H AKUINFO KEVÄT 2014. H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Advertisements

VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja tavoitteen.
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
JATKO-OPINNOT OPO1 kurssi abeille Viherlaakson lukio
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Ammatillinen koulutus Oppisopimuskoulutus
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Hakuinfo Kevät 2017.
Tutkinto alkaa ja päättyy
JAMK tutuksi päivä HAKUINFO OPOILLE.
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Taustaa Yliopistolaki 41§ ja amklaki 30§: opiskeluoikeus
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Jatko-opintojen hakuinfo
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Hetuttomien hakijoiden paikan vastaanottaminen opintopolussa
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
OPO 1 Kastellin lukio, Anja kunnari & mervi tuomela
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Jatko-opintoinfo 2018.
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Lentokonealan jatko-opinnot
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?
Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista
MITÄ LUKION JÄLKEEN?
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Opiskelijavalinnat ja korkeakoulu-opintojen nopeuttaminen
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Avoin ammattikorkeakoulu
Opetushallitus / Jaana Saha
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Väyläopintoihin ohjautuminen
Omnia.fi/yhteishaku.
Opinnäytteiden sähköinen arkistointi yliopistoissa
Yhteishaku 2019 OSAOssa Raija Lehtonen.
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Opiskelijoiden terveydenhoitouudistus ja maksujen kerääminen 2020
Lukiolaisen jatko-opinnot
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
Yleisen lisenssijälleenmyyjän kilpailutus
Väyläopintoihin ohjautuminen
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

H AKUINFO KEVÄT 2014

H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin (yhdeksän vaihtoehtoa) lisäksi voi hakea vieraskielisessä amk-haussa Opiskelupaikan voi saada amk:n vieraskieliseltä linjalta, suomenkielisestä ammattikorkeasta sekä useamman paikan yliopistosta Vain yhden opiskelupaikan voi ottaa vastaan yhden lukukauden aikana

H AKUAJAT 7.1. – AMK:n vieraskieliset linjat – Haku toisen asteen ammatilliseen koulutukseen – Haku taideyliopistoon ja Tampereen yliopiston näyttelijätyön linjalle Haku korkeakouluihin Paikan vastaanotto viimeistään Voi ilmoittautua poissaolevaksi tai läsnäolevaksi (armeija, äitiys-tai isyysvapaa ei kuluta opinto-oikeutta)

V ALINTAKOKEET AMK Sosiaali- ja terveysalaa sekä luovia-aloja lukuun ottamatta kaikki hakukelpoiset kutsutaan valintakokeeseen Valintakokeeseen tulee kirjallinen kutsu Valintakoe yleensä ensimmäisessä hakutoiveoppilaitoksessa Valintakokeeseen luettavaa materiaalia yleensä aika vähän, ehtii valmistautua myös muihin valintakokeisiin

Y LIOPISTOIHIN HAKEMINEN Yliopistojen valintakokeisiin ei tule erillistä kutsua lukuun ottamatta taidealoja ja arkkitehtuuria (ennakkokarsinta) Valintakoekutsu tulee myös toisen vaiheen valintakokeisiin, joihin on karsittu kirjallisella kokeella esim. luokanopettaja, liikunnanopettaja Valintakokeiden aika ja paikka kannattaa tarkistaa valintatiedoista, samoin valintakokeiden mahdollinen päällekkäisyys Anomus mahdollisista erityisjärjestelyistä valintakokeissa tiedekuntaan 9.4. mennessä

V ASTAANOTETTUPAIKKA VAIKUTTAA JATKOSSA 2014 syksyllä alkavaan koulutukseen vastaanotettu paikka vaikuttaa jatkossa korkeakouluhaun kiintiöihin Alan vaihtaminen ei voi olla kohtuuttoman hankalaa jatkossakaan – valintamenettelyt eivät voi olla eriarvoistavia Koulutusrakenteessa ei saa olla umpiperiä

K IINTIÖT Korkeakoulut voivat varata osan yhteisvalintapaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Opintoalan vaihtamista korkeakoulun sisällä helpotetaan – joustavat siirtymäreitit kuntoon ennen kiintiöiden käyttöönottoa Ei suoria väyliä suosituille aloille kemiasta ei voi suoraa vaihtaa lääketieteelliseen jatkossakaan

S YKSYSTÄ Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen haut yhdistetään Hakija voi hakea enintään kuuteen koulutusohjelmaan ja ne tulee asettaa sitovaan etusijajärjestykseen Hakija voi saada enintään yhden opiskelupaikan Haku

E NTÄ JOS EI SAA OPISKELUPAIKKAA … Ei tarvitse pelätä leimautuvansa luuseriksi Hakeminen ei ole kerran elämässä tilanne. Välivuosi voi nolla joillekin elämän paras vuosi. Mahdollisuuksia: - opiskelu avoimessa korkeakoulussa - kansanopistot - työt kotimaassa tai ulkomailla - nuorisotakuu?

T YÖMARKKINATUKI Jos sinulla ei ole työpaikkaa 2.6 ilmoittaudu sähköisesti työttömäksi työnhakijat asiointi Tarvitset verkkopankkitunnukset Sähköisen ilmoittautumisen jälkeen sinun on henk.koht. käytävä TE-toimistossa, todistukset mukaan Työttömänä työnhakijana sinulla on mahdollisuus päästä työkokeiluun ja muihin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin

T YÖMARKKINATUKI Säilyttääksesi oikeuden työmarkkinatukeen sinun on haettava vähintään kahteen tutkintoon johtavaan koulutukseen kevään hakemisissa Syksyllä hakuvelvoitetta ei ole Jos et saa työ- tai opiskelupaikkaa, sinulla on viiden kuukauden karenssin jälkeen oikeus työmarkkinatukeen (karenssi lasketaan ilm. päivästä) Karenssiaika kuluu työssä tai työttömänä työnhakijana (yhteiskuntatakuun perusteella pitäisi päästä esim. työkokeiluun)