Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Porin Judoseura Fudoshin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Porin Judoseura Fudoshin"— Esityksen transkriptio:

1 Porin Judoseura Fudoshin
Nuori Suomi sinettiseuraksi

2 HISTORIA Perustettu 1968 Judossa 250 ja aikidossa 50 harrastajaa
Nuori Suomi sinettiseuraksi 2002 Nuori Suomi auditointi viimeksi 10/2008

3 Sinettiseurat (judossa)
Suomessa on 140 judoseuraa! Joen Yawara (Joensuu) Jyväskylän Jigotai Kajaanin Judokerho Keuruun KeJuBo Kristiinankaupungin ja Närpiön Judo Koyama (Rovaniemi) Kuopion Judoseura Sakura Loviisan Seudun Judoseura Arashi Meido-kan (Helsinki) Mikkelin Judo ry Porin Fudoshin ry Porvoon Shirokawa Savonlinnan Shikata Tikkurilan Judokat (Vantaa) Vantaan Jukara

4 Sinettiseurat (judossa)
Sinettiseurojen laatukriteerien peruslähtökohtana on lapsesta huolehtiminen. Sinettiseurat ovat suomalaisen judon laatuseuroja ja laadun mittarina on jokaisesta toiminnassa mukana olevasta lapsesta ja nuoresta välittäminen. Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten hyväksi, toivottavasti Sinetti kannustaa seuratyöntekijää jatkamaan upeaa työtään oman paikkakunnan lasten ja nuorten parissa.

5 1. Jokainen lapsi ja nuori tulee huomioiduksi
JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT 1. Jokainen lapsi ja nuori tulee huomioiduksi tasavertainen jäsenyys ryhmässä (ulkonäkö, ihon väri, vammaisuus/vammattomuus, kieli, uskonto) seurassa on erityisryhmä tai valmius perustaa tarvittaessa sellainen. Tai erityistarpeessa olevat lapset ja nuoret voidaan turvallisesti integroida lasten ryhmiin. lapsen arvostaminen ei ole riippuvainen voittamisesta kaikkia kannustetaan taitotasosta riippumatta lapsesta ollaan kiinnostuneita ja hän saa palautetta rakentavassa hengessä

6 JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT
2. Seurassa toteutuu liikunnan monipuolisuus ohjelmassa monipuolista liikuntaa, jossa käytetään hyväksi myös muita lajeja esim. patikka- ja uintireissut, lajikokeilut muihin lajeihin suhtaudutaan positiivisesti (tavoitteena elinikäinen liikuntaharrastus) viihtymiseen kiinnitetään huomiota (jokaiselle jotain…) toiminta ei ole liian ryppyotsaista, oppiminen tapahtuu leikin kautta

7 JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT
3. Seurassa otetaan huomioon kasvatukselliset asiat judokäytös opitaan toiminnan kautta ja aikuiset ovat esimerkkejä kasvun asioihin kiinnitetään huomiota ja ollaan yhteistyössä kodin kanssa vanhempien ja lasten kanssa sovitaan ryhmälle omat pelisäännöt, joissa judokäytös ja periaatteet tulevat esiin sekä niitä siirretään tatamin ulkopuolelle.

8 JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT
4. Lasten ja nuorten ohjaajina/valmentajina toimivat ovat saaneet koulutuksen tehtävään Ohjaajille/valm. on Nuori Suomi – ideologia tuttu. ohjaajat ja valmentajat ovat käyneet Lasten ja nuorten ohjaajakoulutuksen sekä Muksujudo-ohjaajakoulutukset sekä suorittaneet 1. tason valmentajatodistuksen (vastuu ohjaajat) judoseurassa tuetaan keskinäisen tiedon ja taidon jakamista. Ohjaajaillat seurassa.

9 JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT
5. Judoseura kannustaa lasten ja nuorten parissa toimivia henkilöitä arvokas työ huomioidaan palkitsemalla ja kiittämällä ohjaajia, valmentajia ja muita toimijoita seurassa on nimetty kannustamisen vastuuhenkilö tai – ryhmä ohjaajan kehittymiseen seurassa panostetaan koulutusten ja oman harjoittelun kautta. Kannustetaan vyöarvon korottamiseen. ohjaajia ei polteta loppuun!

10 JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT
6. Judoseuran kaikissa lasten ja nuorten ryhmissä on sovittu pelisäännöt sekä vanhempien että lasten ja nuorten kanssa pelisääntöjen tavoitteena on löytää lasten liikunnan tarkoitus, sellainen liikunta ja urheilu, joka on lapsen sisällä yhteisten toimintatapojen sopimista niiden kanssa, joille lapsen paras on tärkeintä

11 JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT
7. Judoseurassa on nimetty nuorisotoiminnan vastuuhenkilö vastuuhenkilöllä on hyvä olla myös tukihenkilö, jonka kanssa voi vaihtaa luottamuksellisesti ajatuksia ja tuulettaa omia tunteita nuorisovastaava tai muu seuran edustaja osallistuu Sinettiseuratapaamiseen vuosittain

12 JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT
8. Judoseura hyödyntää Sinettiä tiedottamisessaan kirjeet Kotisivut t-paita, verkkarit, salin seinä jne.

13 JUDON SINETTISEUROJEN KRITEERIT
9. Seuralla tulee olla kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja tavoista. Nuori Suomi yhteistyössä on koostanut seuroille työkaluksi ”Urheiluseuran toimintalinja” vihkosen, jota judoseurat voivat käyttää tai jotain vastaavaa.

14 MITÄ HYÖTYÄ SINETISTÄ SEURALLE
Antaa ”lisäapua” mainostuksessa junnujen vanhemmille (luotettava seura) Seuran toimintaa täytyy miettiä perusteellisesti aina säännöllisin väliajon (kirj. toimintalinjaus yms.) Ulkopuoliset henkilöt tarkistavat seuran toiminnan tarkasti (Nuori Suomi auditointi) Yhteistyö toisten sinettiseurojen kanssa Sinettiseurojen yhteiset tapaamiset (myös oman lajin ulkopuolelta)

15 MITÄ HYÖTYÄ SINETISTÄ SEURALLE
Kannustaa seuran kouluttamaan uusia ohjaajia (Fudoshinin kaikki junnuohjaajat ovat käyneet Nuori Suomi ohjaajakoulutuksen) Mahdollisuus olla mukana erilaisissa NS-projekteissa Nuori Suomelta saan avustusta mm. koulutukseen Sinettiseura saa judoliitolta pienen avustuksen koulutukseen. Lisännyt yhteistyötä seuran ohjaajien ja junnujen vanhempien kanssa.

16 MITÄ HAITTAA SINETISTÄ SEURALLE
(judoliitto) MITÄ HAITTAA SINETISTÄ SEURALLE Jonkin verran lisää paperihommia seurassa. Täytyy löytyä seurasta joku hoitamaan NS asioita Osa sinettiseuroille tarkoitetuista projekteista ovat lähinnä joukkuelajille esim. jalkapalloon sopivia, mutta sopivat huonosti judoon.

17 Miten seurani pääsee Sinettiseuraksi (judoliitto)
1. Ota yhteyttä koulutus- ja nuorisopäällikköön ja kerro seurasi tilanteesta ja kerro miten hän voi auttaa seuraanne matkalla Sinettiseuraksi. 2. Tutustu judon Sinettiseurakriteereihin ja vertaa niitä oman seurasi tilanteeseen. 3. Oman seuran toiminta on linjassa sinettikriteerien kanssa, niin täytä Sinettiseuraksi hakemuslomake ja lähetä se Judoliiton koulutus- ja nuorisopäällikölle. 4. Seurassa on joitain asioita, jotka vaativat tarkennusta, tehkää suunnitelma, mitä pitää tehdä, jotta saatte Nuori Suomi Sinetin. Kehittämistyöhön saa apua Judoliitosta tai SLU - aluejärjestöiltä. Kun kehittämiskohteena olleet asiat täyttävät sinettikriteerit, täytä Sinettiseuraksi hakemuslomake ja lähetä se Judoliiton koulutus- ja nuorisopäällikölle.

18 Miten seurani pääsee Sinettiseuraksi (judoliitto)
5. Sovi Judoliiton koulutus- ja nuorisopäällikön kanssa, milloin haluatte auditoinnin/laadun arvioinnin. Auditointi/laadun arviointi tehdään seurakäynnillä, jolloin keskustellaan ja arvioidaan miten seura täyttää laatukriteerit. Seurakäynnin tekee Judoliiton koulutus- ja nuorisopäällikkö yhdessä SLU – alueen sinettiseuratoiminnasta vastaavan työntekijän kanssa. 6. Lajiliiton edustaja päättää Sinetin myöntämisestä seuralle. Sinetti luovutetaan seuralle seuran päättämässä tilaisuudessa, jossa Judoliiton edustaja myöntää sinetin seuralle. 7. Sinettiseura tunnustuksen saatua seuran laadun säilymistä seurataan joka kolmas vuosi tehtävillä auditointikäynneillä. Ensimmäinen auditointikäynti on kahden vuoden kuluttua sinetin saamisen jälkeen. Auditointikäynnistä vastaa Judoliiton koulutus- ja nuorisopäällikkö mukanaan SLU- aluejärjestön edustaja.

19


Lataa ppt "Porin Judoseura Fudoshin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google