Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.
FC Jazz D12 Harjoitussuunnitelma Jakso 4
NiceFutis E10 kausi PELITAPA 6VS / Liikkuminen kentällä (oma pelipaikka) Tilanteiden tunnistaminen Syöttöpeli Pelinopeus PELITAITO.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
SAPA ry Pelaajakoulutuslinja osa 4
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
KoiPS Maalivahtivalmennuslinjaus.  Maalivahtiharjoittelu aloitetaan Koivukylän Palloseurassa säännöllisesti F9 ikäluokan joukkueille.  F9 pojissa ja.
Munkkiniemen Kisapojat - Faktat -
JäPS PELIFILOSOFIA 5v5 Puolustuspeli: Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Oppimistavoitteet F6-F7 -ikäluokissa
Hannunniitun kenttä, Virmuntie 1, Turku
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
FC WILD VALMENNUSLINJA 2015
Leki-futis Leki-futis Valmennuksellinen linja ”TYÖN TULOS EI OLE SE, MITÄ VALMENTAJA ON TEHNYT, VAAN MITÄ NUORET OVAT SAANEET JA MISSÄ MÄÄRIN LAPSET JA.
Suomen Jääkiekkoliitto / Kimmo Vähä-Ruohola1 PELIN ISO KUVA.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
NJS PELIKIRJA 7v NJS Pelikirja Mikä on pelikirja? Miksi joukkueilla on pelikirja? Minkälaisia pelikirjoja joukkueilla on? NJS
U15 Alueleiriharjoitteita. Pallonhallinta Max 3 kosketusta > 5 syöttöä aikaa murtautua maalintekoon porttien läpi Tilanteenvaihto Laitaan ohjaaminen /
PELIROHKEUDEN KEHITTÄMINEN- KOULUTUSPÄIVÄT Suomen Urheiluopisto, Vierumäki JÄÄKIEKKOVALMENTAJAKERHO.
JIPPO Valmennus ja taustat Päävalmentaja:Jouni Lehtimäki 2. Valmentaja:Hannu Kraft Valmentaja:Tero Tahvanainen Fysiikkavalmentaja:Antti Alamäki.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Valmennuslinja Haukiputaan Pallo ry. 11/17/2017.
Pelaaja profiilit ja ohjeita pelipaikoille
Karkkilan jalkapalloseura ry.
MEIDÄN MAALIVAHTIPELI KANSAIVÄLISELLÄ TASOLLA
Esityksen transkriptio:

Pelitavan pääpiirteet 8v8 FC ESPOO

Pelaaja Rohkea: pelaaja uskaltaa käyttää taitojaan joka osa-alueella Liikkuva: pelaajan kehonhallinta on hyvää ja liikkuminen monipuolista ja nopeaa Taitava: pelaaja hallitsee tekniset perustaidot monipuolisesti Älykäs: pelaaja havainnoi kenttää, tunnistaa tilanteita ja osaa ratkoa niitä. Sitoutunut: pelaaja sitoutuu joukkueen ja omatoimiseen harjoitteluun

Pelifilosofia Pallonhallintaan perustuva hyökkäyspelaaminen: Uskalletaan avata peliä kontrolloidusti ja rakentaa hyökkäyksiä. -> Opetellaan pelin eri tilanteita. Tilanteenvaihto +: eteenpäin pelaaminen ykkösvaihtoehtona -> nopea hyökkäys Aktiivinen puolustaminen: prässääminen eteenpäin ja tilanteenvaihto - -> ykkösvaihtoehtona nopea prässi

Valmennus Kannusta ja luo mahdollisuuksia pelaajille tehdä itse valintoja kentällä Hyökkäyspelaaminen 75%, puolustaminen 25% Omatoimisen harjoittelun seuranta ja yksilöinti Pelaajakeskustelut: tavoitteet, kehittyminen, muu elämä Pelipaikkakohtaisuus mukana harjoittelussa = KOKONAISVALTAINEN VALMENTAMINEN!

Ryhmitys 1-2-4-1 Hyökkääminen Puolustaminen

Maalivahti Hyökkäyspeli: Tukipelaaminen: etäisyys puolustuslinjaan hyökätessä (jalalla pelaaminen) Pelinavaaminen lyhyillä ja puolipitkillä avauksilla (heitot ja potkut) Puolustuspeli: - Torjuminen, vastaantulot, toppareiden ohjaaminen

Topparit Hyökkäyspeli: Pelinavaaminen lyhyillä/pitkillä syötöillä Yhteistyö toisen topparin ja maalivahdin kanssa avaamisessa Rakentelu-vaiheessa aktiivisesti tukeminen alapuolelta Puolustuspeli: Kontrollointi, katkominen, riistäminen, tukeminen, varmistaminen Yhteistyö toisen topparin kanssa

Keskikentät Hyökkäyspeli: Yhteistyö toisen keskikentän kanssa: toinen alemmas mukaan avaamaan, toinen ylemmäs tavoitealueelle. Tavoitteena tasavertaiset roolit, ratkaisut tilanteen mukaan. Pelinrakentelu, murtavat syötöt, nousut pallon kanssa, pystyjuoksut Puolustuspeli: Tukeminen, prässääminen, kontrollointi, katkominen, riistäminen Yhteistyö toisen keskikentän kanssa (puolustaminen vierekkäin linjassa)

Laitapelaajat Hyökkäyspeli: Murtautuminen, rakentelu Haastaminen 1v1 pallon kanssa Murtavat juoksut pystyyn/diagonaaliin Läpisyötöt, keskitykset Maalinteko Puolustuspeli: Prässääminen, puolustaminen osana keskikenttää (kaventaminen), tukeminen

Hyökkääjä Hyökkäyspeli: Avaamis- ja rakenteluvaiheessa liikkeet väleihin vastaan -> tiputukset/kääntyminen(lähtö syvältä -> tilantekeminen) Murtautumisvaiheessa liikkeet vastustajan linjan taakse 1v1 haastaminen pallon kanssa, läpisyötöt, maalinteko Puolustuspeli: - Prässääminen, tukeminen

Avaaminen Avaaminen toppareille jos mahdollista Topparit niin ylhäällä kuin voi, jotta on vielä tilaa ottaa ensimmäinen kosketus eteenpäin Toppari voi avata pelin myös kuljettamalla ensimmäisen linjan ohi Laitapelaaja sen verran ylhäällä, että hänelle tuleva syöttö ohittaa vastustajan keskikentän ja hänellä on mahdollisuus ottaa ensimmäinen kosketus eteenpäin Keskikentät: toinen tippuu pohjalle, toinen nousee tavoitealueelle

Avaaminen Topparit tippuu tarvittaessa alemmas, jos vastustajan pelaajat tulevat ylempää vartioimaan MV voi avata myös pohjalle liikkuvalle keskikentälle tai puolipitkällä avauksella laitapelaajalle

Avaaminen Vastustajan estäessä lyhyet avaukset, pyritään avaamaan puolipitkillä laitapelaajille

Rakentelu Rakentelun tavoitteena on päästä pelaamaan tavoitealueelle ja päästä murtautumispaikkaan Suoraan oikeinpäin olevalle pelaajalle / väärinpäin olevalle pelaajalle -> tiputus Keskikentät liike tavoitelalueelle pelattavaksi, reagointi syöttöön hyökkääjälle -> mahdollisuus tiputtaa Laitapelaajat leveyteen pelattavaksi / liike sisään taskuun Hyökkääjä lähtö syvyydestä (tee tilaa tavoitelalueelle) -> liike vastaan

Rakentelu Rakentelua jatketaan tavoitealueella, kunnes saadaan murtautumispaikka luotua Painopisteen vaihdot Vaihda painopistettä keskikenttien tai hyökkääjän kautta jos mahdollista Tarvittaessa painopisteen vaihto toppareiden kautta

Murtautuminen keskeltä Pallo keskellä oikeinpäin olevalla keskikentällä Laitapelaajat juoksut linjan taakse pystyyn / diagonaaliin / taskuun Hyökkääjän liike vastaan / linjan taakse Keskikentän pystyynjuoksut Linjan haastaminen kuljettamalla -> seinä, harhautus 1v1

Murtautuminen laidalta Pallo laitapelaajalla Palloton laitapelaaja juoksut linjan taakse diagonaaliin / taskuun Hyökkääjän liike tukemaan pallollista / linjan taakse Keskikentän pystyynjuoksut Linjan haastaminen kuljettamalla -> seinä, harhautus 1v1, ohittaminen laidan puolelta / keskeltä

Murtautuminen Jos vastustajan puolustuslinja on korkealla ja tavoitealueella ei ole tilaa, pyritään pelaamaan vastustajan puolustuslinjan taakse Tai vaihtoehtoisesti voidaan jatkaa rakentelua ja yrittää saada tavoitealueelle tilaa Pallottomat pelaajat tekevät aloitteita linjan taakse tavoitealueen sijasta

Erikoistilanteet Vapaapotkut pyritään pelaamaan aina nopeasti. ”Käsi päälle ja pallo peliin” Laukaisuetäisyydeltä voidaan koittaa suoria vapaapotkuja Sivurajaheitot pyritään pelaamaan nopeasti jalkaan. Aloite pelattavaksi ja pallo peliin. Omiin kulmapotkuihin joku malli mitä yritetään. Vastustajan kulmapotkuihin vartiointi + 0-2 voi puolustaa aluetta.

Prässääminen (vastustajalla 2 topparia) Houkutellaan maalivahti avaamaan topparille Hyökkääjä liikkuu kohti pallollista topparia prässäämään Pallon puoleinen keskikenttä tukee prässiä ja jos hyökkääjä ohitetaan siirtyy prässäämään Muut pelaajat liikkuvat pallon puolelle. Kontrolloivat omilta alueiltaan vastustajia ja ovat valmiina katkomaan (puolusta rinnalta!) / prässäämään seuraavaa syöttöä. = Puolustetaan eteenpäin!

Prässääminen (vastustajalla 3 avaamassa) Hyökkääjä estää avaamisen topparille. Houkutellaan avaamaan laitaan Pallon puoleinen laitapelaaja liikkuu prässäämään ohjaten vastustajaa keskelle Pallon puoleinen keskikenttä liikkuu tukemaan Muut liikkuvat pallon puolelle pitäen muodon tiiviinä ja kontrolloivat vastustajia omilta alueiltaan. = Puolustetaan eteenpäin!

Tilanteenvaihto – (nopea prässi) Pallon menetyksen jälkeen ensimmäinen vaihtoehto on nopea prässi. Lähimmät 2-3 pelaajaa pyrkii prässäämään ja riistämään palloa nopeasti takaisin omalle joukkueelle. Kauemmat pelaajat liikkuvat palloa kohti. Tämä mahdollistaa myös nopean prässin jatkamisen, jos riistänyt vastustaja pääsee vielä pelaamaan syötön. Jos vastustaja pääsee rauhoittamaan peliä ja prässiä ei ehditä jatkamaan, otetaan muoto kasaan ja aloitetaan puolustaminen siitä. = Puolustetaan eteenpäin!