ETIM- tietoisku. Miksi ETIM tarvitaan? Asiakkaiden omatoimisuus, ostokyvykkyys & vaatimustaso ovat kasvaneet. Tuotteiden määrä kasvaa ja niiden tekniset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPISKELUA JA OPINNÄYTETYÖTÄ. KIRJASTOALAN MEDIATAIDOT Kirjastopäivät , Seinäjoki Sara Lahtinen, Tradenomi, SeAmk.
Advertisements

Työelämäyhteistyön tiedonhallinnan kehittäminen Vaiheet, työkalut ja roolit Case Sedu, Primus ja Työ tekijäänsä opettaa -hanke.
Yritysviestinnän ja internet-palveluiden asiantuntija.
1 Pardian uudet verkkopalvelut Yleisesittely Pardian koulutus/SM.
Lääkekasvatus -ohje apteekeille Katri Hämeen-Anttila, FaT dosentti, kehittämispäällikkö Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.
Tuloksia THL:n ja harjoittelukoulujen yhteistyöstä eNorssi -seminaari, Hämeenlinna Anne-Marie Rigoff.
AVOIMEN DATAN KÄYTTÖ JA HYÖDYNTÄMINEN KOULUTUSTILASTOINNISSA
Vaiheistettu ryhmätyö 3. tunti
Tutkimustietovaranto
Finnan käyttäjät, keitä he ovat?
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
JHKA 2.0 tilanne JHKA-työryhmän kokous JulkICT.
Tuotteen dokumentointi
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Tietokanta (database) on kokoelma tietoja, jotka liittyvät tavalla tai toisella toisiinsa (esim. henkilö -> auto -> katsastus aika -> …) Tietokannan (relaatiomalli)
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN
Puheenjohtajapäivät 2014.
JHKA kuvaukset ja määritykset
EU Norm sähköiseen laskutukseen - CEN TC-434 Mahdolliset vaikutukset Suomalaiseen käytäntöön Tapani Turunen Tieto, Value Networks
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Lomake-editori Käyttöönottokoulutus
Tervetuloa Innokylään
Datan avaamisen ohjeistus
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
VIRTA-julkaisutietopalvelu ja tutkijan tietovirrat
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Paikkatieto ja paikkatietojärjestelmät
Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.
TE3 HYVINVOINTITEKNOLOGIA
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Minä kuljettajana.
Digimatka vuodesta 2014 nykyhetkeen
Aaltonen Petteri Laine Risto Nuutinen Ossi
Tuomas Palonen Finton ohjausryhmä
Datan avaamisen ohjeistus
Tuotteen nimi Esityksen otsikko.
PSK STANDARDISOINTI Teollisuuden standardisointia 45 vuotta
Vardan tietomalli ja raportointi
eKuitti – vastaanottajan näkökulma
Avainresurssit ja kyvykkyydet
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
Yhteentoimivuusmenetelmän soveltaminen rekistereissä
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Oulun yliopiston intranetprojekti
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Mallintamisen metamalli ja notaatiot
Eija Käyhkö Siun sote Kuvantamiskeskus
TTH:n yhtiöittäminen Ylilääkäri Pertti Sakaranaho, p
Tilaustoimitusprosessin kuvaus
Tiedon avaaminen Trafissa ja avaamisen haasteet
Salon kaupunki Kuntaliitos
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Käyttöoikeusyksiköitä koskevat tuotteet ovat seuraavat:
”Projektin nimi” -projekti
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Komponenttikirjasto Käyttöohje.
Järjestötieto muutoksessa
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Avoimen tuotteenhallintamalli
Massaviestinnän toimintatavan automatisointi
Dynamic Reporting (DR) -raporttien teon parhaat käytännöt
Blackout This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No
Esityksen transkriptio:

ETIM- tietoisku

Miksi ETIM tarvitaan? Asiakkaiden omatoimisuus, ostokyvykkyys & vaatimustaso ovat kasvaneet. Tuotteiden määrä kasvaa ja niiden tekniset ominaisuudet monipuolistuvat. Kilpailutilanne muuttuu – B2B-toimitusketjun on kyettävä kilpailemaan koti- ja ulkomaisten verkkokauppojen kanssa myös tuotetietoasioissa.  ETIM on yhteiskunnan digitalisoitumista.

ETIM on kansainvälinen standardi ETIM on alun perin kehitetty Hollannissa 1990-luvulla. Nykyisin standardia ylläpitää ja kehittää ETIM International –järjestö. ETIM Suomi  jäseniä ovat Sähköteknisen Kaupan Liitto (STK) ja LVI-teknisen kaupan liitto  vastaa ETIM:n ylläpidosta ja kehittämisestä Suomessa  välittää muutos- ja kehitysehdotukset ETIM Internationalille. ETIMiä käytetään: Mitä tummempi sininen, sitä pitemmälle ETIMin hyödyntäminen on edennyt.

Mikä on ETIM? ETIM on tuoteluokittelustandardi, jossa sähkötekniset tuotteet jaetaan tuoteluokkiin, joissa kussakin on määritelty  mitä teknisiä ominaisuuksia ja  niille annettavia arvoja kyseisen tuoteluokan tuotteille tulee antaa. ETIM tulee sanoista European Technical Information Model. Tuoteluokat, tekniset ominaisuudet ja arvot ylläpidetään koodeina, ja niiden kuvaukset ylläpidetään kussakin maassa omalla kielellään.  Tuotteille kerran täytetyt tiedot ovat hyödynnettävissä eri maissa paikalliskielisinä.

ETIM rakenne ETIM-ryhmien koodit ovat muotoa EG + 6 numeroa, esim. EG Maadoitus, salama- ja ylijännitesuojaus ETIM-luokkien koodit ovat muotoa EC + 6 numeroa Esim. EC Liitospuristin salamasuojausjohtimelle ETIM-ominaisuuksien koodit ovat muotoa EF + 6 numeroa, esim. EF Väri ETIM-arvojen koodit ovat muotoa EV + 6 numeroa esim. EV Keltavihreä (kevi) ETIM-yksiköiden koodit ovat muotoa EU + 6 numeroa, esim. EU kWh ETIM-ryhmä = GROUP 2636 luokkaa 7361 ominaisuutta 8039 arvoa 114 yksikköä ETIM-luokka = CLASS ETIM-arvo = VALUE ETIM-luokka = CLASS ETIM-ominaisuus = FEATURE ETIM-yksikkö = UNIT 58 ryhmää

1.Tuotteelle määritetään ETIM-luokka ETIM-toiminnot & työkalut Tuotteen toimittaja ETIM-tietojen välittäminen 2.Teknisille ominaisuuksille täytetään oikeat arvot Tukku Esim. ulkomainen asiakas manuaalinen syöttö excel BMEcat* BMEcat* tai excel * BMEcat-tiedostoissa vain sähkönumero, GTIN-koodi, toimittajan tuotekoodi ja tuotteiden ETIM-tiedot.

Ominaisuudet Arvot

ETIM-työryhmät Tehtävät:  ETIM-luokkien, -ominaisuuksien ja –arvojen kuvausten kääntäminen  ETIM-luokkien kohdistaminen käytössä oleviin Yleisnimiin eli ehdotukset luokista, joihin tietyllä Yleisnimellä avatut tuotteet voisivat kuuluvat.  Tulevaisuudessa työryhmien tehtävänä on ehdottaa korjauksia/täydennyksiä ETIM-luokkiin, niiden ominaisuuksiin ja arvoihin.  Kokoonpano: tukkujen tuotepäälliköitä sekä valmistajien asiantuntijoita.

Yleisnimien kohdistaminen ETIM-luokkiin

ETIM-tietojen ylläpito Sähkönumerot.fi toimii ETIM-tietojen master-tietokantana Ennen ETIM-tietojen ylläpitoa tuotteelle pitää antaa ETIM-luokka! o Yksi tuote – tuotekorttimuokkaus o Useita tuotteita – excel o Useita tuotteita – tuotetietokansio o BMEcat – XML-tiedosto

ETIM-BMEcat BMEcat-standardi 2005 Guideline for suppliers to provide product data according to BMEcat Version Version 3.0 ETIM International (julkaistu kesällä 2015) ---> -> ETIM-BMEcat Guideline V3-0.pdfwww.etim.fi/ladattavaa Käytetään järjestelmien väliseen tiedonsiirtoon – ei ole tarkoitettu manuaalisesti muokattavaksi Haaste: tuotteen tunnistaminen Sähkönumerot.fi-palvelusta ulosladattava ETIM-BMEcat pitää sisällään VAIN ETIM-tiedot ei tuotetietoja

ETIM-BMEcat - esimerkki

Sähkönumerot.fi-käyttäjäkyselyn tulos: Käytän Sähkönumerot.fi-palvelua

ETIM-tiedot löytyvät Sähkönumerot.fi-palvelusta!