JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Katolisuus ja alkoholinkäyttö
Hyvä Sisärengaslainen Galatalaiskirjeen toisessa luvussa perustelee julistamansa vapaan armon oikeutusta. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää.
Arkki Varustamo Raamattukoulu
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Paavalin kirje Filemonille
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
Pyhiinvaellus Lainkuuliaisesta kansalaisesta Jumalan lapseksi
Mitä asenne tarkoittaa?
Raudaskylä Tapio Luoma. evoluutio = biologinen teoria elämän kehittymisestä ja sitä säätelevistä mekanismeista kolme keskeistä kohtaa: 1) lajit.
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
EK102b Uuden testamentin teologia
Tapahtukoon sinun tahtosi
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdestoista etappi
Miten meidän tulee toimia?
Hyvä ja paha Muistiinpanot 9. luokan oppikirjan 3. kappaleeseen
Ateismin ajasta uskonnollisuuden nousuun Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen SUOL syysseminaari
Raamatun mukaan on olemassa vain yksi Jumala, joka on luonut kaiken ja joka hallitsee kaikkea: Isä, Poika ja Pyhä Henki => Kolmiyhteinen Jumala.
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.
Vanhusneuvostojen seminaari Oulu Vanhustyön pastori Markku Palosaari.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Neljästoista etappi
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Opetusvinkki 2: Raamatun tulkintatapoja.
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala 2 Moos 3:6, 15, Mark 12:26-27 Apt 3:13, Luuk 13:28.
Onko vapaus mahdollista?. Vapaus = toisintoimimisen mahdollisuus Vapautta rajoittavia tekijöitä: loogiset ja luonnolliset tekijät yhteiskunnalliset tekijät.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
2. Piet 1:1-2 Simon Pietari, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli, tervehtii teitä, joille Jumalamme ja Vapahtajamme Jeesus Kristus vanhurskaudessaan.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
10. Kristinusko – ristin tie
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
Eutanasia s
Moraali Eräät nohevat 9A.
Katumuksen sakramentti
1 JUMALA Luku 1 – Opetusvinkki 1.
6 MORAALIN PAIKKA JA MERKITYS
Yhteisöön kuulumisen etiikka
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Neljästoista etappi
Hyvä ja paha - Uskonnoissa hyvä ja paha persoonallisia voimia
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
OPETUSVINKKI Luku 22 – Evankeliumit.
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
PELASTUS Luku 4 – Opetusvinkki 1.
Aneet ja kiirastuli Markus ja Rasmus.
Kirkkokuntien eettisiä painotuksia
Reformoitu opetus.
Myötätunto ja Jumalan rajat a
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Kirjatehtävä uskontojen pelastuskäsityksistä
Lähetysopetus rippikoulussa
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Luku 24 – Muut Uuden testamentin kirjat
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
RAAMATUN PUNAINEN LANKA
RAAMATUN ETIIKKA.
Reformoidun teologian oppi
Mikä/kuka on kristitty?
Jehovan todistajat - perustaja Charles Russell USA:ssa 1870-luvulla
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
16. Kristillisperäiset uskonnot
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
:,: Tulkoon valtakuntasi, tapahtukoon tahtosi, maan päällä niin kuin taivaassa. Tulkoon valtakuntasi, tapahtukoon tahtosi, maan päällä niin kuin taivaassa.
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Esityksen transkriptio:

JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2

Kristillisessä perinteessä korostetaan, että ihmisen tulisi elää Jumalan tahdon mukaisesti. Mikä takaa, että Jumalan tahdon noudattaminen toteuttaisi hyvää?  Kumpi on otettava lähtökohdaksi, moraalinen hyvä vai Jumalan tahto?  Kaksi eri perinnettä:

Jumalan kaikkivaltiuden korostaminen Jumala voi tahtoa mitä vain, eikä ihmisen tule kysyä perusteita. Jumalan tahdon kyseenalaistaminen on synnin vaikutusta. Ihminen on moraalisilta kyvyiltään puutteellinen eikä pysty tietämään itse, mikä on oikein. Jumalan hyvyyden korostaminen Jumalan käskyt ilmentävät Jumalan hyvyyttä. Jumala ei käske mitään mielivaltaisesti eikä edellytä sokeaa tottelemista. Jumalan tahdon noudattaminen edellyttää sen harkitsemista, mikä toteuttaa lähimmäisenrakkautta.

Miten seuraavat Raamatun homoseksuaalisuutta käsittelevät kohdat tulisi ymmärtää a) Jumalan kaikkivaltiutta b) Jumalan hyvyyttä korostavasta näkökulmasta?

”Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi. ” Room.1:26-28 ”Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko” 3.Moos.18:22

”Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät. Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta.” 1.Kor.6:9-11