Siirtymät sujuviksi- hanke SISU 1.8.2015-31.12.2017 PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Tuumasta toimeen – opiskelijahuollon suunnitelmat eläviksi Jipot ja jekut Loimaa Mervi Leino Projektikoordinaattori.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ohjaus koulutusta ja tutkimusta koskevassa kehittämissuunnitelmassa vuosina 2003 – 2008 Jyväskylä
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Polkuja läpäisyn tehostamiseen – tavoitteista näkyviksi teoiksi
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Opiskelijoiden erityinen tuki ammatillisissa oppilaitoksissa Hanna Ilola KL, erityisopettaja Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Yksilölliset polut / laajennettu työssäoppiminen
OHJAUSKARTOITUKSEN / PUIMALAN TOTEUTUS  Tavoitteena saada tarkempaa tietoa työssäoppimisen ohjauksen tilanteesta ja kehittämishaasteista alakohtaisesti.
Birgitta Varjonen Työpaja 2. Korkea-asteen ohjaus Johdantopuheenvuoro: Ohjaus palvelujärjestelmänä Oped-Exo Opintojen ohjauksen kehittämishanke.
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
PALVELUT 1.koulutuspalvelut 2.kehittämispalvelut 3.tilaustuotepalvelut yhteisenä nimittäjänä ”pedagoginen sensitiivisyys”
Atto-aineita työssäoppien Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12.
CHANCES-hanke, ESR / EQUAL AJANKOHTAISPÄIVÄ ERITYISOPETUS Anneli Muuronen
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen OHJAUKSEN MITTARISTO.
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Armi – arkiohjauksen malli Paremmin arjentaidoin ja opintojen kautta työelämään Marika Lius ja Katja Bergström.
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
Esityksen nimi / Tekijä Osaamista työpajoilta – Yksilöllisiä polkuja ja mahdollisuuksia suorit- taa ammatillisia opintoja.
Ohjaus uudistuvassa ammattikoulutuksessa Elise Virnes
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Joustavat oppimispolut
Kelpo-hanke Amisto
Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät
Jatkoväylä – sujuvasti ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun Tki-asiantuntija Petra Paasonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.
Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
POLKU-hanke Jyväskylä / Elopäivät Jan Kraufvelin Åbo Akademi
Vaasan ammattiopisto / cpa & kjo
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Saimaan ammattiopisto Sampo
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen –projekti OTE 4
Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Opetussuunnitelma -> oppisopimus
Esityksen transkriptio:

Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Polku toisen asteen opintoihin

1.Opiskelijat jotka kaipaavat yksilöllisiä koulutus-, siirtymä- tai työllistymispolkuja 2.Henkilöstö, jolle tarjotaan ohjauksellista lisäresurssia ja koulutuksia 3.Koulutuksenjärjestäjät ja työelämä Kohderyhmä

Luoda sujuva ohjauksellinen ja pedagoginen toimintamalli opiskelijoiden siirtymiin koulutusalojen ja muotojen välillä Ohjauksen välineiden ja oppimisympäristöjen kehittäminen Valma-koulutuksen kehittäminen Henkilöstön työnjaon ja vastuiden selkiyttäminen opiskelijoiden siirtymissä Opetus- ja ohjaushenkilöstön kouluttaminen Verkostotyön lisääminen ja tiivistäminen siirtymävaiheissa Tavoitteet

Toimenpiteet käytännössä SISU Lisätuki-ja resurssi keskeyttämisen ehkäisyyn sekä siirtymien rakentamiseen YHDESSÄ OPPILAITOKSEN HENKILÖSTÖN KANSSA! VASTAANOTTAVA OPPILAITOS LÄHETTÄVÄ OPPILAITOS Pedagogisen ja ohjauksellisten toimintatapojen kehittäminen  sujuvat siirtymät  työkuvien selkiyttäminen Toiminta- mallin luominen ja mallintaminen ammatillisen koulutuksen sisälle Pilotoida ja mallintaa siirtymiä sekä kartoittaa ja poistaa tekijöitä mitkä estävät siirtymisen Nivelvaiheiden tiedonsiirron ja verkostoyhteistyön parantaminen NUORI

Syksyn 2015 ohjauksessa olleista Pitkäkestoisessa ohjauksessa olleita nuoria yhteensä 53 kpl, joista naisia 53 % ja miehiä 47 %. Ohjattavien keski-ikä 18,5 HOJKS opiskelijoita 23 kpl (43,3%) Äidinkielenään suomea puhuvia 46 kpl, 3 muun kielitaustan omaavaa

33,9% ohjattavista yksi aiemmin keskeytynyt koulutus

Erityisopetuksen kehittäminen  HOJKS koodit 01 ja 06 tuki ammatillisissa opinnoissa (TOP) Opinto- ja uraohjauksen menetelmien kehittäminen eri vaiheissa ja siirtymien mahdollistaminen Ryhmänohjaajuuden ja ryhmädynamiikan ohjauksen kehittäminen Polutustarve (N=53)

Haasteet (N=53)

Miten huomioida ohjausprosessissa toistuvat keskeyttämiset? Verkostoyhteistyö, tavoitteiden mitoittaminen opiskelijan tilanteen mukaan

Projektipäällikkö Hanna Nuutinen Yhteystiedot Projektisuunnittelija Riikka Kaljunen Projektisuunnittelija Anne Tolvanen