Ansiomerkkejä hakemaan! Helppoa – kunhan saa aloitetuksi…

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Myötäilta I materiaali
Advertisements

treeni.fi harjoituspäiväkirja
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Tuomarikirjeenvaihto  Tuomarin kanssa käytävä "keskustelu" kutsusta kiitoksiin. Tuomarien hankkiminen: viidakkorumpu, omat ja muiden kokemukset, Internet,
Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Suunta 12˚ Miten lisään ilmoittautumisen Polkuun? Ohje Suunnanantajalle.
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
TYÖHAKEMUS.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
13. Hyvä ohjelmointitapa (osa 1)
YLIOPISTON TUKI Elise Kosunen Yleislääketieteen professori PERTTU-seminaari
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Kokemuksia sometyökaluista verkkopalvelun kehittämisessä – Case toimeksi.fi Saara Pajunpää, VVV-projekti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Piirileiri Kosmos’15.
Työssäoppiminen eli TOP
TUME II / Tilastollinen osuus
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
Matkailun nettisivujen analysointi
Partioaate.
Järeä-Granin VJ-kurssi 2010
/ T. Ahlholm1 Korppi – salivarauksen tekeminen Pääset tekemään salivarausta joko suoraan lukujärjestysnäkymästä napauttamalla ristiä halutun.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Miksi kuvia partiosta Viestinnän kuvakoulutus Hehkuilla elokuu 2015.
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Ansiomerkki - workshop. 1. Kirjallisuutta 2.1. SP:n ansiomerkit (merkkikohtaiset tarkemmat kuvaukset myöhemmin) AatteellisuudestaPartiotoiminnasta Mannerheim-solkiPronssinen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä. Sisältö 1.Kirjallisuutta 2.Miksi ansiomerkkejä? 3.Partioansiot 4.Ansiomerkkijärjestelmä 5.Ansiomerkkien ehdottaminen.
Työhaastattelu ja työnhaku Tehtäviä. Keskustelua Onko joku ollut jo työhaastattelussa? Millaisia kokemuksia siitä on? Mitä asioita kannattaa laittaa hyvään.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Matematiikkaa 3a, Kertausjakso Lukuja © Varga–Neményi ry 2016
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Wiion lait Viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta.
Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä
Kyselylomakkeen tekeminen
100 uutta tapaa tehdä partiota
Mitä tällä tunnilla tehdään?
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Työelämän tekstejä sähköposti.
Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat
Eveliina Karjalainen.
Mikä merkki? Minne? Milloin?
Luen, kirjoitan ja kerron
kolme pistoa 1. Ristipisto (Cross stitch): kuvaohje
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Vaalit
14. Hyvä ohjelmointitapa.
Partion arvokeskustelu
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Vertaisvinkkejä hankkeiden hyvään viestintään
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Arvioinnista arkipäivää
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla
Tervetuloa(lippukunnan/ryhmän nimi) Tammileiri-infoon
Wiion lait Viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta.
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Auttava keskustelu
Siltojen hoito- ja vuositarkastuskoulutus Vuositarkastuksen tekeminen
Esityksen transkriptio:

Ansiomerkkejä hakemaan! Helppoa – kunhan saa aloitetuksi…

ANSIOMERKKIÄ EI VOI SAADA ELLEI SITÄ HAETA !

MERKKEJÄ HAETAAN KOVIN VÄHÄN Pohjanmaan Partiolaisten 116 lippukunnassa on yli 1000 toimijaa lippukuntien pesteissä. Toki osalla ihmisistä on monta hommaa. Mutta yhtä kaikki: tekijöitä on paljon, mutta ansiomerkein huomioidaan vain harvoja

Myönnetyt merkit LS CS MS II MS I PYS PP rauta PP pronssi PP hopea PP kulta plaketti SP pronssi SP hopea suuri ansioristi Hopeajoutsen Hopeasusi 0 0 1

MITEN ALKUUN? -> hankkikaa SP:n ansiomerkkiohjekirjanen -> hankkikaa piirin merkkikriteerit (A4) ja pikaohjeistus merkkien haun tueksi -> kerätkää ryhmä ihmisiä ansiomerkkiasioita pohtimaan (kivempaa, tasapuolisempaa – henkilökemiat!) -> hankkikaa SP:n ansiomerkkien hakuun tarkoitettu lomake ja ryhtykää systemaattisesti keräämään tietoja, joita lomakkeen täyttäjä tarvitsee -> päättäkää hakea merkkejä säännöllisesti, aluksi vaikka vain kerran vuodessa ­-> puntaroikaa porukalla tehtävään perustavien merkkien potentiaalisia saajia -> lukekaa huolellisesti läpi merkkien myöntämisen kriteerit; jos jokin oleellinen kohta vaatimuksista ei täyty (esimerkiksi itsenäiset projektit/PYS puuttuvat, miettikää mitä muuta merkkiä kyseiselle partiolaiselle voisi hakea

MS-HAKEMUS: MISSÄ AATE? MS-hakemuksen yleisin hylkäämissyy: aatetta ei ole saatu riittävästi näkyviin. Perustelut-osion tekoon kannattaa siis uhrata aikaa! -muista konkretia! Lauseita suoraa SP:n ansiomerkki-ohjekirjasesta ei hyödytä toistella – pitää ennemminkin kertoa, miten nämä käytännössä ilmenevät – mitä tarkoittaa, että ”Paulus on aina valmiina”? Tai miten näkyy, että ”Pipsa on sisäistänyt partion arvot”? -kirjaa alekkain kaikki partioihanteet ja sen jälkeen kunkin ihanteen alle konkreettisin esimerkein, miten aate näkyy kyseisen partiolaisen tekemisissä, partiossa ja muualla. Esimerkiksi jos Paulus rakastaa luontoa ja suojelee ympäristöä – mitä hän tekee, miten toimii, miten se näkyy tekemisissä ja valinnoissa? - saitko vain yhteen ihanteeseen konkreettista esimerkkiä? Tai hätäisesti kahteen? Mieti silloin vielä tovi, löytyisikö lisää perusteluja aatteesta (kysy vaikka muilta ko. partiolaisen tuntevilta) Jos lisää esimerkkejä aatteiden ilmenemisestä ei löydy, valitse plan b: M-soljen hakemisen siirto ensi vuoteen (jos ikä sallii) tai kokonaan muun merkin miettiminen

AVOIN HAKEMUS ONNISTUU MYÖS Jos ette millään keksi mitä merkkiä partiolaiselle haette, piirin ansiomerkkitoimikunta tulee apuun. Hoitakaa lpk:n osuus ansiomerkkihakuprosessista = täyttäkää hakemus huolellisesti ja perusteellisesti = kirjoittakaa kunnon perustelut = lähettäkää täytetty hakemus piiriin määräpäivään mennessä niin, että ette täytä mitään kohtaan, jossa kysytään haettavaa merkkiä Tällöin piirin am-tmk pohtii kokouksessaan, mikä olisi ko. henkilölle sopivin merkki

LÄSÄHTIKÖ LISÄTIETOPYYNTÖ? Toisinaan hakemuksesta puuttuu jokin oleellinen tieto. Hakemuksessa saattaa esimerkiksi olla tehtäväluettelossa maininta "Toiminut lpkj:na" mutta ei kerrota yhtään kuinka kauan. Tai puuttuu tieto siitä, mitä kyseinen partiolainen tekee nyt. Tällöin piirin am-tmk lähestyy merkin hakijatahoa ja pyytää lisätietoja tekstiviestillä/mailitse/soittamalla. SP:hen ei kannata laittaa hakemuksia, joissa on puutteelliset perustiedot tai perustelut. Parasta olisi, jos hakemus olisi kunnossa jo piiriin tullessaan. Mutta hiukan lisätietoja ehditään vielä saada, jos hakija-lpk on nopea (3 viikon aikaraja…)

ANSIOMERKKIHAKU MUUTTUU SÄHKÖISEKSI Ansiomerkkien haku muuttuu lähitulevaisuudessa sähköisessä muodossa tehtäväksi. Tarkkaa aikataulua ei vielä ole antaa. Paperisena hakemukset saa tehdä tietyn siirtymäajan. Myös SP:n ansiomerkkiohjekirjanen päivitetään lähitulevaisuudessa.

HUOMIOITA HAKEMISESTA MS ei ole jokaisen nuoren merkki Hakujärjestys on ensisijaisesti piirin merkki -SP:n merkki -piirin merkki mutta se ei päde kaikissa tapauksissa. Merkki tulee hakea ensisijaisesti silloin kun partiolainen on vielä toiminnassa Partiohistoria muista lippukunnista ja piireistä on syytä kaivaa esiin Merkkikriteereissä vaatimus viikoittaisesta toiminnasta, mutta partiolaisella ei ole pestiä, joka ilman muuta viikkotoiminnan tuo? Listatkaa kaikki tekemiset lkpk:ssa/piirissä/SP:ssä – monta tehtävää yhteensä saatetaan tulkita viikoittaiseksi toiminnaksi Vältä copy-pastaamista. Parijohtajuus ei tee kenestäkään identtisiä kaksosia. Kirjoita ymmärrettävästi. Niin, että hakemuksen ymmärtää myös ihminen, joka ei tunne kyseistä partiolaista eikä tämän lippukuntaa. Avaa mitä hallituksen jäsenyys tarkoittaa juuri teidän lpk:ssanne. Kysy rohkeasti! Am-tmk:n yhteystiedot löytyvät piirin nettisivuilta

Seuraava haku päättyy jo Siihen voi tulla kiire ehtiä. Mutta nyt heti kun aloittaa, niin hakuun ehtii mainiosti! Kiitos mielenkiinnosta! Kolla ja am-tmk