Partio elää ja voi hyvin Tulpunkylän seurakunnan alueella Sun Nimi Lippukunta Missä esittelet tätä ja milloin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JAETUT EVÄÄT Jyväskylä. KOHTAAMINEN ! Inhimillinen lämpö – Hengellinen syvyys, Pyhä Nimeltä kutsuttu Tervetuloa.
Advertisements

Omalle huipulle Turun Kisa-Veikot. Turun Kisa-Veikkojen linjaukset harrastetoimintaan ViVa - vihreä-valkoinen tie - koko elinkaaren mahdollisuus pysyä.
Pienten järjestöjen viestit - Kyselyn tulokset Pienten järjestöjen tapaaminen Anne Ilvonen, OK-opintokeskus & Riitta Kittilä, SOSTE.
Nuorisolaki ja järjestötoiminta Hilkka Näse, Suomen 4H-liitto Kuva: Jenni Heinonen.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Miten viestiä medialle partiosta? Laura Aimola Miten viestiä medialle partiosta? / Lippukuntapäivä
Diakonia ja Yhteisvastuu Action Angels Diakonia = palvelu Diakoniatyössä etsitään ja autetaan hankalassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, jotka.
NettiSaapas Vanha idea, uusi toimintaympäristö. NettiSaappaalla samat Saappaan periaatteet etsivän työn menetelmin toteutettavaa auttamis- ja sielunhoitotyötä.
Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät Sivistysjohtaja Marjut Ahokas.
Yhteisöllisyydellä elinvoimaa Kolmivuotinen hanke paikallisten yhdistysten, lasten ja nuorten hyväksi Oulun Seudun Leader ry | Pohjois-Pohjanmaan Liikunta.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
100 TAPAA EHKÄISTÄ SYRJÄYTYMISTÄ. Yhteisvastuukeräys Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräystuotoilla.
Urheilulähetystyö on tuonut iloa Mongoliaan vuodesta 2014.
MITÄ PARTIO ON? Kavereita - Yhdessä tekemistä - Kaikille avointa - Vapaaehtoistoimintaa.
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
Partion arvokeskustelu

”Meidän opisto”.
Plan ~Perustettu v (suomessa 1998)
Organisaatioiden yhteistyö
Organisaatioiden yhteistyö
Partiolippukunta Hespartto ry
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Yhteisvastuukeräyksestä
Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkosto
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
KUOPION KAUPUNGIN KESÄTYÖSETELI 2018
Kuntoutuksen kuumat perunat
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
TFT Toimintalinja
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
- ja tähän mahdollinen ala
Kausisuunnitelma nuorille
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Kestävän kehityksen projektit Espoossa
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
IKÄIHMISEN HYVÄ ELÄMÄ – OULUNKYLÄN SEURAKUNTA
167. Sinettiseurojen tyytyväisyyskysely - Seuratoimijat ja valmentajat
Mikä Paltamo-mallissa kannustaa – ja mikä ei?
Kirkon kasvatuksen linjaus
KanDee-hanke-Kansalaisten elvytystaidot ja defibrillaattorit maaseudun kartalle ( )
Oriveden 4H, Nuoret Pelissä-hanke
Oulujoella on perhekeskus
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Lionsklubin muutosjohtaminen
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Seppopäivillä kirkkopyhästä
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Miten tavoitamme vähävaraiset perheet?
Vanhempainilta päivämäärä
Video 5: Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista

TIIVISTÄ YHTEISTYÖTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KUNNALLISEN NUORISOTYÖN KANSSA ”Valtakunnallinen nuorisotyön näköalapaikka” Itsenäisiä Walkerseja yhteistoimintasopimuksella.
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Partio elää ja voi hyvin Tulpunkylän seurakunnan alueella Sun Nimi Lippukunta Missä esittelet tätä ja milloin

Partio perustuu vapaaehtoistoimintaan Partion perusyksikkö on paikallisyhdistys, lippukunta Lippukuntia johtavat, ja toimintaa toteuttavat vapaaehtoiset nuoret ja aikuiset Partio kasvattaa aktiivisuuteen, vastuun ottamiseen ja yhdessä toimimiseen Tulpun seurakunnan alueella toimii kolme lippukuntaa: Tulpunkylän Tallaajat, Tulppulan Toimijat ja Tulpun Tulppaanit

Partio pähkinänkuoressa Pääkaupunkiseudulla 130 lippukuntaa, valtakunnallisesti 800. Partio on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö Partio on avointa kaikille Partion kohderyhmä ovat vuotiaat lapset ja nuoret Vapaaehtoiset aikuiset mahdollistavat toiminnan Partio-ohjelma perustuu kasvatustavoitteisiin Partio-ohjelma koostuu viidestä ikäkaudesta, joilla kullakin on omat aktiviteettinsa.

Partio ja seurakunta Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:llä ja ev.lut. kirkolla on yhteistyösopimus ( ), jonka tarkoituksena on edistää partiokasvatusta yhtenä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön muotona Partion asema Suomen ev.lut. kirkon ja seurakunnan työmuotona on vahvistettu piispainkokouksen päätöksellä Käytännössä yhteistyön määrittävät aina lippukunta ja seurakunta taustayhteisösopimuksella

Meidän alue Tulpunkylän seurakunnan alueella toimii x lippukuntaa: Tulpunkylän Tallaajat, Tulppulan Toimijat ja Tulpun Tulppaanit Yhteensä lippukunnissa toimii x ryhmää, jotka kokoontuvat viikoittain 1,5h tapaamisissa. Alueen partiotoiminnan mahdollistavat x yli 15- vuotiasta vapaaehtoista, joista täysi-ikäisiä on y.

Meidän lippukunta Tulpun Tallaajat, perustettu 1964 Jäseniä johtajatehtävissä toimivaa vapaaehtoista Toimintaa viidessä ikäkaudessa Kokoonnumme seurakunnan tarjoamalla kololla Tulpun kappelilla Omistamme kämpän Tuusulassa, ylläpidosta vastaa isistä koostuva kämppäryhmä Mitä kivaa teistä onkaan kerrottavana, mistä olette ylpeitä

Meidän lippukunnat Tulpunkylän Tallaajat jäsentä, vapaaehtoisia johtajia ryhmää - kokoontuvat kirkonmäellä Tulppulan Toimijat jäsentä, vapaaehtoisia johtajia ryhmää, joista 1 sisuryhmä - kokoontuvat ostarilla vuokratiloissa ilman vessaa. Tulpun Tulppaanit - meripartiolippukunta, 75 jäsentä, 15 johtajaa - 4 ryhmää kokoontuu Tulpunraitti 4-tiloissa

Kolo = lippukunnan koti Ilman koloa (kokoontumistilaa) lippukunta on koditon, eikä pysty tarjoamaan toimintaa Seurakunnan kustannus kolotiloista on vuodessa X €, tällä mahdollistetaan y kerhon viikottaiset toiminnat – Tämän lisäksi lippukunnat saavat rahallista tukea seurakunnalta 2€ /jäsen/vuosi. Partion perusajatukseen kuuluu, että kaikki saavat osallistua. Ilman seurakunnan tukea lippukunnan toiminta lakkaa.

Millainen on toimiva kolo? Kolo on paitsi lippukunnan koti, myös sen sydän - sillä paitsi mahdollistetaan toiminta, luodaan identiteetti. Toimintatilaa täytyy olla 15 lapsen leikkiä varten 20 johtajan kokouspaikaksi Arkistotila yhdistyksen hallinnolle Varastotila lippukunnan kalustolle

Partio näkyy Tulpussa! Tulpun alueen lapsista ja nuorista 8% on partiossa –vuotiaista jopa 13% > alueen suurin nuorisotoimija! Alueen lippukunnat tekevät yhteistyötä paitsi seurakunnan, myös paikallisen Lions-klubin ja Tulpunkylän yhteiskoulun kanssa. Palvelutempauksia vanhainkodissa, pururadan metsän siivoamisessa

Partio on aktiivinen toimija Yhteistyö seurakunnan kanssa tiivistä: yhteistyösopimus, isosten eräkoulutus, Partiomessu kerran vuodessa Partio on vuositain esillä Tulppupäivän tapahtumissa – Voitaisiinko ensi vuonna olla seurakunnan kasvomaalauspisteen vieressä tai pitää yhdessä hernekeittopistettä?

Vuoden 2016 Yhteisvastuukeräys Ensi vuoden Yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohteena on Suomen Partiolaisten nuorten syrjäytymisen ehkäisemishanke partion keinoin Osana kampanjaa järjestetään Palvelutempauksia 7.2. tai 14.2., joissa seurakunnat ja lippukunnat tekevät yhdessä pyyteettömästi hyvää Alueen lippukunnat ovat suunnitelleet osallistuvansa Yhteisvastuukeräykseen lipaskeräyksen, listakeräyksen ja kyläkarne- vaalien muodossa.

Lippukunnat haasteiden edessä Toiminnan laajentaminen ei ole mahdollista ilman uutta toimitilaa, koloa Aikuisia vapaaehtoisia tarvitaan kovasti lisää, jotta saadaan lisää ryhmiä ja voidaan toteuttaa mahtavia leirejä ja retkiä Lippukunnan varasto on käynyt armottomasti liian pieneksi, olisiko kirkolla mahdollisuutta säilyttää kesäleirivarastoa, jossa käytäisiin vain muutaman kerran vuodessa

Haluamme varmistaa Että partiota on Tulpun alueella tarjolla kaikille lapsille, nuorille ja aikuisille Että ryhmille on vetäjät Että voimme jatkaa kasvatustyötä vielä pitkään Mitä vielä?