänyt KNV:tä seuran hallinnossa? Muun muassa: Toiminta on suunnitelmallisempaa. Toimintatavat on selkeästi kirjattu ylös henkilövaihdosten vaikutus jää pienemmäksi Yhteistoiminta seuran sisällä eri toimijoiden välillä on parantunut. Seura pystyy hyödyntämään liiton tuen: suora tuki toimintaan: materiaalit, tuntikonseptit yms. koulutukset, seminaarit (myös verkostoituminen muiden seurojen kanssa) Viestintä ja näkyvyys Laatumielikuva ja sen positiiviset seurannaisvaikutukset

TOISIN SANOEN… Laatuseuratoiminta on ehdottomasti hyödyttänyt seuraa ja tuonut toimintaan ryhtiä, selkeyttä ja johdonmukaisuutta. Laatuseuratoiminta on tärkeä tekijä siinä, mitä Keravan Naisvoimistelijat on tänään.

Keravan Naisvoimistelijoiden profiili Keravan Naisvoimistelijat - keravalaisten liikuttaja Laadukas Monipuolinen Menestyvä Yht.kunnallisesti merkittävä Koulutetut ohjaajat Osaava seurajohto Sinetti- ja Priimasertifikaatit Edistää kansan- terveyttä Tukee kasvatus- työtä Osa kunnallista palveluraken- netta Harraste- ja kilpailutoimintaa Naisille, miehille, tytöille, pojille Yli 100 ryhmää joka viikko Tavoitteel- linen toiminta K-U:n suurin urh. seura Ajan hermolla

Keravan Naisvoimistelijat KNV ry – keravalaisten liikuttaja Kiitos!