Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ensihuoltoryhmän perustaminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ensihuoltoryhmän perustaminen"— Esityksen transkriptio:

1 Ensihuoltoryhmän perustaminen

2 Mitä on ensihuolto? Onnettomuuden uhreille, heidän läheisilleen ja auttajille annettavaa monipuolista apua ja tukea. Ryhdytään heti pelastamisen ja lääkinnällisen avun jälkeen ja jatketaan lähivuorokausien ajan. Toimintamuodot: vaatetus ja muu materiaalinen apu ruokahuolto hätämajoitus henkinen tuki ensiapu ja perusterveydenhuolto neuvonta ja käytännön apu henkilötiedustelu ja rekisteröinti

3 Viranomaisvastuu Varautuminen perustuu valmiuslakiin.
Sosiaalitoimen erityistehtävät sosiaalihuoltolain perusteella väestön ruokahuollosta, majoituksesta ja vaatetuksesta huolehtiminen yhteistyössä terveydenhuollon kanssa psykososiaalisesta tuesta huolehtiminen Asetus pelastustoimesta: sosiaalitoimelle kuuluu onnettomuuden uhrien ja evakuoidun väestön majoituksesta, muonituksesta, vaatetuksesta ja perushuollosta vastaaminen. Sosiaalitoimen valmiussuunnittelua ohjeistaa STM:n Sosiaalitoimen valmiussuunnitteluopas. (julkaisut)

4 Mistä hälytys tulee? Vapepa toimii viranomaisen pyynnöstä ja viranomaisia tukien Miten teidän alueella saadaan Vapepa hälytys? -> Vapepan ensihuoltoryhmän hälyttäminen?

5 Miten hälytysryhmäksi?
Ryhmällä oltava valmius vastata hälytyksiin Henkilövalmius Materiaalinen valmius Koulutuksellinen valmius Hälytysvalmius Johtamisvalmius Hälytysryhmän minimivaatimukset (Vapepa työvaliokunta 2006) Henkisen tuen hälytysryhmän minimivaatimukset (Vapepa työvaliokunta 2008)

6 Haasteet toiminnalle Hälytyksien saaminen ja viranomaisharjoituksiin osallistuminen Toiminnan rajaus on tärkeää viranomaisten vastuulla olevat tehtävät vapaaehtoisapu vai ammattiapu avustustilanteen kesto ja määrä Ryhmäläisten aktiivinen osallistuminen purkuihin ja koulutuksiin Tehtäviin sopivien henkilöiden saaminen ryhmään

7 Pohdittavaksi Millaisia asioita pitää miettiä, päättää ja varmistaa ennen toiminnan aloittamista? Ryhmän ja jäsenten kannalta Tehtävien/toiminnan kannalta Hälytysten kannalta

8 Ryhmä ja ryhmän jäsenet
Miten kokoamme ryhmän? Miten valitsemme jäsenet nyt ja jatkossa? Miten varmistamme monipuolisen osaamisen? Miten huolehdimme ryhmästä: ryhmäytyminen, jaksaminen, koulutus, purut, virkistys, tehtävien rajaaminen (laatu + määrä). Miten saavutamme ryhmän hälytysvalmiuden? Kuka toimintaamme johtaa ja hallinnoi. jne.

9 Tehtävät, toiminta ja hälyttäminen
Mitkä ovat toimintamme rajaukset? (maantieteellinen, tehtävät, kesto, hälytykset) Miten ja kenelle tiedotamme toiminnasta? Miten varmistamme oikeanlaisten hälytysten saannin? Mistä mandaatti ja taloudelliset resurssit auttamistilanteeseen? sopimukset Punaisen Ristin kotimaan apu, osastojen kotimaan avun yhdyshenkilöt (katastrofirahasto)? jne.


Lataa ppt "Ensihuoltoryhmän perustaminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google