Millaisen maailman haluaisin? Kirjan sivut 142-149.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
John Rawls REILUPELI.
Advertisements

Sisämarkkinoilla selvitään, mutta Miten käy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden globalisaation puristuksessa?
Nuoret ja väkivalta – kulttuurinen käytäntö, sosiaalinen ongelma vai kasvatuksen kysymys? Päivi Honkatukia, VTT, nuorisotutkimuksen professori, Tampereen.
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
 anakronismi: jonkin asian sijoittamista sille sopimattomaan aikakauteen  kollaasi: katkelmia yhdistelemällä luotu (taiteellinen) kokonaisuus, kooste,
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
T YTÖT, POJAT JA VÄKIVALTA – KULTTUURINEN KÄYTÄNTÖ, SOSIAALINEN ONGELMA VAI KASVATUKSEN KYSYMYS ? Päivi Honkatukia, VTT, nuorisotutkimuksen professori,
ROTARY PALVELUJÄRJESTÖ IHMISKUNTA ON ASIAMME. ROTARY PALVELUJÄRJESTÖ auttaa ihmisiä: KÖYHYYS NÄLKÄ LUKUTAIDOTTOMUUS ALKOHOLI HUUMEET YMPÄRISTÖN SAASTUMINEN.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
MORAALIFILOSOFIA Hyvä elämä Oikeat / väärät teot Hyvä / paha
Terveystieto 7.
_______________________________________________________ 1999 Suvaitsevaisuuskaudet Kamppailu liikuntakulttuurin suunnasta 1880-luvulta 1920 luvulle. Urheilu.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
UE1 syksy 2007© Anne Rongas1 Uskonto ja kulttuuri  Millä eri tavoin aihetta voisi hahmottaa?  Kulttuuri vaikuttaa uskontoon ja uskonto kulttuuriin 
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
LASTENKULTTUURI -luento
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
ASIANTUNTIJUUS (Hakkarainen, Palonen, Paavola 2002) ASIANTUNTIJUUS TIEDONHANKINTANA (mielensisäinen näkökulma) ASIANTUNTIJUUS KULTTUURIIN OSALLISTUMISENA.
Sukupuoli ja lastenkulttuuri Modernissa kulttuurissa sukupuoli on polaarinen järjestys, jossa feminiininen ja maskuliininen toisistaan riippuvainen vastakohtapari.
Tasa-arvokysymys islamilaisessa kulttuuripiirissä:
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT vuotiaan väestön työllisyysaste (%) Helsingissä peruspiireittäin Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2.
Vaalit. Helsingin kaupunginvaltuutetut sukupuolen mukaan 1997– Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus, SVT XXIX kunnallisvaalit.
Valta ja sen rajat. Valta Valta on yleisinhimillinen piirre ihmisten välisissä suhteissa (perheessä, suvussa, työpaikoilla, valtiossa jne.). Valtaan liittyy.
Monikulttuurisen maailman kysymyksiä. Sokea oikeudenmukaisuus = ajattelutapa, jossa pyritään löytämään tasa-arvoiset oikeudet -> ollaan sokeita ihmisten.
Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja valtakunnallisen neuvontapalvelu SINUIKSI Mikko Väisänen K AAPITATKO - seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli- identiteetin.
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
2. Oikeudenmukaisuus Kuvaile kirkonrotan sääntöjä. Millaista on reilu peli?
Miten 1800-luvun suuret aatteet vaikuttivat 1900-luvun aatteisiin?
OIKEUDENMUKAISUUS Luku 15 – Ydinsisältö. Oikeudenmukaisuus tärkeä yhteiskuntaetiikan ja uskontojen käsite oikeudenmukaisuuden vaatimusten periaatteet:
FI4 YHTEISKUNTAFILOSOFI A. 1. Yhteiskunnan olemistapa Yhteiskunnan käsite Yhteiskuntamuotojen luokittelu Yhteiskuntafilosofian ongelmat -miksi yhteiskuntia.
Luku Kolme maailmaa, s. 170–174 KOLME MAAILMAA. Kolme maailmaa Maailma vuonna Kokoa kolmen maailman keskeiset tunnuspiirteet ja vertaile niitä.
Millainen on ihanteellinen yhteiskunta? Kirjan sivut
Seinäjoki Ihmisoikeudet, demokratia ja sovittelu opetussuunnitelmissa ja käytännössä Satu Elo, OPH.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
Kroppasuhde, mielihyvä ja riippuvuus Kirjan sivut
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
Islamilainen kulttuuri
Alueiden Eurooppa.
13. Modernisaatio haastaa perinteen
Yhteisöön kuulumisen etiikka
USKONTO YHTEISÖSSÄ.
oikeudenmukainen yhteiskunta
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Yksilön lyhyt historia
Uskonnon ulottuvuudet
Yksilö vai yhteisö Kirjan sivut
Yhteiskuntafilosofia
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Yhdenvertaisuus koulussa
Yhdenvertaisuus sisältää tasa-arvon
SIIRTOMAAVALLAN PURKAUTUMINEN
NAISET JA MIEHET TYÖELÄMÄSSÄ
Huomioita sosiaalipolitiikasta
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Kestävän kehityksen ulottuvuudet
Koulutuskeskus Salpaus Hanna Salminen 2011
Kirjoittajaprofiilit
Suomen Lähetysseuran strategia
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
Jakso V Taitoaukeama: pilakuvatehtävä.
Miten puhua kulttuureista koulussa?
Työtavoista elämänkatsomustiedossa
Esityksen transkriptio:

Millaisen maailman haluaisin? Kirjan sivut

Mitä on oikeudenmukaisuus? Oikeudenmukaisuus on ominaisuus tai hyve, joka liittyy erilaisiin asioihin – esim. oikeudenmukainen opettaja, valtio tai ottelu Oikeudenmukaisuus on usein suhteellista ja oikeudenmukaisuuskäsitykset saattavat vaihdella aikakauden, kulttuurin ja tietyn tapauksen välillä Tyhjä käsite, saa sisällön vasta sovellettaessa

Distributiivinen oikeudenmukaisuus Distributiivinen eli jako-oikeudenmukaisuus liittyy erilaisten hyvien jakamiseen Jako voidaan nähdä oikeudenmukaisena eri perusteilla: esim. ansioiden, tarpeiden tai tasa-jaon mukaan Usein oikeudenmukaisuus edellyttää jaon osapuolten erilaista kohtelua

Retributiivinen oikeudenmukaisuus Oikaiseva/hyvittävä oikeudenmukaisuus Liittyy väärinmenneiden asioiden korjaamiseen ja tekojen hyvittämiseen Olennaista suhteuttaa rikkomus ja rangaistus – mikä on oikeudenmukainen rangaistus tietystä väärinteosta?

Tasa-arvo Tasa-arvoisuus edellyttää sitä, että yksilöiden välillä ei tehdä erotteluita sukupuolen, värin, rodun, kansallisuuden, seksuaalisen suuntautumisen ym. perusteella Lähtökohtien tasa-arvo on erotettava lopputuloksen tasa-arvoisuudesta Tasa-arvoa edistetään usein lähtökohtien eriarvoisuutta tasaamalla

Feminismi lähtökohtana miesten ja naisten välinen tasa- arvo yhteiskunnassa Oletuksena on se, että naisia on syrjitty koko historian ajan ja tämä sorto jatkuu edelleen onko sukupuoli biologinen (siihen synnytään) vai sosiaalinen ja kulttuurinen (siihen kasvetaan)? Erotettavissa radikaaleja ja maltillisempia muotoiluja historiassa

Monikulttuurisuus Nykyaikana monikulttuurisuus lisääntyy erilaisten elämänmuotojen eläessä saman yhteisön sisällä Yleensä viittaa kulttuurisiin ja uskonnollisiin vähemmistöihin, mutta laajemmin voi sisältää myös mm. seksuaaliset vähemmistöt Mitkä ovat vähemmistön oikeudet suhteessa enemmistöön eli valtakulttuuriin?

Globaali oikeudenmukaisuus Globalisaation ajateltiin aluksi hyödyttävän kaikkia, mutta todellisuudessa se on johtanut kasvavaan eriarvoisuuteen köyhien ja rikkaiden välillä Rikas pohjoinen – köyhä etelä kuilu syvenee Globalisaatio johtaa helposti myös tuloerojen kasvamiseen yhteiskunnan ja maantieteellisen alueen sisällä