ÄKKILÄHTÖ 2016 -MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi Suomen sydämellisin valmiusharjoitus.
Advertisements

Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Suomen sydämellisin valmiusharjoitus
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
ENSIHUOLTO.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA SPR:n vankilatoiminnan tarkoituksena on: Edistää inhimillisyyttä sekä rikoksesta tuomittuihin kohdistuvaa ymmärtämystä.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Käyttöohje: Kuinka vaihtaa salasana. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Vapepa tutuksi VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Welcome refugees! Nuorisoasiainkeskuksen toimenpiteitä pakolaisten auttamiseksi
Jokaisella ihmisellä on oikeus hakea turvapaikkaa 2016 Suomen Punainen Risti Vapaaehtoisena SPR:n osastossa (osaston nimi)
ÄKKILÄHTÖ 2016 Oulun malli. Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus lauantaina Harjoitellaan ja kehitetään osastojen auttamisvalmiutta.
Celian palvelut kirjastossa Tampere suunnittelija Elina Kilpiö, Celia.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Käsityötoiminta 2017.
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
4. MONO-päivä Klo
PROJEKTI Elisa Juola Sonja Aittokoski Karoliina Isometsä.
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Hyvinkää 100 vuotta.
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Ensihuoltoryhmän perustaminen
Maksuton koulutus, miksei!
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Tuotanto workshop, vaihe II
Punaisen Ristin kotimaan apu
Yhteinen keittiö -hankkeen aloitusseminaari
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
KUMMIPÄIVÄ.
Paimion Haka uudet joukkueet T-P-11mpainpalaveri
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Walkabout vuotiaiden peliryhmä
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Ennen kuin jotain ikävää tapahtuu, Tehostettu nuorisotyö
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Sähköinen välitysjärjestelmä
Kentän uudet nettisivut Kentän
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Evakuointi Helsingin kansainvälisellä koululla on ohi Koulu evakuoitiin uhkaussoiton vuoksi Helsingissä - poliisi: uhkaus perätön SPR perusti evakuoiduille suojapaikan Huhtasuon kirkkoon - Suomen Punainen Risti SPR perusti Kanganlammen Muurainkujalta evakuoiduille asukkaille Huhtasuon kirkkoon suojapaikan. Poliisi pyysi SPR:ää perustamaan pisteen. Vastaanottokeskus evakuoitiin tulipalon takia Tampereella Koko vastaanottokeskus evakuoitiin yöllä ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Alkupala pohdittavaksi pareittain Mieti mikä poikkeustilanne omalla asuinalueellasi voisi johtaa kodeista evakuointiin? ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Tiedätkö miten sinun tulisi toimia tällaisessa tilanteessa? Tietävätkö perheenjäsenesi miten toimia? ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Jos kotoa pitäisi lähteä heti ja mukaan saisi ottaa vain yhden tavaran, mikä se olisi? ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Mistä kyse? Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus järjestetään Harjoitella ja kehittää osastojen auttamisvalmiutta viranomaisten apuna evakuointitilanteessa Tukea yläkouluikäisten nuorten ja heidän perheidensä valmiuksia toimia kriisitilanteissa. ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Miksi kannattaa lähteä mukaan? Äkkilähtö 2016 on vuoden suurin tapahtuma, jossa jokaisen vapaaehtoisen osaamista tarvitaan. Tässä on mahdollisuus aktivoida osaston hiljaiset ja uudet vapaaehtoiset mukaan toimintaa. Tässä on mahdollisuus saada uusi joukko innokkaita nuoria vapaaehtoisia mukaan toimintaan. JA… ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Valmius koskee tositilanteessa kaikkia SPR työntekijöitä. SPR ja Vapepa haluavat vahvistaa entisestään osaamistaan moniviranomaistilanteissa evakuoinnissa avustamisessa. ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Mitä voimme oppia menneestä? 1.Vastaanottokeskusten perustamiset, joissa kaikissa evakuointikeskuksen perusrunko (suoja, ruoka, terveydenhuolto, henkinen tuki jne) 2.Meillä on vapaaehtoisia! ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Miten osastot pääsevät mukaan? Osastojen puheenjohtajille ja valmiuden yhteyshenkilöille on lähetetty joulu- ja tammikuussa kirje, jossa tietoa harjoituksesta sekä ilmoittautumislinkki. Linkki on edelleen auki ja vielä ehtii hyvin ilmoittautua mukaan! ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Mitä osastoissa tapahtuu nyt Osasto kertoo Äkkilähdön idean osaston vapaaehtoisille Osasto esittelee Äkkilähdön idean koululle ja muille yhteistyökumppaneille (viranomaiset, yhteistyöjärjestöt) Osasto suunnittelee, miten harjoituspäivä toteutetaan käytännössä Osasto käy läpi osaston valmiussuunnitelmaa ja mitä siinä on sovittu evakuointikeskuksen perustamisesta viranomaisten tukena Osasto sopii sidosryhmien kanssa kuinka evakuointikeskus perustetaan Äkkilähtö harjoituksessa ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Mitä jos yläkoulu ei lähde mukaan Ensisijaisesti yhteistyötahoiksi toivotaan yläkouluja Jos yläkoulu ei lähde mukaan voi vaihtoehtoisesti miettiä paikallisia urheiluseuroja, nuorisoseuroja, yhtä luokka-astetta, VPK tms. ja kutsua yläkouluikäiset nuoret perheineen osallistumaan. ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Mitä jos yläkoulu haluaa mukaan mutta ei lauantaina? Ensisijaisesti harjoituspäiväksi suunnitellaan lauantai , mutta osasto voi järjestää harjoituksen ajalla Jos yläkoulu haluaa mukaan, mutta ei lauantaina voi osasto miettiä haluaako toteuttaa harjoituksen muuna päivänä. Myös muuta edellä esitettyä kohderyhmää voi miettiä. ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Miten saadaan viranomaiset mukaan? Piiri ottaa yhteyttä alueviranomaisiin tiedottaakseen harjoituksesta ja pyytää, että alueviranomainen välittää tietoa eteenpäin omille paikallisille toimijoilleen. Osasto ottaa yhteyttä paikallisiin kunnan toimijoihin tiedottaakseen harjoituksesta ja sopiakseen yhteistyöstä. ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?

Mistä saadaan lisätietoa? RedNetissä on omat Äkkilähtö 2016 sivut, jotka toimivat virallisena tiedotuskanavana Projektipäällikkö Petra Alijärvi p ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI? Kuva: Laura Kotila

ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI? KIITOS!