Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede www.uef.fi http://www.uef.fi/laake/ http://www.uef.fi/hammas/

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede www.uef.fi http://www.uef.fi/laake/ http://www.uef.fi/hammas/"— Esityksen transkriptio:

1 Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede

2 Lääketiede ja Hammaslääketiede Abi-infon ohjelma ma klo , SN100, Kuopio Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijavalinnan valintaperusteet – onko uutta keväälle 2019 koulutussuunnittelija Leena Lampinen terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos, hammaslääketieteen yksikkö Hammaslääketiede kliininen opettaja Tiina Ikävalko terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos, hammaslääketieteen yksikkö Opiskelijana hampaalla hammaslääketieteen opiskelijat Olga Ahlholm ja Meri Flyktman Lääketiede ma prof. Anne Koivisto terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos, kliinisen lääketieteen yksikkö, neurologia  Opiskelijana lääkiksessä lääketieteen opiskelijat Nikolas Nurmesviita ja Sanni Särkkä

3 Lääketiede ja Hammaslääketiede Abi-infon ohjelma pe klo , AU100, Aurora, Joensuu    Hammaslääketiede johtava ylihammaslääkäri Virva Vänttinen ja HLL Salla Karjalainen Siun sote, suunterveydenhuolto  Lääketiede vs. ylilääkäri, LL, yleislääketieteen erikoislääkäri Joni Pussinen, Siun sote, Siilaisen terveysasema Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijavalinta ja opiskelu UEF-lähettiläät Sanni Särkkä ja Nikolas Nurmesviita

4 Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijavalinta
Esityksen nimi / Tekijä

5 Lääketieteen alojen yhteisvalinta
Vuoden 2019 opiskelijavalinnassa ollaan lääketieteen alalla yhteisvalinnassa siten, että lääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa ja hammaslääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa. Eläinlääketiede on mukana valintayhteistyössä. Hakija voi hakea vain joko lääketieteen hakukohteisiin tai hammaslääketieteen hakukohteisiin tai eläinlääketieteen hakukohteeseen.

6 Lääketieteen alojen yhteisvalinta
Ensisijaisuuspiste Hakijalle annetaan yksi ensisijaisuuspiste, mikäli hakija on asettanut ensimmäiseksi hakutoiveekseen lääketieteen tai hammaslääketieteen hakukohteen. Ensisijaisuuspiste annetaan vain tähän ensimmäiseksi hakutoiveeksi asetettuun lääketieteen tai hammaslääketieteen hakukohteeseen. Ensisijaisuuspiste lisätään hakijan saamiin valintakoepisteisiin pisteiden skaalauksen jälkeen.

7 Opiskelijavalinta Lääketieteen koulutusohjelmaan valitaan 155 uutta opiskelijaa ja hammaslääketieteeseen 40 opiskelijaa Hakuaika klo 8.00 – klo mennessä osoitteessa: opintopolku.fi Valintakoe järjestetään keskiviikkona Itä-Suomen yliopiston hakijapalveluiden s-postiosoite: hakijapalvelut(at)uef.fi Katso: haeyliopistoon.fi Kuvan koko 68 x 90 mm

8 Hammaslääketieteen koulutusohjelma
Valintaryhmät Hammaslääketieteen koulutusohjelma Valittavat Ensikerta-laisia Tasapisteissä ratkaisee Yhteensä 40 26 1. Yhteispisteillä valittaessa: 1.1 Valintakoepistemäärä 1.2 Tehtävän nro 1 kokonaispistemäärä 1.3 Tehtävän nro 2 kokonaispistemäärä 1.4 mikäli tulos edelleen sama niin hyväksytään kaikki saman pistemäärän saaneet 2. Valintakokeella valittaessa 2.1 Tehtävän nro 1 kokonaispistemäärä 2.2 Tehtävän nro 2 kokonaispistemäärä 2.3 mikäli tulos edelleen sama niin hyväksytään kaikki saman pistemäärän saaneet 1.Yhteispisteillä* 24 16 2.Valintakokeella 10 * Yhteispistemäärä on ylioppilastutkintotodistuksesta saatavien pisteiden ja valintakokeesta saatavien lopullisten pisteiden summa.

9 Lääketieteen koulutusohjelma
Valintaryhmät Lääketieteen koulutusohjelma Valittavat Ensikerta-laisia Tasapisteissä ratkaisee Yhteensä 155 101 1. Yhteispisteillä valittaessa: 1.1 Valintakoepistemäärä 1.2 Tehtävän nro 1 kokonaispistemäärä 1.3 Tehtävän nro 2 kokonaispistemäärä 1.4 mikäli tulos edelleen sama niin hyväksytään kaikki saman pistemäärän saaneet 2. Valintakokeella valittaessa 2.1 Tehtävän nro 1 kokonaispistemäärä 2.2 Tehtävän nro 2 kokonaispistemäärä 2.3 mikäli tulos edelleen sama niin hyväksytään kaikki saman pistemäärän saaneet 1.Yhteispisteillä* 93 61 2.Valintakokeella 62 40 * Yhteispistemäärä on ylioppilastutkintotodistuksesta saatavien pisteiden ja valintakokeesta saatavien lopullisten pisteiden summa.

10 Ensikertalainen Olet ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva eli ensikertalainen, jos et ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista korkeakoulututkintoa ja et ole vastaanottanut korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

11 Hakurajaukset Hakurajaus joka koskee koko Suomea
Hakija ei voi pyrkiä samanaikaisesti lääketieteen ja hammaslääketieteen tai eläinlääketieteen koulutusohjelmaan. Hakurajaus joka koskee Itä-Suomen yliopistoa Hakija ei voi pyrkiä samanaikaisesti Itä-Suomen yliopiston lääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusohjelmaan kuten ei myöskään biolääketieteen pääaineeseen, joiden kaikkien valintakokeet ovat samana päivänä.

12 Valintakoemateriaali
Valintakoe 2019 perustuu lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin ja syventäviin kursseihin (Lukion opetussuunnitelman perusteet 2015, opetushallituksen määräys 60/011/2015) sekä valintakokeessa jaettavaan aineistoon. Lukion opetussuunnitelmat ovat luettavissa osoitteissa: Luku 5.7 Biologia (kurssit 1-5), opetussuunnitelman sivut Luku 5.9 Fysiikka (kurssit 1-7), opetussuunnitelman sivut Luku 5.10 Kemia (kurssit 1-5), opetussuunnitelman sivut Ruotsinkielinen: Kapitel 5.7 Biologi (kurserna 1-5), s i läroplanen Kapitel 5.9 Fysik (kurserna 1-7), s i läroplanen Kapitel 5.10 Kemi (kurserna 1-5), s i läroplanen

13 Valintakoe (1/2) Hakijoille ei lähetetä erillistä kutsua kokeeseen
Valintakokeeseen tultaessa ilmoittautuminen Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella klo 7.00–8.30 (ohjeet hakuoppaassa ja Opintopolussa). Salijako tapahtuu aamulla ilmoittautumisen yhteydessä. Koe alkaa klo 9.00 ja päättyy klo Kokeen kesto on 5 tuntia ilman taukoa.

14 Valintakoe (2/2) Hakijan tulee osallistua valintakokeeseen siinä yliopistossa, jonka hän on asettanut ylimmäksi hakukohteeksi lääketieteen tai hammaslääketieteen yhteisvalinnassa. Valintakokeeseen ei voi osallistua muiden lääketieteellisten koulutusyksiköiden valintakokeiden yhteydessä. Muualla tehtyä koetta ei arvioida. Valintakokeeseen osallistuvalla tulee olla mukanaan passi, ajokortti tai valokuvalla varustettu henkilöllisyystodistus sekä tavalliset kirjoitusvälineet ja laskin

15 Laskin Tiedekunta ei jaa kokeessa varalaskimia, joten hakija voi ottaa kokeeseen mukaan toisen, ohjeiden mukaisen varalaskimen. Valintakokeessa sallitaan vain yksinkertainen nelilaskin (peruslaskin), jolla voi suorittaa peruslaskutoimituksia (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskuja). Sallittujen laskinten ohje:

16 Huom! Tarkemmat tiedot löytyvät: www.Opintopolku.fi
(mobiiliversio) (hakuopas)

17 Kiitos! uef.fi

18


Lataa ppt "Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede www.uef.fi http://www.uef.fi/laake/ http://www.uef.fi/hammas/"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google