Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Onneni on olla Herraa lähellä
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Totuus.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Psalmi 23:1
RETHINKING WORK - Mistä työssä on kysymys?. RETHINKING WORK Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen,
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Majakka Markku ja Virve Pellinen
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Paavalin kirje Filemonille
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
Raamatun tekstien valossa.VKR.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
PYHIINVAELLUS VOIDELTUA SEURATEN
Valittu kansa – Israel vai me?
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
Kiitos sulle Jumalani.
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Luominen. 1 Moos 1-2: 1-4 ja 1 Moos 2:4-25 Kaksi luomiskertomusta - tutkijat: Mooseksen kirjan kirjoittaja otti mukaan kaksi eri- ikäistä kertomusta.
Tapahtukoon sinun tahtosi
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdestoista etappi
EK102b Uuden testamentin teologia Luennot Petri Luomanen Eksegetiikan laitos.
Hyvä ja paha Muistiinpanot 9. luokan oppikirjan 3. kappaleeseen
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Päivänavaus Rukous on silta Joskus sisimpäämme kasvaa ilon kukkamaa. Kaikki on niin hyvin, että ihan naurattaa. Silloin tuntuu, että rukouskin.
Raamatun mukaan on olemassa vain yksi Jumala, joka on luonut kaiken ja joka hallitsee kaikkea: Isä, Poika ja Pyhä Henki => Kolmiyhteinen Jumala.
KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Toinen etappi
1.Tämän tyhjän sydämen tuon jälleen eteesi. Kaiken sinä tiedät, sillä näet lävitseni. Hyväksyt minut kuitenkin, Jeesus; vaikka lankeaisin, saisin tulla.
Vanhusneuvostojen seminaari Oulu Vanhustyön pastori Markku Palosaari.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Adoption Adoptio. 1.Kun kuulet sanan adoptio, mitä tulee ensimmäiseksi mieleen 2. Mitä kokemuksia sinulla on ollut adoptiosta, henkilökoht, suvussa,
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2.
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala 2 Moos 3:6, 15, Mark 12:26-27 Apt 3:13, Luuk 13:28.
Uskonnot Japanissa Antti Kiviranta. Jokainen etsii…  Mikä on sun elämäsi tarkoitus?  Mitä varten elät ja olet syntynyt?  Jokainen kaipaa uutta sisältöä.
1. Oi Herra suuri, Luoja maan ja taivaan Sä kerran kaiken sanallasi loit Ei kukaan toinen tällaista saa aikaan Sä aina luotujasi auttaa voit Mä tahdon.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
Karta pahaa ja tee hyvää, pyri sopuun, rakenna rauhaa!
Tulevaisuus Vaakalaudalla 5.Mooses 6:4-9.
Elämän alku ja sen muokkaaminen eettisinä haasteina
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Karta pahaa ja tee hyvää, pyri sopuun, rakenna rauhaa!
Myötätunto ja Jumalan rajat a
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
Lapsuuden Usko.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Esitys Pirkanmaan pipliaseuran seminaarissa
ALUSTUS USKON JA TIEDON FOORUMISSA ARJA SIIKSTRÖM
Leijonahenki  Ne, joille osa leijonan on suotu, on jatkajia aatteen arvokkaan. Nuo sukupolvet, ennen meitä luotu, sen perinnöksi jätti aikanaan. Ja henki,
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Yllä vallan maailman. Yllä kaiken voiman valtavan. Yllä tiedon ja viisaan ihmisen on valta, voima, viisaus Jeesuksen.
Kauneutes äärellä viipyä kaipaan.
Kaiken mitä kerran rakastin, mille elämäni rakensin, kaiken luovutan
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Oi Herra suuri, Luoja maan ja taivaan,
Esityksen transkriptio:

Elämän pyhyys

Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut sinun kirjaasi ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut” Ps 139

Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi 1Moos 1:27 Lapset ovat Jumalan lahja Ps 127:3 Olemme Jumalan sydämellä jo ennen hedelmöitystämme Jer 1:5 Jumala antaa meille hengen ja elämän jo äidin kohdussa

Jokainen ihminen on arvokas Ikään katsomatta

Sukupuoleen katsomatta

Rotuun katsomatta

Kehitys/älykkystasoon katsomatta

Jokainen meistä on ainutlaatuinen yksilö

Luominen Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi (1 Moos ) “The Bible is not man’s theology but God’s anthropology.” (Heschel) Ihmisen veren vuodattaminen on väärin Moos. 9:6) Viattoman elämän päättäminen on synti, joka vahingoittaa ihmistä ja Jumalaa (2 moos. 20:13, Matt. 19:18) Kysymys herää siitä milloin elämä alkaa (Ps. 139:13–16) Olemme Jumalan sydämellä jo ennen hedelmöittymistämme (Jer. 1:5) Jumala antaa hengen ja elämän ihmiselle jo pienessö idussa (Jer. 1:5, Luke 1:39–45)

Aamuruskon siivin Psalmista 139 Pekka Simojoki Sinä Herra tunnet minut, tiedät joka askeleen, olet kaiken huolehtinut, kaiken pannut paikalleen. Ei ole Sanaa suussani, jota et Sä tuntisi. Missä Olenkin, minne menenkin, tiedät kaiken, mitä teen. Minne voisin Herra mennä, ettet sitä huomaisi. Ei niin kauas siivet lennä, ettet siellä olisi. En pysty mitään salaamaan silmiltäsi milloinkaan, Minne pakenen, Sinä tiedät sen, tunnet ajatukseni. Vaikka miten kauas kulkisin, aamuruskon siivin lentäisin. Vaikka merten taakse muuttaisin, Sinä Olet siellä kuitenkin. Luojani, olet kuitenkin. Aina sisimpääni asti, olen ihme suunnaton. Sinä punoit taitavasti pienen ihmisolennon. Jo ennen Syntymäänikin laskit joka minuutin. Kaikki päiväni Sinun kirjaasi kerran kirjoitettu on. Sinä muistat joka solun, kaiken piirsit tarkasti. Sinä Tunnet joka polun, joka tulee eteeni. En muuta voi Kuin painaa pään, jäädä ihmettelemään. Minä vaikenen, mutta tiedän sen: olet aina kanssani.

Jatkuvuus Kun Jumala asettaa henkensä ja elämänsä hedelmöittyneeseen munasoluun se kuvaa jatkuvuutta Jumalan sydämeltä –ensin lapsi kasvaa äidin kohdussa, sieltä sitten syntymän kautta hän tulee näkyväksi maailmassa ja kuoleman kautta Jumala ottaa hänet tykönsä –henki paljaa Jumalan tykö.. Jumalan on elämän antaja ja ottaja Hänellä on auktoriteetti puuttua ihmisen elämääm

Kommunikaatio Jumalan tarkoitus on että eläisimme jatkuvassa kommunikaatiosuhteessa hänen kanssaan( 1 moos 3:8- 9) Yhtyes Jumalan kanssa rikkoutui synnin tähden (1Moos 3:23) Synti erottaa ihmisen Jumalasta (Jes. 59:2) Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta meillä on pääsy takaisin Jumalan yhteyteen (1 Piet. 3:18; Gal. 2:20; 2 Kor. 5:17; Joh 15:4) Ihmiselämän vahingoittaminen on tottelemattomuutta Jumalaa kohtaan