Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ansioluettelo=Curriculum Vitae
Advertisements

NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN VASTUUOPETTAJIEN TAPAAMINEN ANNELI AIROLA ESR AHOT-KATSAUS.
Näyttötutkintojärjestelmä Tutkinnot Erilaiset tavat suorittaa tutkinto
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Osaamisen ja sivistyksen asialla DIPLOMA SUPPLEMENT Opetusneuvos Carita Blomqvist
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Erilaiset konstit kansainvälistyä kotona Mari Ikonen Joensuun.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
OHJEITA ANSIOLUETTELON KIRJOITTAMISEEN
Ritva Kareketo kouluttaja
TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö TURKU AMK Paneelikeskustelu.
Töissä.fi – sivusto Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä Harjoituksia ja tehtäviä valintojen tueksi Leena Penttinen, Jyväskylän yliopisto Kaisa Karhu,
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
Osaamisen osoittaminen työ- tai opiskelupaikkaa varten  Kielitaito  kielitaidon osoittaminen  Osaamisen tunnistaminen  työkokemus.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Arviointi osana oppimisprosessia
VALIDOINTI JA RINNASTAMINEN ELI TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Arviointi.
Mitä peruskoulun jälkeen?
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Nuorten oppisopimuskoulutus
Vanhempainilta Tervetuloa!
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Yhteiset tutkinnon osat
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Saimaan ammattiopisto Sampo
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
OSAAMISKANSIO Nimi.
Todistukset ja todistuksiin merkittävät tiedot
YRITYSPOLKUTOIMINTAMALLI
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä Europassin saa, miten sitä käytetään

Osaamisen osoittaminen ulkomailla  Kielitaito  kielitaidon osoittaminen  Osaamisen tunnistaminen  työkokemus  kansainvälinen kokemus ja taidot  muu työn kannalta olennainen osaaminen: harrastukset, erikoistaidot  Jos sinulla jo on tutkinto  Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu

Europassin taustaa ja tavoitteita Europassi on työväline kaikille Euroopan kansalaisille hankittujen tietojen ja taitojen osoittamiseksi. Europassi on viiden asiakirjan ’sateenvarjo’.

Mikä Europassi?  Europassi muodostuu viidestä osasta: asiakirjasta  Asiakirjat helposti saatavissa ja käytettävissä  Kaikki asiakirjat sähköisinä ja paperiversioina  Asiakirjat käytettävissä yhteisen Europassi-portaalin avulla  Asiakirjat kaikilla EU-kielillä  Europassi on EU:n hyväksymä ja käytössä kaikkialla Euroopassa  Europassi auttaa työnhakijaa tai opiskelijaa osoittamaan koulutuksensa, osaamisensa, kielitaitonsa ja työkokemuksensa

Europassin käyttö Suomessa  Tähän mennessä suomalaista on tehnyt Europass- ansioluettelon  euroopanlaajuisesti yli 10 miljoonaa  Yli 800 suomalaista sai liikkuvuustodistuksen, kaikki korkeakoulusta valmistuvat Europass-tutkinnonliitteen  Ammatillisesta koulutuksesta valmistuville oma tutkinnonliite

Europassin asiakirjat Osaamisen näyteikkuna Euroopaan

Tutkintotodistusten Europass-liitteet Diploma Supplement ja Certificate Supplement  Kansainväliseen käyttöön tarkoitettu tutkintotodistuksen liite, jossa annetaan tietoa  hankitusta osaamisesta  pätevyydestä  todistuksen myöntäjästä  tutkinnon tasosta  pääsyvaatimuksista ja jatko-opintokelpoisuudesta  Samanmuotoisen käytössä kaikissa EU/ETA-maissa  Liitteestä saat tietoa oppilaitoksestasi

Europass-liikkuvuustodistus  Henkilökohtainen asiakirja, johon merkitään ulkomailla suoritettu koulutusjakso  Työssä oppiminen, kurssit, harjoittelu  oppimiseen liittyvä kansainvälinen kokemus  Asiakirjaan tulevat tiedot jakson ajankohdasta ja kestosta, vastaanottavasta tahosta ja suoritetuista kursseista, harjoittelusta jne., sekä muut hankitut tiedot ja taidot  Liikkuvuustodistus kokoaa henkilön ulkomailla suorittamat opinnot ja osaamisen  lisätietoa ansioluettelon tai tutkintotodistuksen liitteen tueksi

Europass-ansioluettelo  Ansioluettelo auttaa osaajaa:  tukea ja tehostaa CV:n laatimista sekä kotimaassa, että ulkomailla  joustava mutta yhdenmukainen  Henkilökohtaiset tiedot ja taidot  Osio auttaa analysoimaan omaa osaamista ja vahvuuksia  Ansioluettelo käytössä yli 30:llä kielellä

Vihjeitä hyvän Europass-ansioluettelon tekemiseen  Varaa tarpeeksi aikaa. Ensimmäisellä kerralla joudut pohtimaan omaa osaamistasi ja miten parhaiten kuvailla sitä. Kerran hyvin tehtyä ansioluetteloa on helppo päivittää.  Keskity olennaiseen ja ilmaise asiat lyhyesti. Usein 2 sivua riittää.  Ansioluetteloa on hyvä muokata käyttötarkoituksen mukaan. Mieti millainen osaaminen on olennaista hakemassasi työssä, ja päivitä/muokkaa ansioluettelosi sen mukaan.  Europass-ansioluettelossa voit myös tuoda esiin tietoja ja taitoja, joita on kertynyt esimerkiksi harrastusten kautta.

Europass-kielipassi  asiakirja, johon kielenoppija voi kirjata kieliopintonsa, kulttuuriset kokemuksensa ja taitonsa:  Europass-kielipassissa henkilö kuvaa kielitaitoaan 6-portaisella asteikolla Ymmärtämisen, puhumisen ja kirjoittamisen taidot arvioidaan kaikki erikseen  Myös kielipassin voi täyttää verkkotyökalulla  tärkeätä on mitä osaa ja miten osaa, mutta myös missä sen on oppinut  kielenoppimista tapahtuu myös matkoilla, työssä ja harrastuksissa

Vihjeitä hyvän Europass-kielipassin tekemiseen  Kielenoppimista tapahtuu opintojen lisäksi myös matkoilla, harrastuksissa ja työssä. Kielipassissa voit kuvata missä ja miten olet vierasta kieltä oppinut.  Voit liittää kielipassiin kopiot suorittamistasi kielikokeista ja – kursseista.  Kielitaitosi kehittyy jatkuvasti. Pidä kielipassi ajan tasalla. Samalla voit myös arvioida omaa kehittymistäsi.

Lisätietoja Europassista